Höstsoppa och nybakt bröd
Älskar hösten. Färsk potatis. Färsk morot. Nyskördade purjolökar. Saftiga tomater. osv. osv. Älskar att inte behöva traska till affären utan bara tillaga mat utav det som finns här hemma. Idag till exempel, tillagades middagen på jävre-potatis och morot samt pappas egenfångade fisk. Till det serverades en vitlökscreme fraiche med persilja (ber om ursäkt, men soppor gör sig sällan bra på bild). Samt nybakt bröd.

Frallorna var så otroligt lättbakade att jag inte kan förstå att jag inte bakar oftare.

Frallorna var så otroligt lättbakade att jag inte kan förstå att jag inte bakar oftare.
Här kommer receptet:
Elvira Snabba Frallor
20 st
50 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
12 dl vetemjöl (böt ut 2dl vetemjöl till 2dl kruskakli)
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.
Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.
20 st
50 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
1/2 msk salt
12 dl vetemjöl (böt ut 2dl vetemjöl till 2dl kruskakli)
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.
Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
Grädda frallorna i mitten av ugnen i 250 grader, ca 10 minuter.
Kommentarer
Trackback