Nu börjar det likna nåt



Pappa lägger de första klinkerplattorna.



Jag fick uppgiften att slå sönder ett antal plattor...



Och såhär blev resultatet.




Måndag

Tredje skoldagen, eller egentligen är det andra för i torsdags fick vi schemat och skriva på nå papper sedan fick vi sluta efter 45 min. Jag menar det räknas väl inte som en skoldag? Hur som helst så missade jag bussen imorse. Den som alltid brukar gå 06.58 kom nu istället 06.50. Vad är det för stil? Hur många vet om att bussen går 10 min tidigare. Ja inte då jag och nåra till såg jag senare. Kändes ite jobbigt eftersom jag hade ställt in mig på att åka buss också vill jag inte köra bil allt för ofta. Aja nu är det som det är och bara hoppa in i bilen istället (skönare på ett sätt). Tur är väl att man har körkort!

 

Northbying



I tisdags bar det iväg. Frida har skrivit ett 1+1 kontrakt med Norrköping och flyttade ner. Northbying as she called it. Kul att hon vågar sätta sina fötter utanför lilla Lule och satsa lite större. Hon kommer bli en stor basket spelare en dag, det känner jag på mig. Erbjudanden från utlandet som hon inte tycker är aktuella riktigt än, men tiden kommer väl då hon tar steget ut ur Sverige också.


Om man då hade ett sådant brinnande intresse...
 

keep going

Tvättstugan som vi började riva ut i våras står fortfarande tom och oklar. En av anledningarna är att betongen som vi göt var tvungen att torka i 3 månader och sedan gjorde pappa illa sig så han kunde inte stå på knä och lägga klinkret. Men nu är det på G igen. Jag har städat - ännu en gång, och sedan planerat och mätt ut hur vi ska inreda. Det är väldigt kul men jag vill börja ställa in skåpar och annat redan nu! Ska väl hjälpa pappa att lägga klinkret då jag känner att jag är intresserad att lära mig det. Sedan ska jag hjälpa till att sätta fast väv och måla väggarna. Sådant som en barn o fritidare inte får göra på sina lektioner. Men jag tror det kommer bli kul.


När två blir en.






Min moster ringde och frågade om jag inte ville göra ett bröllopskort. De ska nämligen på bröllop nu till helgen och hon hade tänkt göra ett eget men kom fram till att hon inte skulle hinna. Och självklart ställer jag upp om jag har tid, men pressen är lite större än om jag gör ett kort åt mig själv. Så här blev det i alla fall.

Framsida: Basen är ett silverhjärta som jag hittade i en låda. Sedan har jag bara lindat guld/brun ståltråd runt som jag stoppade pärlor och paljetter på. Nyckeln hittade jag på ett gammalt halsband. "Sydde" fast hjärtat i ett vitt papper, klistrade det på ett guldpapper, och de två på ett brun/guldigt papper.


Sommarens tripp

Näst sista veckan, sedan börjar allvaret om igen. Har inte jätte mycket ångest men lite. Försöker göra de bästa av det sista så imorgon drar jag, emma och sofia till Umeå. Bokat boende mitt i stan. Hoppas på en rolig tripp med shopping och gott sällskap.

Idag for jag, emma och emelie iväg på en cykeltur trots att vädret verkade lite ostadigt. Vi kom på att vi skulle cykla "pite runt" alltså hemmings, blåsmark, hortlax, stan och sedan pitsund hem. Det gick riktigt bra, vi tog oss hela vägen. En liten regnskur mötte vi på i kälen men den var snart passerad. Det var kul men jobbigt.



 Mellan Blåsmark och Hortlax hade en lastbil vält och tur var väl då att vi cyklade, annars hade vi inte kommit förbi.

Sommaren är kort

Ännu en underbart varm och solig dag. Och här sitter jag... Jag har bränt hela kroppen sen i onsdags då vi var ut på Stenskär med en dyning. Så att sitta i solen just nu känns mer plågsamt än avkopplande. Vad ska man då hitta på? När man inte kan vara i solen och det är 24 grader ute, så känns det som att aktiviteterna är begränsade men de behöver de ju inte vara. Man ska bara komma på det. Har hunnit städa mammas bil på morron...

Lägger upp lite bilder från veckan som har gått.



Jag har haft en helt underbar vecka! Bättre väder kan man knappt tänka sig.

Läderarmband

Nu på kvällarna har jag väldigt svårt att somna. Jag ligger nog för det mesta och tänker på sådant som jag drömmer om. Men ibland kan jag komma på något också. Jag fick för mig att jag skulle tillverka nå armband till mig själv. Jag tycker det är så sjukt snyggt med läder armband som ligger lite huller om buller, är olika storlekar och nyanser. Nästa dag begav jag mig in till stan för att köpa läder remmar. Det var inte alls dyrt, typ 12 kronor för 50 cm, beronde då på tjocklek och typ. När jag kom hem började jag att mixtra med dessa två olika sorters band jag köpt.

Det armbandet till höger är det jag gjort. Det är fyra band (ett syns knappt på bilden) som går över armen men på undersidan har jag gjort så att det är bara ett som man knyter ihop, lite svårt att förklara. Armbandet till vänster köpte jag för 50 kronor på Lindex. Dock är min läderarmbandssamling inte klar än, för att det ska bli som jag vill så saknas några...



Jag vill ha som Brolle!! :)

En nykomling.

Här för några dagar sedan fick jag ett sms att våran granne. "HJÄLP! Vi är omringade av Elviror. Kolla webbisar. / Lena grannen". Jag kollade och mycket riktigt, de som bor två hus bort hade fått en liten flicka, en Elvira. Och bara för att jag själv heter det och att det inte är så vanligt så kändes det extra kul. Har inte sett henne än men mamma har stickat en present (sockarna här nedan) så vi ska gå över någon dag här framöver, gratulera och se den lilla.





RSS 2.0