Wake me up when september ends.

När jag kom till skolan idag var flaggan upphissad på halv stång. För den som inte vet så betyder det att någon dött. Fick senare på dagen reda på att en tjej (från skolan) hade tagit sitt liv under helgen. Fastän jag inte känner henne, enbart mött henne någon gång i korridoren så är det riktigt tråkigt! Jag har hört att hon var en mycket snäll och söt person. Jag förstår inte hur någon kan må så dåligt att den tar sitt liv. Att personen inte kan få den hjälp den behöver för att orka med vardagen och livet. Att det inte finns något att göra för att hjälpa och få personen att må bra.

Varför begår man självmord?
Är det för att man är för feg för att möta allt motstånd som livet går ut på? Är det för att man inte orkar ta itu med alla problem och svårigheter? Är dom bara less på livet och känner att dom inte har något att leva för?

Egentligen så tycker jag att man är ganska feg som tar självmord. Att man inte kan ta itu med det som är problemet, att man inte vågar be om hjälp. Man lämnar sina nära och kära i en stor sorg och saknad, man är självisk. Men samtidigt så är man riktigt modig. För jag, jag skulle aldrig våga ta självmord. Jag skulle inte kunna göra det.


Vad tycker ni?


Kommentarer
Postat av: Ida Björck

svar: tacktack :D

2008-09-08 @ 19:55:34
URL: http://idahbjork.blogg.se/
Postat av: Felicia

hehe, tackar! :)

fin blogg föresten.

2008-09-08 @ 20:13:46
URL: http://ffeliciiaa.blogg.se/
Postat av: Perra

Sv: Tackar :D

2008-09-08 @ 20:34:48
URL: http://typperra.blogg.se/
Postat av: Karin

tacktack:)

2008-09-08 @ 20:35:21
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Dress Like a Princess

Godmorgon gumman! :)

2008-09-09 @ 08:40:21
URL: http://dresslikeaprincess.blogg.se/
Postat av: Karin

tror nite jag tycker nåt speciellt, mest hemskt

2008-09-09 @ 10:18:13
URL: http://karinolofsson.se
Postat av: Andreas

Älskar den låten, för det är en låt som går så har jag för mig :)



Ha en bra dag!

2008-09-09 @ 17:03:03
URL: http://andreasarzen.blogg.se/
Postat av: camilla

det kan finnas andra skäl att ta sitt liv än att man inte får hjälp eller inte vågar be om hjälp. Jag tycker själv att det inte är egoistiskt för att ibland blir det för mycket motgångar och då svartnar allt. Jag förstår att man inte förstår det förens man kommer dit, om man gör det. Jag tyckte förut att det var fegt, men det tycker jag inte längre, för jag har mött vardagen då man går omkring i ständigt mörker, inget tycks hjälpa hur mycket man än försökt. Jag har mött vardagen då den inre rösten inte längre vill en väl utan skriker på en så fort man tar ett andetag. Den verkligheten som jag lever i nu trodde inte jag fanns förens då jag kom dit.

kram camilla

2008-09-11 @ 17:38:21
URL: http://anderssoncamilla.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0