En bulla med mandelmassa och en stor klick grädde, tack!

FET-tisdag idag, men om det inte vore för semlorna skulle detta vara vilken tisdag som helst, iaf för mig.
Satt och kollade på tv imorse innan jag for till skolan. Vet ni hur många olika semlor det finns, nä inte jag heller, men det måste vara en hel del olika recept. Men jag måste erkänna att jag håller mig till en och samma sort, den sort som jag växt upp med - en vanlig semelbulla, lite mandelmassa, en stor klick grädde och florsocker uppe på toppen. Men det är inte mycket som klår en sådan delikatess.


En semla i varm mjölk, är det någon som har smakat det? Jag blev faktiskt erbjuden en sådan idag men jag är för snål för att  förstöra en semla genom att sätta den i en tallrik med mjölk. Det låter inte ens gott. Och inte hjälpte det när de sa att det var riktigt gott med något som blir som en slags gröt. Jag är nog en person som inte heller prövar på nya saker, jag håller mig mest till det traditionella, det som jag vet att jag verkligen gillar.

Hoppas ni har en fortsatt härlig FET-tisdag med mycket semlor!

Temperatur långt under noll.


Hemma igen efter en riktigt skön helg uppe i stugan. Kom dit kring 10 på förmiddan och det var -15 grader inomhus och -7 utomhus och fönstrena var täckta av läckra isstjärnor. Jag kan lova att vi frös långt innanför våra kläder då vi satt där och åt lunch. Vi skottade så gott som hela dagen, ungefär 1 meter snö skulle bort innan vi kunde köra upp bilarna på gården. Sedan myste vi framför den öppna spisen och såg melodifestivalen.




Jag och Lydia fotade varandra då vi hoppade från taket ner i snön. Och utan att tänka på det så blev mina bilder en aning inspirerade av Björns dans från melodifestivalen.


Det är inte diamanter, det är snön som glittrar.

Nu är det återigen fredag och bara en vecka kvar innan vi får sportlov! Otroligt skönt. Jag sitter här hemma och gör bort lite läxa medan jag väntar på att jappe ska komma hem från skolan. Vi hade nämligen tänkt fara ut med skoter en sväng. Det har ju varit så kallt de sista dagarna (veckorna?) att man knappt kunnat vara ute. Men idag ligger temperaturen runt -12 och det är ju varmt mot för vad det har varit, så det gäller att passa på.

Imorgon far vi upp till stugan. Det kommer inte att kunna komma in med bilen på gården och inte heller kommer det att vara plusgrader inomhus. Så det lär ta hela dagen innan vi skottat, värmt upp huset och fått av oss tjockkläderna. Men det är lite av tjusningen. Jag gruvar mig bara för att lägga mig i de kalla sängkläderna imorgon kväll...



Bild från förra vintern så vi har ganska mycket mer snö nu.

170209

Idag är det tre veckor sedan jag fick dåligt i min fot och idag var även dagen som jag fick en tid för att fara och kolla den nästa vecka. Så tills dess blir det ännu en vecka utan fotbollsträning men jag ska försöka hitta på tränings alternativ istället för fotbollen. Så i veckan blir det att fara och simma och köra lite motions cykling, tänkte att det skulle funka. Känns inge kul alls att inte kunna träna för jag hade verkligen satsat på att köra stenhård försesongs träning. Och träna det är ju faktiskt riktigt roligt, bara man kommer igång. Så nu längtar jag bara till nästa vecka då jag får veta om det är något allvarligt eller om jag kan börja om med fotbollen. Den som lever får se...

Ha det!

 

På vä g, Påv äg, På väg, Påväg...

Servostyrning, servobromsar, motorolja, bromsvätska, spolarvätska... är en del av alla de vätskor och nödvändiga saker som finns någonstans under motorhuven. Det har jag försökt lära/lärt mig idag. Men fråga mig inte, då blir det pinsamt. Men varför ska man veta det här? Om man har problem kan man väl bara fara till en mack eller be pappa om hjälp.
Ska köra imorrn, igen, och jag längtar typ. Det är kul men pirrigt. Jag försöker inte ha någon press på mig själv men det här måste jag bara klara! Längtar så otroligt mycket tills jag sitter där framför ratten utan min mamma eller pappa vid sidan om!


En stor rund lysande sak.

Är hemma idag. Orkade inte fara på praktiken. Allt gör mig så stressad att jag håller på att bryta ihop. Mitt huvud spränger och min fot är uppsvullen som en ballong, jag får inte på mig någon sko. Min enda utväg var att stanna hemma idag och verkligen vila och ta det lugnt.

Vädret är hur underbart som helst! Solen skiner, temperaturen ligger runt minus 6 och snön är oerhört vacker när den glittrar. Jag var bara tvungen att fota lite.



Tillbaka till verkligheten... för att få bort lite saker så att jag verkligen kan lägga mig i soffan och zappa mellan kanaler ikväll så hade jag tänkt göra bort iaf en liten del av alla dessa saker som ska vara klara innan lovet.

Take care!

O.N.E

Mitt i all stress söker jag efter något att göra som får mig att slappna av. Något som fungerar för mig är att pyssla/tillverka något. Denna gången blev det tre tavlor. Jag köpte tre målardukar som det redan var ett mönster på från dollar store, 3 st för 10 kr (enormt billigt men då får man räkna med lite skavanker här och var). Sedan målade jag över mönstret med vit grundmålarfärg, ritade bokstäverna och använde mig av svart oljefärg. Så här blev resultatet...


Längtan efter bättre tider!

Dålig uppdatering och bloggen lyser med min frånvaro. Har mycket som jag måste göra just nu så allt det jag skulle vilja göra och det jag gillar att göra kommer i andra hand. Skolan översvämmar oss med prov, uppgifter, inlämningar och förhör + att jag håller på med körkortet som inte heller är lite plugg. Min hjärna går på högvarv och min mage dras snart ihop till en knut. Igår lämnade jag huset vid halv 8 på morgonen och kom inte hem förän vid halv elva på kvällen - då var jag så gott som helt slut. Men trots det så kan jag inte somna eftersom att jag kommer direkt från träning och då är jag uppe i högvarv. Ikväll, som förövrigt är min enda lediga kväll på veckodagarna, så har jag ett höghus med läxor som står och väntar på att kapas ned. Finns inte tillfälle att andas. Hoppas det lugnar ner sig till sportlovet, annars vet jag inte hur det här kommer att sluta. 

Bara för att det snart är sportlov och jag vill pigga upp mig själv så lägger jag upp några glada bilder från sportlovet 08 i våran stuga!


Jag och Jappe på skylten.

Jerry ska hjälpa Jappe som kört fast.

Nästan hela gänget sitter och suger i sig solens sällsynta strålar.

Jag och Jerry har åkt ner i maranäsvältan.

RSS 2.0