Uppvärmning




Härlig sommardag på Stenskär

 
















Midsommarfirande

Efter alla regniga dagar hade man aldrig kunnat tro att solen skulle lysa under midsommarhelgen. Super god mat, ett stort och härligt gäng, roliga lekar och ett smaskigt efterrättsbord var vad som bjöds på under kvällen. En fantastisk midsommar!









 


Glad midsommar!


Äppelträd

Förra året var det kanske två blommor och vi fick äpplen därefter också. Därför hoppas vi i år på att antalet äpplen stämmer överens med antalet blommor, det skulle va nåt det. 



Sommar-stugan

Dammtorkat, dammsugit, skurat golven och bytt och vädrat sängkläderna. För några år sedan var detta det årliga examens-fixet. Natten till examen skulle spenderas ute i lekstugan. Frågan är om man blivit lat eller bekväm. Men nu är det gjort i år igen. Ut med gammalt och in med nytt. Tapeterna och gardinerna skulle behöva bytas men nu är jag bara glad att jag kan sova där. 



Pesto

Brännässlor kan ju vara en besvärlig sommarväxt som orsakar klåda och irriterade sommarben. Men den har sin charm också. Eftersom nässlor har en lång innehållslista med hälsosamma egenskaper så äter jag denna pesto med god aptit samtidigt som jag känner mig rätt så nyttig.   



Nässelpesto 1 burk

Skölj 2 liter färska, späda nässlor väl och koka upp i saltat vatten. Mixa nässlorna. Finhacka 1dl sötmandel. Blanda nässlor och mandel med 2 ½ dl riven västerbottensost eller parmesanost. Rör i 1dl rapsolja lite åt gången. Smaksätt med 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar

På ett rostat bröd med några tomatskivor blir denna pesto det mest uppskattade mellanmålet eller kvällsfikat!

Wookbuffé och födelsedagstårta





Har aldrig ätit så god lax i hela mitt liv. Saltad och pepprad och sedan stekt på elden. Till det var det klyftpotatis och en dillsås. För de som är "allergiska" mot fisk fanns även skav som inte smakade helt fel det heller. Kameran fick stanna hemma så jag beklagar de dåliga mobilbilderna. Jordgubbstårtan hann jag inte ens fånga, den slank fort ner i magen.

Jag har sommarlov



Jag har hunnit med fyra arbetspass på tre dagar och jobbat min första natt som det kommer bli fler av. Mitt sommarlov. Målat, springturer i skogen, njutit av solen och blivit biten av första myggan har jag också hunnit med. Ska försöka vara mer aktiv här på bloggen men jag ska bara njuta lite av att det är sommar först!

Studenten 2012

Idag firar jag mina fina studenter. Trots de åtta plusgraderna så kommer det att bli en super dag, det är jag helt säker på! 



Balen 2012






De tre musketörerna och lillplutten.

Hemma efter en fantastiskt mysig resa. Men efter att ha varit barnvakt åt en 9 åring, två 7 åringar och en 9 månaders i två dagar är energin rätt så slut. En eloge till alla flerbarnsföräldrar!



Petrus påväg på fotbollsmatch i regnet. 



Vi spenderade dagen inomhus med att rita,



baka chokladbollar och 



picknickade i vår lilla koja. 




Söndag förmiddag skyndade vi oss ut till en lekpark. Vi hann precis hem innan ösregnet kom.




RSS 2.0