Smörbullar

Skalade och mortlade kardemumman jag köpte i Indien. Hällde sedan ner det i bullsmeten tillsammans med en hel del smör. Kan inte bli annat än gott! Blev en mil på längskidorna efter det...





Romantiskt tappning av ordinär IKEA-lampa

Glödlampan gick sönder. Det är vid sånna tillfällen man inser hur beroende man är. Just i detta fall, av ljus. Jag bytte glödlampa och passade samtidigt på att fina till den ganska ordinära ikea-lampan. Spets fick det bli, lite lim också var det färdigt. Det ska vara enkelt att förändra.  



Fläskläpp och råfisk

Sådana helger går alldeles för fort. Söndagkväll och morgondagen slår en med häpnad. Det är måndag igen. Men vilken helg det har varit. Snörugbymatch, 26 års fest för Sara, snöskor, hamburgargrillning, skidåkning och sushi-middag. Nu får denna vecka gå fort, ser redan fram emot nästa helg. Beklagar bildkvaliteten, Iphone är inte alltid bäst!




Decoupage

Köpte en flaska med lacklim i höstas men har inte kommit mig för att pröva decoupage-metoden förän nu. Mycket enkelt knep för att ge liv åt en tråkig pall eller ljuslykta. Det enda som behövs är lacklim som finns att köpa på hobbyaffärer och kostar runt hundralappen, en fin pensel, tunnt papper som tex servett eller presentpapper och något föremål att dekorera.





Januari-hysteri

För dig som så många andra återigen kämpar med det nya nyårslöftet. För dig som kämpar för den där beachen med träning och portioner. Luk 12:23 Livet är mer än födan och kroppen mer än kläderna. Varför inte se livet som viktigare än att ägna det åt bantning? Varför inte förstå att din kropp är unikare än kläderna? För dig som ändå inte förstår. Läs vidare.   



Jag har ingen värmepump som tål klimatet

Jag kommer nog aldrig glömma Den dagen på kemin. Högstadiet ni vet. Min kusin (Einstein) och jag. Tanken var att vår kroppsvärme skulle få lampan att lysa genom att trycka pekfingrarna mot två poler. Einstein skrattade så han kiknade då min lampa lös svagare och svagare tills den tillslut slockande.

En blå nyans börjar skymtas. Fingrarna blir stela och hela kroppen börjar huttra. Tjocksockarna är ett ständigt klädesplagg som förföljer mig. Dag som natt. Julklappen från mamma i form av en fleecepläd med "fårull" är välanvänd. Ändå, så rinner det snor. Halsen svider. Ett gott tecken på en förkylning? Jag saknar värmen!



Ett gripande livsöde istället för grå statistik

En lite flicka i röd kappa. Allt annat är svart och vitt. Hon ser så ensam och övergiven ut. Hennes lätta fötter leder henne bland den gråa betongen. Det råder kaos och panik. De stora folkmassorna omsluter henne, men ändå syns hon så tydligt. Människor dör omkring henne. Den lilla flickan visar ingen rädsla men hennes ögon är fyllda av sorg. (Schindler's List)
.
Precis som flickan med den röda kappan är det antalet människor som gör att jag tappar bort honom. Mängden tar min uppmärksamhet. Men trots detta har pojken satt spår. Det är honom jag kommer komma ihåg. Han syns till mitt ibland dem, ett kort ögonblick, innan han sedan är försvunnen igen. Så oskuldsfull och så ensam. Jag inser att det är så lätt att mitt i allt glömma bort personen, individen - det som egentligen betyder något. Pojken lämnade avtryck utan att jag någonsin kommer få veta början eller slut. Utan att jag någonsin kommer få veta vem han är. Känslorna som inte går att beskriva sitter kvar. Pojken, vars namn jag aldrig fick veta, lever kvar ...men jag lämnade honom åt statistiken.
.
.

Pannacotta

Efter alldeles för lång tid från umeå och mina sambosar är jag nu tillbaka. Detta firades med lyxig efterrätt. Det blev en underbart god vanilj pannacotta med blåbär och mörkchoklad.
.
Till 4 portioner behövs:
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
3 gelatinblad
Blåbär och hallon
Mörkchoklad (minst 70%)
Eller andra bär/frukter som finns hemma.
.
Lägg gelatinbladen i blöt. Blanda vaniljsocker, socker och grädde i en kastrull och koka upp. Låt puttra 1-2 minuter och tag sedan av kastrullen från plattan. Lägg ned gelatinbladen i grädden men var noga med att det inte kokar, annars skär det sig. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 2 timmar. Piffa upp med bären och stoppa fast en chokladbit. Mumma!
.

Snövitt

Grått, blåsigt och blött. Det var november och senast jag var i Umeå. Sol, kallt och snöigt var det idag då vi drog iväg upp på Bräntberget och åkte pulka. Efteråt bjöd Oliwia (aka biffen) på underbart gott fika. Brudarna har varit saknade och det var riktigt kul att träffa allihop igen.
.
.
.

Why I hate religion, but love Jesus


Nu dansar vi ut julen

Familjen, massa god mat, varma kläder och vänner. Mitt jullov börjar lida mot sitt slut. Och efter drygt 2 månader återvänder jag till Umeå och vardagen. Som jag längtar. När jag tittar tillbaka kan jag inte se att jag tillbringat fem veckor på en helt annan kontinent, det känns overkligt. Liksom att julen och nyår var helt fantastiskt. Jag ser framemot det nya året som har börjat exemplariskt då jag hunnit träffa gamla vänner och varit iväg på två små skidresor. . .

Barnvakt

Som en liten primadonna. Smink, smycken och kläder. Och nagellack såklart! Hon är för söt!


RSS 2.0