ögongodis






Julafton

En super mysig och lugn dag. Julmat (för vissa), lekar, pyssel, kalle och en massa julklappar. 






 

Dan före dan

Innebandy, julgröt, julklappsleken och magsjuka. Julhelgen började bra men slutade utan julmat. 






Fjärde advent

En mysig första ledighet har det varit. Åkte upp till Lule fredag för att fira Sofia och stannade där till lördag. Hemfärden därifrån var spännande och kall. Klä julgranen och mys med familjen på lördag kväll. Bad pappa att köpa lite julgodis, och det var rätt tydligt vem som plockat det också. Besvikelsen var stor då där inte fanns någon choklad!




Vernissage

Ungdomarna hade inte sovit på flera nätter. Själv var jag helt slut av allt ståhej. Men en riktigt bra dag med mycket beröm blev det. Ungdomarna har gjort ett fantastiskt bra jobb!



 

Hysteri

Omringad av människor. Det pratas. Det skrattas. Och det shoppas. Julhandeln i år igen. 


Lucia

1994. Längst fram står jag, glitter i håret och ett ljus i handen. Efter kommer stjärngossarna och de yngre tärnorna. Snart tjugo år sedan. Förra året lussade jag och mina klasskompisar i 28 graders värme bland barn som storögt undrade vad det var för vitt som skred fram, sjungades på ett konstigt språk. Lucia fortsätter sprida ljus och värme.

 

Arbete till stor nytta

Som tack för det frivilliga arbetet vi gör på secondhand butiken blev alla arbetare igår bjudna på julgröt med skinksmörgås, glögg och lussebullar. Mysig tillställning med livemusik och många skratt. Innan vi lämnade fick vi dessutom en ros med julkort. Det känns så kul att vi tillsammans gör skillnad!




Julpyssel

Den fantastiska helgen avslutades med en mysig pysselsöndag med fina människor. Julmusik, matbordet fyllt av papper, stämplar och klistermärken, saffranspannkaka och tryfflar. Själv gjöt jag dessa små söta ljus av sparade ljusstumpar.



 

Fest

En helt fantastisk helg har passerat och jag vet inte vart jag ska börja och än har den ju inte heller slutat. Igår hade vi i alla fall ställt i ordning en inflyttnings- och julfest. Lägenheten städades och pyntades. Vi hade bakat långpannekaka med saffran och äpple, pluppknäck och brända mandlar. Till det serverades glögg och julmust. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men in strömmar det närmare 50 personer. En fantastiskt rolig kväll fylld med skratt, sång och en massa prat. Runt två hade sista gästen lämnat lägenheten. Koppar, glas och fat var utspridda överallt. Julklappspapper fyllde vardagsrumsgolvet och alla fat var tomma. Jag vet inte vart tiden tog vägen men väldigt roligt var det. Dessvärre hanns det inte dokumenteras med några foton... 

Svorsk julkonsert

En härlig duo med röster som få. Från egna låtar till de mest klassiska. Julstämningen trappas upp.


Adventstid





Den årliga ljusstöpningen

Var i år hos Elisabet. Glögg, pepparkakor, skumtomtar, julmusik och doften av stearin. Det kan inte bli mer julstämningen än så här. Extra hjälp fick vi av småbrudarna och de lite äldre grabbarna. Efter lite justeringar med värmen och utbyte av ljusmassa blev liksom kvällen också ljusen riktigt bra.
 









RSS 2.0