Julhelgen

Nu är vi hemkomna från julhelgen i Sollentuna. Har haft en underbart härlig jul med härliga människor! Skönt att bara vara och inte behöva anstränga sig så mycket, bara ta det lugnt och mysa. Älskar verkligen julen. Dock var dit och hemresan inte lika trevlig. Vädret var inte det bästa för att köra någon längre sträcka. Men vi tog oss då både dit och hem, tack och lov! Jag körde till och med en bit, typ från Sundsvall till Umeå, vilket blir ca 25 mil.

Nu har jag börjat ladda om och vädrat väskan för nu ska det börjas packa inför nyår. Blir ett gäng på 19 pers som drar till Sorsele där vi ska bo tillsammans. Tur det är en stor stuga!! Haft en planeringskväll ikväll och kan ju säga att det inte är det lättaste när det är 10 olika viljor. Men vi fick nog ihop det ganska bra ändå efter lite hit och dit. Men vi är redo och väntar bara på att det ska bli onsdag.






dan före dan före dopparedan

Har just fått jullov och det känns otroligt skönt! Det har varit fullt upp efter att vi fick sluta skolan idag. Jag har fixat de sista julklapparna som tog längre tid än vad jag trodde, storstädat rummet, packat och varit på lilla julafton hos farmor. En hektiskt dag som kommer sluta med nåra få timmars sömn innan vi imorgon tidigt på morgon börjar resan söderut till stockholm. Bilen kommer vara fullpackad och jag hoppas att snön har gett sig.

Igår var jag hos Karin och gjorde håret koppar, igen. Förra färgen var borta efter några veckor så nu till jul ville jag slå på lite större så det blev en ganska så ordentlig färg. Men riktigt nöjd är jag!


Här kommer några bilder från i helgen då Sofia fyllde 20.









Onsdag

En vecka kvar. Men av erfarenhet vet jag att det kommer gå fort. Innan man vet ordet av det kommer det roliga vara över och allvaret börja om igen. Men nu, de närmaste veckorna ska njutas till fullo och inte en tanke ska skänkas till något som jag inte känner för. Lovet kommer att bestå av mycket färdandes hit och dit. Först resan ner till stockholm där vi ska fira jul, onsdag till söndag. Sedan tisdag eller onsdag bär det av till Sorsele för att fira nyår, blir nog kvar där till söndag. Sen kanske jag får en vecka hemma för att göra ingenting. Skönt! Kommer nog bli ett händelserikt jullov.

Imorgon har jag sovmorgon men har tänkt utnyttja den till julklappshandling och kläder. Behöver lite nya plagg, både inför jul och nyår. Känns lite tungt med tanke på att innehållet i börsen börjar sina och det är en hel del annat som måste inhandlas också. Men från och med nu, ska jag vara positiv och försöka se allt från den ljusa sidan. Jag känner att det har fattats de senaste dagarna och jag behöver komma tillbaka till mig själv för att kunna känna den sanna julkänslan. Den fattas, men kanske börjat ta form.

(gammal bild)




Hemma bäst!

Om det är något som missat det så är det jul på två veckor! Vart försvann de senaste veckorna? Men nu har iaf några fler julklappar fixats och jag kan känna mig lite lungnare över det. Men sedan har vi ju en massa skoljobb som ligger och gnager. Jag pall it! Trots att det inte är speciellt mycket så orkar jag inte engagera mig och lägga ner tid i något jag inte har det minsta intresse för. Jag funderar på att helt enkelt för första gången skita i något som har stor betydelse. Men det gör väl inget om man misslyckas nån gång? Det är väl bara mänsligt.


I förrgår kom jag och Emelie hem från Ryssland
. En resa vi gjorde för vårat projektarbete, men som blev en resa mer personlig än vad jag trodde att den skulle bli. Redan vid första inblicken knöt sig magen och jag började fundera på vad det var vi egentligen hade gett oss in i. Vi möttes av strikta regler och fallfärdiga hus längst den dåliga vägen med plogkarmar täckta av smuts. Stället vi kommit till liknade mer ett nerlagt och utslitet industriområde än en stad. Det är helt omöjligt att beskriva stället och känslan. Men jag rekomenderar att resa till Ryssland om man vill få en inblick i hur bra vi egentligen har det. Här handlar det inte om några 200 kvm villor med vita dörrar och vattenledningar, här lever de i fallfärdiga skjul med igenspikade fönster. Men några minnen från resan är positiva och det är väl de man får leva på...







Julförberedelse fort.

Ljusstöpning



Ljusen till att börja med...



Och här är de färdiga ljusen.

Alltid innan jul har vi som tradition att stöpa ljus. Och enligt mormor så har de gjort det i 30 år med undagtag från ett. Men alla de åren har inte jag varit med men de lite äldre damerna. Det är så otroligt trevligt och i slutändan har man fått sig nåra riktigt fina ljus. Och inte nog med det så medan de andra gick runt och doppade ljusen pysslade jag och sofia ihop nåra riktigt fina tändsticksaskar som kan vara en fin julgåva, då tillsammans med ett hemstöpt ljus.


Pysseldag

Pysseldag i Sikfors















En väldigt trevlig dag med julkort, jultavlor, mat och glögg.


RSS 2.0