Summer breeze











En mysig kväll med brudarna. Imorgon är denna termin över och alla åker åt olika håll.
Kommer sakna umeå och alla fina människor.

Tjuvkik på sommarens första projekt








Sista helgen i umeå



















Lydia. Olle. Chauffören. Umeå. Vindeln. Mariehemsängarna. God mat. Skratt. Kladdkaka.

Brännbollsyran





Blött och kallt men mycket roliga typer och utklädnader.
Mycket folk, men gissar att det hade varit en hel del mer om solen hade tittat fram.

Björkarnas stad

Oengagerad. Pluggar för fullt och hoppas på att tiden ska gå fort. Kameran liksom mycket annat hamnar under dammet. På en vecka är jag förmodligen hemma i pite. Roligt samtidigt som det känns lite tråkigt. Men har en helg att se framemot innan det blir lagboken för hela slanten.


...



Helgen avslutades med en kvällsprommis med syster. Underbart, men just då denna bild togs fick vi båda en känsla av höst och det skulle ju vara hemskt om hösten var påväg redan...

Lite semester

I helgen blev jag bjuden på bussresan av BSK för att jag skulle komma och spela en match med dem. Det togs glatt emot, och ännu bättre blev det då matchen gick bra och jag fick träffa underbara människor. Imorgon bär det av tillbaka till Umeå för sista spurten innan "sommarlov".

Min externa hårddisk där ALLT ligger har gått sönder... Bilder, minnen och andra dokumt som kanske aldrig kommer tillbaka. Denna bild är från hösten 2010.

Ljusare tider

Nu börjar det bli sommar. Jag konstaterar det med att ljusa upp håret en aning.
En bra bit på vägen till precis som det ska vara.


Tiden står stilla

kanske just därför att det är precis två veckor kvar innan jag får mitt efterlängtade sommarlov.

Hittade denna bild som jag tog förra sommaren på min kusin och som får mig att längta till 1 juni men även till sommaren som sådan!



@elviras



Ida var less på sin lugg så Oliwia tvekade inte utan tog till saxen.





Ida hittade ett par snygga brills i vår hall. Nice!

Kebnekaise

Igår blev det klart. I slutet av sommaren går tåget upp till kiruna för att sedan ta buss till Nikkaluokta och Kebnekaise. Jag känner ett pirr i magen då jag tänker på det. Äntligen ska jag få kämpa mig uppför sveriges högsta berg, för att inte tala om att sedan ta sig ner igen...



Ladtjojaure och Kebnekaise på andra sidan.

Pocket full of sunshine

Mötte upp Sandra på skolan för att planera, kolla priser och destinationer inför hösten. Men då bolagen inte ville som vi ville så satte vi oss vid dammen i det underbara vädret och njöt av den SVENSKA värmen istället.


Kafferep

Ordet för mig tillbaka till barndomstiden och Pippi Långstrump. Småa koppar med öron för ett finger, de andra spretandes utåt. Kakfat med syltgrottor, äppelpajer och rulltårta. I detta fall även en hel del knasigheter. Jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig då Oliwia bjuder på kafferep ikväll. Men vad hon än kommer att bjuda på eller hur vi gäster än kommer att sköta oss så vet jag att det kommer bli en trevlig kväll!


Barnkalas



Det var svårare än vad jag trodde. Barnkalas låter inte så svårt. Men tillslut efter att halva garderoben låg på golvet sminkade sara mig som clown och det blev lite färglada udda kläder. Strumporna blev pricken över i:et, men har dock ingen bild på dem. En lyckad och hysterisk kväll!

Glassigt



Vårens första mjukglass

som man bäddar får man ligga



På förmiddan kom denna levererad. Den gamla åkte ut och nu står min nya ihopskruvad och bäddad.

Elviras enkla superbröd!



Ingredienser

4dl grahamsmjöl
3dl grovt rågmjöl
3dl vetemjöl
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl filmjölk
½dl sirap
1dl lingonsylt
½dl tranbär
½dl russin
Solrosfrön

Gör såhär

Sätt ugnen på 175°c. Smörj en 1½ liter avlång form. Blanda de torra ingredienserna, tranbären och russin i en bunke. Blanda ner fil, sirap och sylt. Rör ihop till en smet och klicka ut i formen. Strö över solrosfrön på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 55 minuter. Stjälp upp brödet och låt svalna under bakduk.

Pink Rose





Min nya blomma passar ypperligt bra till mitt gröna fina bäddset.

Fixtrix





Äntligen har jag införskaffat mig nål, tråd och andra diverse sytillbehör för att kunna fixa. Första projektet blir att sy på nya knappar, som jag köpte idag, på en kjol. Den har legat och väntat alldeles för länge i garderoben nu.

Valborg 2011













Ursäkta fotokvaliteten, tagna med mobilen.

RSS 2.0