Sommarlov, på riktigt!

Nu är det på riktigt. Nu har jag äntligen blivit helledig! Sommarjobbet är avslutat och sommar vädret har kommit dellbax. Hoppas iaf att det fortsätter!

Helgen har varit fullproppad så det ska bli skönt nu med en vecka utan planer, en vecka där jag kan göra det som jag känner för! Fast på lördag bär det ju av till Göteborg iaf. Så himla kul. Längtar!


 Spelade våran sista match igår innan uppehåller och det barka totalt. Helt sjukt så dåligt det kan gå. Först och främsta var vi försenade och hade det väldigt stressigt att byta om och värma upp. Sen så var det ingen som var riktigt så där jätte taggade tror jag och det gick allmänt dåligt. Vi har några chanser men trångfors har det starkare laget. Vi missar en markering och en trångforsspelare får läge och skjuta och gör det i det bortre hörnet. 1-0 och vi sjunker ännu längre ner. En motståndare kommer drivandes mot mig och det är precis så att hon petar den förbi mig, jag vänder mig snabbt om för att ta bollen, slänger mig och tar den. Men även motståndaren kommer på mig och landar på min axel. Satan så ont! Smärtan var som om hela axeln och övre armen hade blivit mos. Magda tar min plats. Matchen slutar 5-1 efter ett mycket dåligt spel av Bsk.

Jag hoppas vi alla kan tagga till, och komma ikapp efter uppehållet. Det gäller hårdträning fastän det är "semester"!

Gonatt

Fredag 27 juni

Godmorgon. Fredag och det är redan en vecka sedan det var midsommar. Tänk vad tiden går.

Börjar jobba på 2 h. Ska vara domare på psg, för småttingarna. Sedan slutar jag 8 ikväll och börjar om imorgon bitti halv 8. Slutar egentligen 3 imorgon men vi har match i Trångfors så vi far dit kvart i 2. sedan så är jag nog inte hemma föräns 8 på kvällen. Söndag fyller syrran år och jag jobbar mellan 12 och halv 5. Och när jag då kommer hem kommer det att vara fullt hus här, alla våra släktingar. Jag lovar att jag kommer att somna, eller jag kommer iaf att vara helt slut. Men hipps vipps så kommer det att vara måndag och då jobbar jag inge mer på hela sommaren. Tror jag, inte som jag vet nu iaf. Men jag hade hoppats på något lättsammare jobb så att jag inte måste gå omkring här hemma och känna mig rastlös.

None

Men nu måste jag gå och packa ihop nå saker så jag är färdig då jag ska fara.

Ha en bra dag!

Pyssliga jag...

Av sommarlovet har det snart gått 3 veckor. 3 VECKOR?!?!? waaaah... och jag har så gott som bara jobbat och spelat fotboll... Vad ska det bli av den här sommaren? Inget sommarväder eller kuligheter har det då varit än. Men hoppas att sommaren börjar på allvar nu när jag slutar jobba. Far ju då till Göteborg på 1 vecka och 2 dagar. Jihooo.

Skulle egenligen sluta jobbet 3 idag men halv tolv skickade isse iväg oss hem. hihi. så sedan dess har jag pysslat på här hemma. Min syster och kusin fyller år samma dag, på söndag och min pappa fyller år på måndag och en annan kusin till veckan, så jag har slagit in presenter, pysslat ihop kort och hållt på med some other stuffs.



Slutresultaten av korten till kusinerna.

Ha det bra! Puss

trodde jag kände dig...

Ibland, eller jag borde nog använda ordet oftast, så förstår jag mig inte på folk. Jag vet att vi allihop är olika men jag kan ändå inte förstå hur vissa kan tänka på ett visst sätt eller bete sig på ett speciellt sätt. Det går bara inte ihop. Vi blir uppfostrade olika men hur man beter sig, beror det på hur föräldrarna har styrt en eller är det en person som man själv har skapat? Men en person som man känt en viss tid förändras ju ofta med åren. Utvecklas man som person, är det samhället som styr en eller är det bara en naturlig gång?

Hur kunde det bli såhär? Jah har tänkt på det mycket och förstår inte att något så fint, så oskyldigt kan förändras på så kort tid. Du har verkligen förändrats och jag vet inte om jag kan säga om det är till det goda eller till det onda. Jag minns den tid då allt var så bra, men det mesta täcks nu över med det som du har blivit.

Jag önskar jag kunde spola tillbaka tiden. Göra allt som behövdes för att du skulle fortsätta vara samma flicka som du var då. Fastän du kanske inte trodde det skulle komma från mig, så saknar jag dig...

M i d s o m m a r

Har inte hunnit skriva nåt inlägg om midsommar ännu, men nu.

Dagen började med att vi for och hämtade Emma och sedan bar det av till Sikfors, där mina föräldrar skulle spendera dagen och kvällen. Josse som hade jobbat, gjorde sig klar och sedan for vi till Muskus. En liten, liten by utanför vistträsk. Där var det gode mycket folk. Dom hade redan börjat köra skoter när vi kom dit. Vi hann bara se en skoter köra ut på vattnet för att efter några hundra meter sjunka till botten. Och vad dom inte hade tänkt på var att de kanske skulle ha fixat en lite stadigare båt som kunde boxera iland den där skotern. Dom hade ju bara en lite eka med en 4 hästars motor. Vi tjejer for då därifrån för det var som inget att se.

Efter 1 timme får grabbarna upp skotern och kommer till huset. Då vart det dax för grillning. Vi hade två stora grillar och båda gallerna var fulla med kött. Nog för att vi var gode mycket folk, men lite överdrivet med kött var det faktiskt. Gott var det iaf! Fick tränga ihop oss i det lilla huset för att alla (ca. 20-25 pers) skulle rymmas. Efter middagen blev det förökning då det kom ännu mer folk till våran efterrätt, som var en massa gosaker. Det var frysta bär, glass, kladdkaka och chesecake (?).



Som alla andra midsommrar så brukar man ju göra midsommarstång och kransar, men något sådant vart det inte, jag tror nog det bara var jag som var sugen på att göra det. Men vi hann leka några lekar (inte små-grodorna som man brukar men några andra) efter det att vi varit ner till vattnet för att se då de körde vattenskoter (?). Jag vet egentligen inte om det är en vattenskoter eller om det är något annat...



Sedan vid midnatt bar det av till sikfors igen där vi stannade och sov. En mycket god men varm natt...

Utmanad.

Utmaning, så fort du läser detta så är du utmanad ;)

DIG:

1. Hur lång är du? 179 cm

2. Vad vill du bli när du bli stor? Jag vet inte, men polis är något som jag tror jag ska satsa på.

3. Vad pluggar du? Barn och Fritidsprogrammet, Piteå

4. Har du långt hår? Vid brösthöjd

5. Vilken hårfärg har du? Blond

6. Sminkar du dig? Sällan, mest när jag känner för att vara lite finare.

7. Har du haft sex senaste månaden? Min ensak

8. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? Turkosa

9. Har du kysst någon idag? Inte det


FAMILJ
:

1. Bor dina föräldrar ihop? Jodå

2. Vem är bäst, mamma eller pappa? Dom är nog lika bra båda två, om en är bra på en sak så är den andra bättre på något annat.

3. Hur många syskon har du? en bror och en syster

4. Vad är det senaste du sa till din mamma? Kommer inte ihåg men något om midsommar maten tror jag. x)

5. Hur många ställen har du bott på? 1

6. Vem i din familj stör du dig mest på? Haha, stör mig på... oftast min brorsa men det kan vara vem som helst av dom.

7. Vilken familjemedlem är snällast? Jadu det beror på...

8. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? Igår?


KOMPISAR
:

1. När var du senast med nån kompis? IIdag på jobbet.

2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? Eh, kommer inte ihåg.

3. Har du kysst nån kompis? Nepp..

4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? Nej.

5. Vem har du varit kompis med längst? Det måste nog vara Liza.

6. Vem känner dig bäst? Min mamma

7. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? Finner ingen mening med det, gillar min kompis hennes tröja .. så låt hon använda den då.

8. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? absolut inte!!


VÅGAR DU
:

1. Skrika åt dina föräldrar? Jodå

2. Klä dig annorlunda? Jo fast bara till en viss del :P

3. Vara dig själv? Japp

'4. Visa dig i bikini/badbyxor? Jo, fast helst inte.

5. Fisa inför din pojk/flickvän? Haha jo...

6. Pierca dig? Jo, fast jag vill inte ha någon mer stans än i öronen.

7. Ha sex på offentlig plats? Ne det får man göra privat.

8. Vara omogen? Jodå

9. Äta småkryp? Fy och blä, finner ingen mening med de?

DIVERSE
:

1. När tuggade du tuggummi senast? Eh kanske förra veckan.

2. När var du på semester senast? Semester... räknas det när man far till stugan? isf för någon vecka sedan.

3. Vilken färg är det på din tandborste? Röd

4. Är ditt hår tråkigt? Jo det tycker jag.

5. Vem såg dig naken senast? Vet it, men tjejerna i omklädningsrummet.

6. Hur ofta duschar du? var och varannan dag,

7. När ska du gå och lägga dig Ikväll? Borde gå och lägga mig tidigt men det lär nog bli gode sent.


Göteborg

Bokade tågbiljett till Göteborg igår! Vi (jag och Lydia) far den 5 juli, så det är inte alls länge kvar. :) Läääängtaaar!
Ringde till dom vi ska bo hos och då frågade Malin vad vi ville hitta på. Och såklart är lisseberg ett måste när man är ner så dit kommer vi att fara. Sen så blir det väl shopping också hade dom köpt en ny segelbåt så det lär bli en segeltur i göteborgs skärgård också.

På fredag är det midsommar och vi hoppas på fint väder. Vi ska tydligen vara i en lite by som heter något på m, någonstans dit bara myggen hittar känns det som. Men roligt kommer vi nog ha ändå. Vi kommer väl att vara gode många också blir det nog lite skoterkörning. Det är klart att skotern måste ut och luftas lite på sommarn också. 

Nä nu måste jag gå och se när Sverige förlorar mot Ryssland. Inget roligt spel dom har, sverige alltså...

 

H I M M E L eller H E L V E T E

Började fundera på hur det är när man dör. Vad som händer, vars man hamnar, hur man ser ut och vad man gör.

Om vi antar att man kommer till himlen när man dör, som verkar vara det bästa stället, så behöver man ju inte alls oroa sig. Men kommer man då dit som den man är då man dör eller kommer man dit och visar sin allra vackraste sida? Jag har lite svårt att de som dör som gammlingar (ganska många alltså) skuttar omkring där i himlen skalliga och tandlösa. Eller den som har hängt sig, kommer den dit blå och äcklig med tungan dinglande utanför munnen. Den som dött i strid och tappat sitt ena ben, kommer den i all evighet stappla omkring i himlen med bara ett ben?

Självklart kan ingen svara på det men det är lite roligt att tänka tanken. Om vi då säger att jag som sjuttiåring dör och vill leta reda på min farfar i himlen som dog för några år sedan. Tänk då om han ser ut som han gjorde då han var sjutton, han glider runt där som en riktig snygging (nog för han var jätte söt som gammal), då kommer jag ju aldrig att hitta han.

Men om vi då ist antar att man kommer till helvetet. Kommer man då dit med sin sämsta sida? Man hamnar där som den person jag kanske var då jag mobbade någon, retades eller något liknande (kanske möjligen något värre brott). Man får helt enkelt sona sina brott genom att plågas i all evighet.

Men om någon då skulle vilja träffa sin gamla faster som dog för flera år sedan och inte hittar igen henne pga att hon har plågats så mycket att hon ser ut som den som var med i ett krig och hamnade mitt i en mina och exploderade. Man har ju ingen aning. Eller tänkt om en brandman skulle hamna i helvetet för att han inte ides rädda den stackars lilla flickan som satt kvar i det övertända huset. Han skulle ju kunna släcka helvetets eldar, eller?

Kanon kul! (Y)

På våra träningar har alltid jag och lisa så himla kul. Alltså vi har alla möjliga roligheter för oss. Om vi inte hade någon speciell som tränade oss så skulle vi nog spendera träningstiden med att svammla.

En sak som vi ofta gör är att härma björn gustavsson (kingen). Från hans danser till de mest roliga uttrycken. En träning fick vi en målvakts bok som anki tyckte att vi skulle läsa från för att bara påminna oss om grunderna. Och nog allt var det grunderna. Punkt två; "Stå med ryggen vänd mot målet så du lätt kan observera vad som händer på planen." Alltså den träningen kunde vi nog inte sluta skratta. Kanske inte låter så kul i dina öronen men för oss låter det sjukt kul.


Jag och lisa på lagfesten, nån lek. (ser drogad ut)

Och när magda hörde det där så sa hon att det inte alltid är så himla lätt att följa den regeln eller vad man ska kalla det. Hon berättade att när vi (södra united F-91) spelade vårat första år (5-manna) på examens cupen så stod jag målis. Eller målis kanske man inte kan kalla det för hipps vipps hade jag sökt mig bakom mål för att plocka blommor. Alltså hur söt är man inte då man är lite?!

Idag på sommarjobbet såg vi en film som handlade om fotboll, tränarens roll och lite sådant. Tränaren sa till spelarna: "Vi hade inte så bra spel i början, pojkar. Vad kan det bero på?" En av killarna svarar: "Men det är ju för att det ska bli lite spänning!" HAhahah alltså jag tror jag dör. Barn är bland det bästa om man vill förgylla sin vardag.

Pusshej

Sommaren -08

Nu har snart en vecka av sommarlovet varit och inte så mycket har hunnits med. Jag får typ panik fast jag vet att jag egentligen inte behöver få det. Man har tänkt att det ska bli en super sommar så därför försöker man anstränga sig. Som man i vissa fall inte alls ska göra för att det ska bli nå bra av det.

Iaf så har jag inga speciella planer på g förutom sådana höjdpunkter som pdol, stadsfesten och många andra festivaler jag vill på men får se om pengarna räcker till. Jag funderar iaf på om jag ska ta tåget ner till göteborg för att spendera några dagar där. Skulle vara kul, gå på lisseberg, shoppa och hitta på andra roligheter. Men då är det alltid det där med pengar som spökar.



It´s a lååång story

Varför måste allt vara såhär för? Från att det kändes så bra till något som man aldrig skulle vilja känna? Känns som om jag ligger på en stor väg och har blivit överkörd, bilarna bara fortsätter att köra och ingen hjälper mig upp så att jag kan gå vidare. Nej, tiden står inte stilla för det, livet fortsätter fast man ligger där nertryckt och mosad. Men inte hjälper det att tycka synd om sig själv och det försöker jag inte göra heller. Det är ju då inte mer synd om mig än om någon annan.
Men vad ska man göra då för att känna att det är en fröjd att leva? Jag vill det att det hända nåt oväntat, nåt helt crazy liksom (det är ju sommar) jag vill inte bara ligga där på vägen där ingenting förändras annat än att det kanske är en annan bil som kör över mig. Nä allvarligt, nu måste jag ta mig i kragen och inte låta fler köra över mig. Jag har lika rätt som dom att leva här!

Det sägs att man trillar in på ett bananskal, men för att komma rätt i livet så måste man äta sjuhelsikes många bananer isf.



Idag på hade Niklas Wikström föreläsning för oss. Och om du aldirg hört han prata så tycker jag att det är ett måste. Han är kung. Efter det kan jag säga att jag var ganska stel i mitt ansikte av alla roligheter! Hans bok iaf...
"Entrepenörskap, Toapapper & Struntsnack - en pigmentbefriad pitebos funderingar!"

Examen - Studenten


När man står där utanför strömbackas skola för att kolla på alla 3:or som springer ut, står vid sidan av sundsgatan för att se på alla traktorer och lastbilar som kör förbi eller står vid valdinos sent på kvällen för att titta på alla fulla personer med den där vita hatten - då blir man sjukt sugen på att ta studenten, NU! men jag får vänta...

Tack för en mycket trevlig kväll med många roliga minnen och roliga personer.



Igår var det studentkalas hos min kusin Sofia. Mycket mycket god mat och tårta. (efter såna här tillfällen önskar man att man hade bulimi eller något sånt.) När det kalaset var slut bar det iväg till ett annat kalas av en annan sort. Emil Öhman hade "inflyttningsfest". Han flyttade dit i september förra året, haha. Väldigt trevligt. Och det som förvånar mig mest är att när vi kom dit så vet han vad jag heter, jag vart som lite chockad. Efter några drinkar så skulle dom ut på krogen. Jag som har mindre än ett år kvar fick spatsera runt på stan med jakob. Men inte illa det heller. Kvällen slutade vid 2 ungefär.

Fick hålla i hans vm-pokal. :D (slingan)


Nära döden upplevelse...

Som om jag inte var nog trött redan då jag kom hem, så tvingade jag mig iaf ut på en kort jogging runda. Värmen har tagit nästan all min energi men jag håller det glada humöret uppe iaf för det är ju trots allt sista "skoldan" imorrn.

Jag hade inte hunnit springa långt utan kanske tagit mig 500 m från huset. Jag såg en bil med släp som började närma sig, den kom bara närmare och närmare. Jag kollade in i förarsätet för att se vem det var som körde men det nedfällda solskyddet skymde ansiktet. Bilen fortsatte iaf att komma rakt mot mig och så som jag är så hann jag inte tänka längre än att jag kanske skulle flytta mig lite längre av vägen. Men den "blinde" chauffören ser mig inte föräns bara några meter ifrån mig och väjjer in på vägen i en tvär sväng (tur att han inte fick möte också, då kunde det ha gått riktigt illa så ist). Jag trodde allvarligt att jag skulle bli överkörd och när han svängt ut på vägen så kände jag lugnet. Men inte kan man vara det. Utan efter bilen kom det vajjande släpet som höll på att slå in i mig ist, kan säga att det var inte långt ifrån! Åh jag blir så arg, kan folk inte ens köra bil nu längre?



Imorgon är sista skoldagen. Eller kan man ens kalla det skoldag? Vi börjar klockan 1 och då ska vi till badhusparken med klassen och ha en liten picknick. Inte mer än så. Hoppas det bara är lika bra väder som idag.

SunShine

Bal

Nu ska vi dra iväg till lule där Sofia och Jonas ska gå studentbalen. Åh hon kommer att vara så fin. En super fin klänning som hon sytt själv. Är så avundsjuk... (lägger upp nå bilder sen)


Snart sommarlov!

RSS 2.0