Gamla dagar

På BF- lektionerna just nu håller vi på med ett arbete om leken. Låter kanske ganska kul, och jag ska inte klaga, det är bättre än många andra uppgifter. Hur som helst så fick jag, Malin och Emelie uppgiften att redovisa om rollek och symbollek, och vi skulle även berätta om 3-6 åringarnas lek och leksaker. Var precis och letade efter kort och leksaker från den tiden då jag själv var i den åldern. Det är många minnen som kommer upp, glada och mer seriösa. Bara att se hur tiden har förändrats, det vi lekte med då är ganska "ute" just nu. Idag kan jag tänka mig att barnens leksaker består av mycket teknik-prylar som är batteridrivna. Något som på våran tid var extrem lyx. Men som allting annat så utvecklas även barnens leksaker. Men om leksakerna var bättre förr än vad dom är nu, ja det kan man ju diskutera.


Jag och min kusin Jerry.
    

Armbrott


Min bror bröt ju armen för ett tag sedan, ungefär 4 veckor sen. De fyra första veckorna fick han ha ett gips över hela underarmen, över armbågen och lite till. Men nu i fredags fick han ett gips bara på underarmen. Idag fick han röntgenplåtarna och det ser faktiskt rätt läskigt ut, det är ju bara av en lite bit och inte så allvarligt men ändå... Tänk brott där benpipor sticker ut, det skulle jag inte vilja vara med om.


På torsdag är det valborgs och jag hoppas på en rolig kväll. Har inte bestämt än vad jag ska hitta på men jag tror att vad jag än väljer kommer det att bli kul. Vad har ni tänkt göra?


Take care!




Fredag 24 april

En vecka närmare sommarlovet och det börjar faktiskt kännas precis som det brukar på våren. Solen har visat sig ovanligt mycke och snön har sjunkit från 1 m till en halv. I kroppen känns det. Man blir piggare och gladare. Inte länge nu alltså.

Nu klockan tre ska jag iväg och jobba. Jobbar dock bara till åtta och sen är jag ledig resten av helgen. Blir skönt det. Hade tänkt ta det lugnt och försöka få gjort lite skolarbete. Dock tror jag inte att det kommer bli med tanke på att jag inte vill sitta inne i det härliga vädret, och (!) för att det är helg.

Har tränat varje dag i veckan och det känns i kroppen idag kan jag lova. Men det behövs med tanke på att serien börjar om två veckor. Så det blir nog nån slags träning imorrn också och sen är det träningsmatch mot ISK på söndag. En match som jag absolut inte har tänkt förlora!

Ha en bra helg! Kram

Toppen av Sverige

Hejsan sitter här och är som i extas. Har kollat upp tider, priser och möjlighet att bestiga Kebnekaise. Det är något som jag drömt om att göra en längre tid och hade tänkt att det skulle bli av till sommaren. Att promenera uppför berget, 15 km, ca 10 timmar, det är något jag längtar efter att få göra! Inget för höjdrädda personer stod det... Kostade 890 kr och då ingår säkerhetsutrustning och sånt.
 Så ni kan räkna med att jag har varit upp på Kebnekaise innan sommaren är över! 



Sedan så pratade jag med Sofia och hon frågade om jag ville följa med till Adolfsström där det går att fara ut med båt, fjällvandra och sedan få flyga helikopter för det chockande priset av 540 kr. Självklart, sa jag. Ännu en upptäckar tur som kommer att göras i sommar.

Längtar till sommaren!


Dan före dan.

Match idag. Dock bara en träningsmatch, but still importent. Jag var verkligen taggad och igår kändes bra både i tummen och i benet. Men tror ni inte då att jag och Sofia fick för oss att springa och tävla. Den tävlingsmänniska som jag är tar jag i och sträcker mig i låret (en gammal sträckning som gick upp igen). Men jag smorde in låret och hoppas på att det ska hålla, också får jag göra en ordentlig uppvärmning. För den här matchen hade jag inte tänkt förlora!


Nu är detta lov över. Men det positiva med det är ju att det bara är 7 veckor kvar till sommalov!! Har gått riktigt fort. Hur som helst så känns det som jag inte har hunnit göra nå på lovet, men det kan jag inte säga att jag inte har. Har ju varit i stugan i 5 dagar, spelat fotboll, varit till Kåbdalis och åkt slalom, varit på stan, valt klinker till tvättstugan och städat ut den och sedan har jag hunnit jobba och vara med kompisar! Känns rätt okej, men en sak till hade jag önskat att jag hade hunnit med, städa mitt rum och gjort klart mer skolarbeten... Men det är sånt som alltid lämnas till sista minuten.

take care!

Fredag

Hello Everybody!

Har precis kommit hem från jobbet och sitter nu här med en kopp te och ska försöka göra klart cancerarbetet som ska lämnas in på måndag. Att man aldrig lär sig att göra bort saker och ting så att man slipper stressa. Men man har bara sig själv att skylla.

Var på stan idag med Lydia. Jag köpte en vårjacka från vero moda, lite smink och ett linne från gina. Vi gick även in på en fotoaffär där jag tog ett foto som jag ska ha till körkortet. Hade inte alls tänkt göra det idag så man blev väl inte fagrast på kortet - men det får duga. Är så less det där stora A4 pappret som är det tillfälliga körkortet så jag ville skicka in pappret så fort som möjligt.




Äntligen är projektet igång.

Idag var det äntligen dags. Vi började med att fara in till stan för att kolla om nå klinker som skulle passa. Och det är lättare sagt än gjort. Svart, blankt, brunt, grovt, grått, mot blått, sandpapper, ruggigt eller glatt?! Det finns hur mycket som helst.

Vi ska nämligen göra om i våran tvättstuga, eller det används väl mer flitigt som en groventré. Ska ut med alla garderober, hyllor, bänkar, kläder, tvättmaskin, frys och övriga saker. Ska bort med golvet för att ljuta nytt, sätta väv och måla väggarna, måla taket. In med nya garderober, hyllor och lådor. Det kommer bli som ett nytt rum! Såhär såg det iaf ut tidigare idag innan jag och mamma började att rensa bort både det ena och det andra.



Den är smal och trång, med alldeles för mycket saker på för liten yta. De mörka fyrkanterna vid dörren är klinkret som vi valde.

 

Golvet är repigt och missfärgat. Väggen är vit och brun/beige flammig.
Undrar hur det här nånsin kunnat vara modernt?!


Vi kom iaf på att vi aldrig skulle kunna flytta. Så mycket saker som vi har i ett rum som är ca 10 m², hur mycket saker har vi inte då i ett hus på 212 m² + ett garage på 100 m² och en massa andra uthus och lador. Jag vill inte vara med om den dagen!

Kåbdalis.

 
 

 

 

Imorse klockan åtta tog jag och Lydia bilen till Sikfors där vi plockade upp Josse, Sofia och Markus. Sedan körde vi 95 km norrut till Kåbdalis. Trodde inte att det var så långt som det var, och de sista milen började jag undra om jag kört helt galet. Men vi hittade dit iaf. Solen var högt upp på den knall blå himlen och backen var så gott som perfekt! Kul, med tanke på att mina slalom grejer har stått oanvända i källaren alldeles för länge nu. 

Fräknar.

Hemma igen med ovanligt många fräknar på kinden. Hade väl inte super härligt väder, lite snö, regn, blåsigt och sol. Men både söndag och måndag då det var sol så var vi ute. Satt i solen flera timmar och stekte. Önskar bara att brunfärgen inte försvann så fort.

Idag är också en sån härlig dag. Tog en morgon promenad på ca 6 km med Lydia och Zelda. Kunde inte börja dagen bättre i detta suveräna väder. Men nu har solen försvunnit bakom några mål och jag väntar bara på att den ska komma fram så att jag kan gå ut och sätta mig.

Hoppas ni har det bra!!

Påskpyssel

ÄGGLJUS!



Du behöver:
Gula ljusstumpar ca. 4 - 4.5 cm långa
Vit ljusmassa (eller vita ljusstumpar)
Äggskal


Gör såhär:
Hacka hål i äggskalet på toppen. Gör ett ca. 3 cm i diameter stort hål.
Smält den vita ljusmassan eller den vita ljusstumpen. Ställ den gula
ljusstumpen i äggskalet och häll sedan i den vita ljusmassan runt om
det gula ljuset. Låt stelna. Plocka bort äggskalet runt.
Voila, ett hårdkokt ägg, fast som ljus!

Ta bort skalet ungefär där jag dragit det svarta strecket på toppen av ägget.

Påsk

Påskliljor, påskägg och kycklingar. Chokladgodis och utedagar. Myspys och familjen.

Detta kommer mitt påsklov mestadels att bestå av. Åker till stugan ikväll och ska vara där till måndag eller tisdag. Har med mig filmen "The notebook" för att ha något att gråta till på kvällarna. Älskar verkligen den filmen!

Fick veta vårat svenska prov idag. Trodde inte alls på detta prov och hade nästan gett upp hoppet. Men eftersom jag hade förstått det mesta sen lektionerna och kom ihåg det så pluggade jag inte så mycket. Och resultatet blev riktigt bra. Hade endast 2.5 fel. Alltså resulterade detta prov i ännu ett MVG. Happy!


Däremot är jag lite, eller egentligen ganska mycket, avundsjuk på Emma. Hon sitter just nu på ett flyg till den stora staten Amerika. Där ska hon spendera två veckor bland shoppingfreak, överdrivet snygga new yor k killar och kända filmstjärnor och sångare. Tänk att se New Yorks enorma byggnader, bara att uppleva myllret av folk. De skulle även och se någon musikal, kanske var det Mamma mia (kommer inte ihåg). Bara det gör att man hade önskat att man kunde följa med... Men vi önskar henne en trevlig resa iaf! :) 





GLAD PÅSK
allesammans!

 

22.05

Om tiden ändå kunde stanna av ett tag så jag fick hämta andan som jag tappade för ett tag sedan.


Har egentligen inte särskilt mycket att göra och jag ska egentligen inte klaga. Men självklart gör man det ändå. Jobbade hela helgen och det tog nog musten ur mig. Att jobba 10 h/dag kommer jag nog inte vänja kroppen vid, eftersom det bara är varannan helg. Men det är gode kul och när det är mycket folk så går tiden riktigt fort.

I skolan har vi "bara" ett svenska prov imorrn och inlämning av en bokrecension på torsdag, vilken jag inte börjat skriva på ännu. DET, är inte likt mig. Jag brukar göra bort allting så fort jag kan. Jag skyller på körkortet, för det tog all min tid förra veckan, och veckan före det. Men nu är det över och jag måste ta tag i mitt "skolliv". Fick se på frånvaro-statistiken idag och min var högre än vad den någonsin varit förut. Inte bra alltså. Måste skärpa mig!

Men imorgon har vi sovmorgon, som vi alltid har på tisdagar, till halv 1. Jag ska försöka sova så länge som möjligt och omjag hinner och ids ska jag in och ta kort till körkortet. Det skulle ju vara kul att få ett riktigt körkort och inte något stort A4 papper som man ska ha med sig överallt.



Allt kan inte vara bra, eller?

Allt bra kan inte hända på en dag. Hade en underbar dag då jag fick körkortet och allt. Något som jag längtat efter en mycket lång tid. Körde runt och hämtade upp min syster i hortlax och emma på grans, hälsade på farmor och mormor och morfar. Värsta friheten!
Men sen så på träningen så fick jag en smäll. Det var jag själv som orsakade det. Men hur som helst har jag ett stort sår och ett svullet knä. Kan typ inte böja det...

Idag kommer mina kusiner från Stockholm hit. De ska och få lite tårta som resten av släkten. Det kommer bli kul att träffa dom. De har påsklov en vecka tidigare och de har då tänkt spendera den här den vecka som vi går skola. Men inte gör det nå, vi får hitta på nåt kul ändå!

Men nu ska jag ta bilen till skolan ;) hehe

Ha en bra dag!

Äntligen körkort!



Gjorde teori provet imorse kvart över 8 och sedan körde jag kvart i elva. Har nog aldrig varit med om samma lättnad som när hon sa "Ja man får ta och gratulera till körkortet!"



RSS 2.0