Min dag



Haft en underbart bra 20 årsdag trots saknaden av min familj, släkt och vänner där hemma. Men sång på morgonen med tårta på sängen, trevligt sällskap, skratt och gott fika gjorde dagen.
Är jag vuxen nu eller?

Sveriges rikes lag



En ny stjärna i min bokhylla. Dock är det inte den jag har börjat läsa de senaste dagarna utan, tro det eller ej, Twilight-böckerna... på Engelska!!


Gifts







Några av helgens presenter har nu placerats ut i lägenheten. Bland annat "Karins egna doftpåse" som fick plats på min egen tillverkade spetsram som blivit hängare för mina örhängen.
Luktar ljuvligt gott!


tårtameddebästa















Tack för en jätte trevlig kväll allesammans! Och tack för de fina presenterna.

Våffeldagen

Och jag och Loka bara myser.
Jag gjorde mig våfflor till lunch, och för att hon inte skulle bli utan något gott fick hon lite glass istället.

Lyx frukost

Efter ett antal frukostar bestående av gröt och lingonsylt kallar jag denna riktigt lyx!
En av många fördelar med att befinna sig hemma.

Spring feeelin´



Det är inte bara solen, värmen och skinnjackan som ger mig vårkänslor en dag som denna.
Färgerna på mina nya presentpapper gör en bara så glad!

Super Saturday





Kycklingsallad, go´dricka och mys hos Sanna

704; Jaded



Köpte detta nagellack igår och älskar färgen!
Dock ser den nästan blå ut på bilden, den är grön i verkligheten!


Cupcakes








Fredag





Skippade föreläsningen och kommer att spendera dagen på stan och med bakning istället.
Känns underbart!

Halsduken

Efter ungefär tre månaders (?!) arbete är min halsduk äntligen färdig. Blev vit, stor och ännu större. Lite för stor för att jag ska veta hur jag ska göra med den. Lite besviken på resultatet, men kan inte klaga då detta är min första stickning. Kommer då garanterat inte frysa i denna vårvärme. 


Se fram emot

Eftersom denna kursens föreläsningar känns onödiga och genomtråkiga så spenderade jag, Ida och Sanna största delen av tiden på Universitet med att planera inför helgen.



Ungefär på något liknande sätt kommer det att se ut imorgon, med lite andra go´ saker också. (bilden är från mormors 70 års kalas)

På lördag blir det (möjligen) lite nyttigare. Hade tänkt slänga ihop något icke-typiskt-student-käk, något annorlunda som Sanna kallade det, och myspys i hennes nya lya.

Just nu

  • Längtar jag till sommar, sol och värme när jag går ut genom ytterdörren.
  • Vill jag ha massor med pengar så att jag kan köpa mig en helt ny garderob med läckra vårkläder och sköna skor.
  • Vill jag utöka min samling av fräknar på kinderna.
  • Har jag tänkt sova, Godnatt :)



Mitt i prick

Det finns inte många träd nere i Maran, men R lyckades träffa en av de få som klarat sig där nere. Skotern kan man skymta bakom den lilla kullen, mellan träden med R ståendes på den. A springer ned för att hjälpa till.




Vargtass

Det var inte bara vi, familjen och släkten, som befann oss runt stugan i helgen. Färska vargspår fick mig att kolla en extra gång innan jag skulle bege mig på dass... Men härligt har det varit!




Full fart






Semester/ledighet/stugan

Som sportlov ska vara. Skoterkläder, täckbyxor och skidjacka, mössa och vantar, skoterhjälm och brillor, kameran... och inte att glömma längdskidorna. Idag bär det iväg. Solen skiner och vi ska skynda oss iväg så vi hinner plocka fram renskinnen och få oss några fräknar innan solen går i moln.
Ha ett underbart slut på denna vecka, för det ska jag!

Längdskidor



Första turen i måndags och nu i helgen kommer det bli några längder till!

Fram och tillbaka

Packat väskan och de nya inköpen. Imorgon bär det av söderut till umeå för att sedan åka tillbaka till jävre igen på eftermiddan. Att vara här en vecka i streck är tydligen för mycket begärt eller så saknar man livet där nere alldeles för mycket...

Tjuvstart

Fettisdag imorgon men vi kunde inte vänta. Moster hade lagat bruna bönor och fläsk och självklart, precis som det ska va, bakat semlor som vi åt till efterrätt.

iNramning

Köpte mig en snygg spetsgardin på secondhand. Hittade en gammal ram på vinden och klippte sönder gardinen. Klippte och häftade fast tyget på baksidan av ramen och hipps hade jag spetsen inramad. Snitsigt värre.


Skottning blev dagens träning...

men efter fikarasten var det bara att köra dubbelt pass...

5/3


Sportlov

Nu har jag packat ner underställ och skoterbrillor. Genom att titta i min bag kan man anta vad jag önskar för väder i helgen och resten av nästa vecka. Trodde man aldrig, men jag har faktiskt sportlov! (snart iaf, på några timmar).




Hoppas på att stå där nere. Det här är förra vintern, Jonas på skoter, Jerry, Hilda, Ellen och Lydia.



Emelie 20 år






Elvira

1:a Mars och första grattis på namnsdags sms:et kom 06.59.


Elvira är ett kvinnonamn med spanskt ursprung som man tror ytterst kommer från arabiskan och sannolikt betyder 'den vita'. Andra teorier om namnets ursprung finns också, som att det skulle vara tyskt eller västgotiskt och då betyda 'pigg' eller 'tillförlitlig'. Men Viran är vanligt smeknamn. Anledningen till nuvarande placeringen i almanackan är kopplingen till Albin som också har betydelsen 'vit'.

Elvira är ett namn som är populärt bland de yngsta idag (bland de 100 vanligaste), liksom det var vid sekelskiftet 1900, då det var Elvira Madigans tragiska öde som fascinerade människorna.

Den 31 december 2008 fanns det totalt 13336 personer i Sverige med namnet, varav 3965 med det som tilltalsnamn. (Wikipedia)



Att Elvira betyder "den vita" kan man snabbt koppla till mig, särskilt nu under vinterhalvåret men även större delar av sommaren också. Pigg och tillförlitlig... hm... Aja inget smeknamn som "viran" har jag då haft då detta känns snurrigt och inte alls tillförlitligt. Smeknamn som Elvis och Elle har jag däremot fått dras med. Känns lite mer mig.


RSS 2.0