-22 grader och ett värmeljus

Sitter hos Sofia, har sovit här. Idag är det -22 grader och en underbar himmel. Här spelas det julmusik och doftar glögg. Idag kommer det bli en pysseldag. Jag hade tänkt pyssla julkort och nå tändsticksaskar. Vi blir runt 15 personer så det kommer nog bli trevligt. Nu känns det verkligen inte långt borta. Imorgon är det första advent och vi ska gå på skyltsöndag. De har även lovat 2 dm till med snö. Det kommer bidra med ännu mer julstämning.

Hoppas ni har en underbar lördag! Kramar

Dåligt, eller är det jag som inte är van?

Då jag skulle logga in på msn nu ikväll så märkte jag att vi bytt från det "gamla" till ett annat, Messenger Beta. Inte vet jag, men är det så att det är dåligare eller är det bara så att jag inte har vant mig? Det brukar ju ofta vara så i början, man förstår sig inte på så då blir det dåligt istället för att det skulle kunna vara bättre. Äh nu tjorvar jag...

Har skrivit min ansökan om utomlandspraktik ikväll. Har aldrig skrivit något sådant förut, så jag vet inte riktigt hur det ska se ut eller hur man ska lägga upp skrivandet. Men jag hoppas rektorn har förståelse. Då var det bara att plugga matte kvar då. Nationella nästa vecka, och just nu känns det som att det kommer barka (gå dåligt). Jag klarar inte ens av de lättaste frågorna. 

Don´t worry be Happy!



Hon gör mig glad!

Jag tittade ut och såg hur snön föll

Vaknade med känslan om hopp. Det låg en hel del snö på marken och det hade inte slutat snöa. Jag kände hur det började sprätta i fingrarna. Det som oftast tar en evighet på morgon att göra hade jag gjort på en timma. Jag var färdig, hade tagit på mig min härliga nya kappa, halsduk och hoppat ner i stövlarna. Men min skjuts dök inte upp. Jag ringde och fick höra att det var inte alla som var lika glada som mig över att det kommit snö. Vi kom till skolan hela och torra, bara en aning försenade.





uppfräschning

Håller på att fixa ny header så ni får nöja er med denna tills vidare.

Ha en bra fortsatt söndag kväll!




Mitt i allt mörker finns ljus.

Doften sprider sig. Doften av saffran, nejlikor, glögg och kärlek. Känner den där varma härliga känslan komma krypande. Ute lägger sig snön till ett vitt tjockt täcke. Blåsten tar med sig snö ner från taken, det blir virvlar som i en dans. Mörkret börjar sänka sig och inne tänds ljus. Det börjar närma sig...

Söndag idag. Alltid lika utdragen. Men jag vaknade upp och hade mer energi än vanligt. Jag började med att ställa in enriset i badkaret för att det skulle torka av lite. Stoppade in apelsinskivor i ugnen för att torka det. Plockade bort alla kläder i mitt rum och satte på julskivan. Städade tvättstugan, plockade bort alla saker och skurade bänken. Sedan gick jag och mamma ut och gick runt byn. En skön men blåsig promenad. Sedan knöt jag ihop en krans och pysslade ihop lite andra juldekorationer för att ställa på bordet eller ute. Apelsinskivorna brände jag så nu har jag en annan omgång
inne i ugnen.


Just another day

På bussen sitter jag och lyssnar på secondhand serenade med ena örat. Bara för att kunna tjuvlyssna på folket runt omkring mig med det andra. In kommer ett gäng killar i 13-14 års åldern. Alla sätter de sig i stolarna runt mig. Bakom framför och på sidorna. I början kan jag inte låta bli att titta, lyssna och reagera över det de säger och håller på med. Bara för att sedan bli irriterad och näst intill arg. Jag vet att pojkar i den ålder är rätt så omogna men lite sunt förnuft finns väl hos alla människor?! Hur som helst så sitter de och "mobbar" en av killarna. En kille som kanske inte riktigt ligger på samma nivå som de andra. En kille som låtsas skratta åt deras pikar mot honom. Jag vet att jag borde lägga mig i och ställa pojkarna mot väggen. Men oftast när det väl kommer till kritan så är jag oftast för feg. Jag övertygar mig själv om att killarna är så och gör så mot varandra. Jag stoppar i den andra luren i örat, sjunker ljupare ner i stolen och blundar. Jag varken ser, hör eller vet vad som händer runt omkring mig.


Tisdag

Hejsan

Länge mellan gångerna nu. Har haft mycket att göra och sedan lite att skriva om.  Har inte haft ork att lägga ner energi på annat än skolan, knappt ens det. Men jag hoppas det ska bli bättre nu. Jag har inge mer läxa i veckan så att då kanske jag kan ta mig tid.

Ikväll ska vi iaf till moster Elisabet och stöpa ljus. Hade tänkt göra mig några egna så att jag kanske kan ge bort till någon till jul. Alltid kul att ge bort saker som man själv tillverkat. Minns då jag var mindre. Sydde ihop nån enkel pannlapp ellet liknande på textilslööjden för att ge till mamma, farmor eller mormor till julklapp. Kanske inte alltid så snygga saker.

Ha en bra kväll!

Elviras första vinter och jultecken.

En och en halv månad så är det 2009. Tiden går så oerhört fort att man inte hinnar med. Det var ju nyss sommar. Hur som helst så känns julen snart här, fast det ändå är ganska länge kvar.

Första snön kom i onsdags men det blev inte så långvarig. Igår regnade det och det mesta försvann. Dock så vaknade vi upp till en kall dag med frost på gräsmattan, såg ut som snö. Det lilla som är kvar har nog ändå inte tänkt försvinna.

Jag drack första glögglaset igår. Kall glögg med vit choklad och lime, med isbitar i. Jag kan inte säga att det var jätte gott, lite stark men den gick att dricka.

Imorse så gick jag och plockade enris för att jag ska göra kransar. Hade tänkt göra några som jag kanske kan sätta upp här hemma och även någon som jag kan ge bort. Plockade även lite lingonris med lingon på för att få lite färg på kransarna.

På tisdag är den årliga ljusstöpningen som vi alltid har innan jul. Vi är hemma hos någon och har en jätte trevlig kväll tillsammans. Vi dricker glögg och vi brukar verkligen få till den där julstämningen.

Helgen därpå har jag och sofia bjudit in 12 stycken till en julpysseldag. Göra julkort, sticka ett par tjocksockar, koka knäck, pyssla ihop en julklapp eller sy någonting, göra precis det man känner för. Bara en trevlig dag med trevliga människor.

Ester, ljusstöpning hemma hos oss 2005.

Väldoftande tvål

Rosor, äppel, kanel, apelsin eller något annat väldoftande. Jag valde att göra en "naturtvål" med doft av grönt the och lite äppeldoft och en jultvål med julthe och röd tvålfärg. Kan vara en fin present att ge bort eller unna sig något snyggt till sitt eget badrum.

Du behöver:
tvålmassa
gjutformar (plastburkar, kakformar, schampooflaskor, men det finns även att köpa formar på hobbyaffärer)
färg
doft
Kastrull
Glasburk

Tvålmassa och speciell färg och doft finns att köpa i hobbyaffärer.

Tillverkning:
1. Fyll kastrullen med vatten, låt koka upp.
2. Sätt tvålmassan i glasburken och sedan ställ ner den i det kokande vattnet (vattenbad). Tvålmassan ska smälta.
3. Tillsätt färg och/eller annat som ska vara i tvålen.
4. Häll nu tvålmassan i formen. (Måste hällas fort för det bildas fort en yta)
5. Låt stelna från några timmar upp till ett dygn innan du tar bort formen.

Naturtvål
Tvålmassa
ca. 1msk grönt the
2 droppar grön färg
1 droppe äppeldoft

Jultvål
Tvålmassa
ca. 1msk Jul the
2 droppar röd färg

22.33

Den första snön håller på att lägga sig på marken!! :D



Nu ska jag krypa ner i sängen. Sov så gott!

On(D)dag

Sitter på skolan och väntar på att min mamma ska sluta jobbet. Vi har planerat att fara och simma. Det ska bli skönt.

Idag har det varit en pest-dag. Vaknade med tandvärk, huvudvärk och träningsvärk i vaderna. Dock så har vi bara två lektioner på onsdagar men en lektion som sträcker sig i över 4h. Men då har vi bestämt att vi inte ska ha en timmas lunch utan äta så snabbt som möjligt och sedan fortsätta jobba för att kunna sluta vid 2 istället för 3. Sitta och jobba i flera timmar utan rast är ritkigt slitande. Man har så gott som inga krafter kvar. Så ikväll efter simningen så blir det att ligga i soffan och försöka få nya krafter till imorgon då vi har en lååång dag. 


 

Då var det gjort

Det blev idag. De satte fast tandtällningen på framtänderna idag, både uppe och nere. Det gick bättre än förra gången, och det är jag glad över. Men jag har ondare i tänderna den här gången. Jag vet inte om ni har kännt den känslan men det är som om det kliar i tänderna. Jag skulle bara vilja bita ihop tänderna så hårt jag bara kan för att få bort kliandet. Men dock så kan jag inte ens nudda tänderna i varandra utan att det gör ont.

Men tänk då, den 11 november 2010 (för att vara på den säkra sidan) så behöver jag inte ha tandställning nå mer! (tror inte ens att jag behöver ha tandställning i två år) Men då har jag rakare och finare tänder än jag någonsin haft. Längtar! Dock så är det ganska länge kvar, men tiden går fort.


Nu ska jag ta mig en promenad runt byn och sedan blir det att chilla i soffan resten av kvällen. Ha det bra!

Återbesök

Återigen. Dock hoppas jag på att det kommer gå bättre den här gången. Pallar inte om det ska vara som sist. Tandställningen ska fixas till och jag har intalat mig själv att de ska sätta fast tandställning på framtänderna också. Bara för att inte bli besviken ifall att jag inte trott att det skulle bli så och det ändå blev det. Bäst att vara beredd på det värsta, då kan det iaf inte bli sämre.

Gick på stan idag efter skolan för att köpa mig ett par jeans, en lite finare tröja och en lång tjocktröja. Tror ni att jag hittade nå?! Jag har verkligen tappat lusten att strosa runt på Piteås shoppinggata för att väl hemma bara vara besviken över att jag inte kan hitta något. Kanske beror det på mig själv men jag tycker de sällan får in något nytt och jag är inte den som vill köpa kläder som alla andra har och/eller som har funnits i affären i någon månad. Är så less, måste verkligen ta mig tid och fara ner till skeå eller upp till lule på en shoppingdag. Dock så känner jag mig lite negativ just nu så jag lär väl inte hitta något där heller.

Hoppet, det sista som lämnar människan!



Barnvakt

Väntar bara på snön nu. Om den skulle komma skulle det inte känns lika kallt, grått och trist. Det skulle bli ljusare, jag skulle ta kylan på ett bättre sätt och jag skulle ha mer lust att gå ut.

Dagen har jag spenderat inomhus. Jag har klippt och klistrat ihop ett farsdag kort och nu ska jag snart gå och duscha, göra mig klar och äta middag. Hade planerat en kväll med ett helt gäng kompisar (23 st). Vi skulle fara ut och äta och sedan gå på bio, se den nya James Bond. Men då ringde mammas kusin och frågade om jag kunde vara barnvakt till deras små flickor. Och självklart ställer jag upp när någon behöver hjälp, så det blev lite ändrade planer för min del. Men jag ser fram emot en mysig kväll med två gulliga flickor. Får se vad vi kan hitta på...



Ha en bra lördagkväll!

Just a dream (?)

Jag är med väldigt många jag känner. Familjen, släkten och kompisar. Vi har det mycket trevligt, pratar och skrattar. Plötsligt får jag veta att jag ska dö. Hur, var och när. Paniken nyper tag om mig. Allt bara snurrar, jag vet inte vad jag ska ta mig till. Ska jag redan lämna det här livet?! Jag har ju inte ens hunnit fylla 18 än. Jag vet att astma kan vara farligt men inte så farligt att man kan dö av det. Jag har ju på mig bricanyl, ska den inte hjälpa mig den här gången? Men det värsta jag kan tänka mig är att lämna min familj kvar på jorden. Jag vill inte orsaka tårar, smärta och oändlig saknad. Det kan jag bara inte! Jag berättar hur det ligger till och börjar ta farväl av familjen, släkten och vännerna. Men det verkar inte alls som om de tar det lika hårt som mig. De verkar inte alls ha några problem med att krama om mig och säga farväl. Vad ska det här betyda? Den enda som verkar bry sig är min bror (!). Han frågar om det inte finns nåt sätt som gör att vi kan stoppa detta på. Han och jag hoppar in i bilen för att köra till akuten där de kanske kan hjälpa mig i samma stund som min andnöd kommer...


En stor lättnad känner jag i kroppen när jag vaknar upp och inser att det bara var en dröm. Jag slår av väckarklockan och vänder mig om i sängen.

Men är det bara en dröm? Kan vara säker på att det inte kommer att hända i verkligheten? Det finns väl drömmar som senare visat sig vara sanna?! Eller?

Övning ger färdighet?!

Det känns som om jag inte orkar lyfta ett finger till. Mina krafter är helt slut. Har ni någon haft den känslan? När jag skulle duscha hade jag problem med att lyfta mina armar för att stoppa schampoot i håret. Om jag ska trycka för att byta kanal på tv:n skakar mina händer som bara den. Kanske är det positivt, ett tecken på att jag gjort någon nytta med min kropp. Att verkligen göra slut på sina krafter någon gång då och då tror jag är bra. Kroppen behöver få tömma sig och fylla på helt rena och nya krafter.

Vi hade FMS-tester igår på skolan. Går en hälsoinriktad linje och det tycker jag inte alls är något negativt. Varje hösttermin gör vi de här testerna och av dem får man en liten överblick hur man lever och hur man mår psykiskt och fysiskt. Hur som helst så hade jag träningsvärk i vaderna, rumpan och magen när jag vaknade imorse. Och nu ikväll har jag varit på Step In och tränat. Så träningsvärken lär vara kvar imorgon om inte den har blivit ännu värre. Så jag hoppas att jag får en god natts sömn nu inatt, så att jag är utvilad till helgen.


Grattis!

Ha den äran idag, på din födelsedag. Vi hyllar dig idag, det är din dag idag!

Grattis Emma!
17 år, bara ett år kvar då... men tiden går fort.

Pysslade ihop ett kort och sedan bar det iväg till Emma för att gratulera. Fick mycket gott fika och träffa en liten del av hennes släkt. Har inte träffat henne på mer än en vecka nu så det var kul.


Lekdag

Förra veckan så var mina små kusiner uppe. Åh det är så roligt att se dom igen. Dom växer så det knakar och är som helt förändrade mellan gångerna. Petrus hade tappat sin andra tand (!), Charlotta har vuxit till sig väldigt mycket (hon är den riktiga stockholmarn) och Isak pratar mer och mer för varje gång.

Torsdagen spenderade vi iaf på Nimbys värld, Skeppet - Piteå Havsbad. De älskade det och var helt slut när vi väl var hemma och skulle äta middag.


Saved tonight

Ikväll blev det en riktig pysselkväll. Jag hade tänkt plugga men min ork finns inte när det gäller det. Så jag satte igång att tillverka istället.

Först tog jag fram tvålmassan som vi hade undangömd längst in i skåpen. Dammig men lika användbar som för några år sedan. Jag smälte ner massan, droppade i lite grön färg och hällde ner grönt the. Hoppas att det ska bli någon slags naturtvål. Sedan gjorde jag en omgång till. Den här gången fick tvålen bli röd med ett jul the. Har ingen aning om hur det kommer att bli. Ska låta den ligga över natten och stelna så får vi se resultatet imorgon (lägger kanske in bilder på dem då).




I samma skåp hittade jag tre stycken ramar som är köpta på Ikea. Trä ramar, oerhört tråkiga. Och förra veckan var jag och köpte 2 väldigt gamla böcker (sedan 1800-talet någon gång) på röda korset, 5 kr/st. Hur som helst så rev jag ut några sidor och klistrade fast dem på ramen.






1 november - Halloween

Sitter hos Sofia, har sovit här. Hade en trevlig dag på stan igår med henne, josse, carro och jenny. Köpte dock ingenting för att jag hade varken lust eller behov. Sedan for vi till sikan där vi färgade josses hår rött. Snyggt blev det iaf!

Idag är det Alla helgons dag, mer känd som halloween kanske. Vi ska vara här hos Sofia och ha en "halloweenmiddag" med lite folk. Ska fixa till en snygg dukning, god mat och läckra godsaker. Hoppas på en trevlig kväll!
 
Ha det bra gott folk!

RSS 2.0