Att minnas

För snart ett år sedan begav jag mig till Indien. En resa som jag alltid kommer att minnas och ha med mig. De härliga människorna och de klara färgerna. Men också missären och de tragiska livsberättelserna. När jag nu blir påmind om landet fylls jag av en massa blandade känslor i kroppen. Jag får en klump i halsen, ett sug i magen och hjärtat fylls av värme.
Jag vill snart tillbaka. 




Som nytt





Utflykt


Pure new wool

Fyndade en mysig kofta. En sån där gosig en från Norge. 


Innebandy

Salming. Mitt nya tillskott. 


Aids. Bögpesten. Homosexsjukan.

Årtalet är 1980 och unga män börjar insjukna, tyna bort, magra av och dö.
"Torka aldrig tårar utan handskar" är en fantastiskt fin serie i tre delar som sänds på svt. Serien är baserad på Jonas Gardells romantrilogi med samma namn. Om du inte sett så SE. Om du sett så se IGEN. Ingen kommer undan oberörd.   

Finisar


Fredag

Besökte KFUMs lägergård ute vid Nydalasjön. Där fick vi bland annat pröva på klättring. Jag tog mig an den 15m höga väggen med förhoppnning om att ta mig över den röda linjen. Lite längre än så kom jag dock. Det där kommer absolut att göras om. 



På kvällen blev det innebandy. Dock inte vilken som helst. Peter "Foppa" Forsberg, Anja Persson, Hanna Ljungberg, Marcus Näslund och Andreas Salomonsson var några av de som utgjorde det ena laget. Bra och underhållande match som slutade med vinst till Foppa.

 


 

Jordnära

Efter några hektiska dagar tar jag nu denna torsdag och bara andas ut. Trevligt sällskap och tända ljus till middag. Slår på någon bra musik, sätter på tjocksockarna och myser med det jag känner för att göra. Rekommenderas.  


Energipåfyllning

Tillbaks igen efter vad som kändes som en riktigt snabb visit, trots tre dagar hemma. Det går så fort. Men jag hann med en hel del. Middag och mys med vänner, häng och skratt med mamma och pappa, träffa släkten och medverka på ett 50 års kalas. Dock låg kameran kvar i väskan hela helgen så några andra bilder än mobilbilderna har jag inte att bjuda på.



Redo för kalas.




Höst.



Emmas super smarriga efterrätt. 
 

Home sweet home

Fylls av en varm och skön känsla. Det luktar hemma. Jag slänger mig i en igenkännande famn
och vi skrattar.  


höst på våran gård



 

Doften av nykokt blåbärssylt



1 ½ l (1kg) blåbär
6 dl (500g) socker
1 rågat krm natriumbensoat

Rensa och skölj bären. Varva bär med socker i en syltgryta. Hetta upp och koka försiktigt i 15 minuter. Skaka grytan då och då så sylten blir jämnt upphettad. Men rör inte. Bären skall sjunka i lagen när sylten är färdig. Tag grytan av värmen. Skaka den försiktigt så skummet samlas i mitten. Skumma väl. tillsätt bensoatet utrört i lite sylt. Häll upp sylten i väl rengjorda, varma burkar. 

RSS 2.0