Det luktar nytt

Från januari och månadskiftet september oktober till slutet på november. Ja, så har det ändrats när vi pratat med kvartersvärden om renovering av lägenheten. Tisdag eftermiddag förra veckan fick vi ett telefonsamtal om att målaren skulle komma redan onsdag morgon. I paniken blev det att hitta lösningar och flytta om möbler. Så i en vecka har vi levt i ett smärre kaos. Igår var det äntligen färdigt! Men jag håller lite på bilderna på resultatet. Ljust och fräscht, säger jag bara.     


KällbergElmberg - Frisör Kreatör

I lördags blev vi inbjudna till invigningen av en ny frisörsalong här i stan. Bubbel, snittar, tal och livemusik. Vid ankomst fick vi dessutom en lott för att vara med och vinna goodiebags. Jag drog inte nitlotten i alla fall. En tygväska (handsydd utav mamman till en av ägarna till salongen), schampoo och balsam, ansiktsmask och ett presentkort på hårbottensmassage gick jag hem med. En mycket trevlig tillställning det där!
 



Svetsa

MMA, MIG/MAG och TIG. Ja det är inte kampsport för den som trodde det. Trots att jag vuxit upp med en pappa och bror som svetsar, har jag idag för allra första gången fått prova på det själv. Efter en liten kort genomgång, och alla skyddskläder, skor och handskar var på så var det bara att sätta igång. En upplevelse, en riktigt rolig grej det där med svetsning. Trots att J tyckte att första biten såg ut som "skit-svetsning" blev jag godkänd. Prova på GAS fick vi också göra. Var dock inte i samma klass som svetsningen, men kul det med.      

Ljusfestival

En fin fredagkväll. Flera tusen ljuslyktor i Vänortsparken. Invigning av gångtunnel.
Och besök av de bästa. 





Petter

För hans pappa fick de inte läsa serietidningar; han förstod aldrig varför man skulle prata i bubblor. Med betyg på 2,5 var det 1,4 som saknades för att komma in på konsthistoria, men med en mamma som hans var allt möjligt. Att han sedan hoppat av fick hon inte reda på förän hon hörde "mikrofonkåt" på MTV. 




Brödbak

Om man väntar nog länge kan man, om man har tur, tillslut få inspiration och ork att baka bröd. Det funkade i alla fall för mig. Till Saras morotssoppa med chili passade det dessutom utmärkt. 


Ögon

Har lånat ut mina ögon till en fotoutställning (dock inte denna bild).

 



Och kasta alla era bekymmer på honom, ty han har omsorg om er.


Umevatoriet

Sen mellanstadiet då fröken tvingade oss att måla flirtkulor som planeter och hänga dem i snören runt solen kan jag nog räkna på ena handen de gånger jag funderat kring vårt solsystem och galaxer. Jag var därmed inte heller exalterad över dagens studiebesök på Umeås egna planetarium. Jag säger inte att det inte var riktigt fränt att få uppleva planeterna på väldigt nära håll genom deras kupolbiograf med 3D, för det var det. Och att titta på "riktiga" stjärnor genom deras bärbara teleskop var till och med riktigt läckert! Man får perspektiv och som en av ungdomarna uttryckte sig så känner man sig verkligen som en liten fis i rymden...








   

Umeå 5 november 2012







RSS 2.0