Utklädningskläder, glass eller en glassbil?!

Fynd på mellandagsrean ska bli present till vår minsta kusin. Hon önskade sig utklädningdkläder, glass och en glassbil men det fick bli detta.

Stickning

Just nu känner jag mig inte som en 19 åring. Sitter med mamma och pappa, tittar på Eldsjälsgalan och stickar! Önskade mig en stickad halsduk i julklapp och vet inte om det handlar om lathet eller vad, men min mamma tyckte jag skulle sticka själv. Därför var det garn i en av mina julklappar. Så då är det väl bäst att sätta fart om den ska hinnas användas denna vinter...

Skoter

Första dagen termometern stod under (över) -10, så jag och pappa startade skotrarna och begav oss ut en sväng. Det var det härligaste jag gjort på länge!
(En bild med mobilen)

Badanka

Idag är det kallt. -27 och snöigt. Jag trotsade vädret och gav mig ut på en 6 km lång morgon promenad. Skönt och uppfriskande. Nu blir det begravning innan vi beger oss mot varmare ställen. Nämligen Pite havsbad och bubbelpoolarna. Denna bild är från förra vintern, hoppas det blir lika härligt denna gång!

Johnny Cash


Som jag har längtat

Min älsklingar är äntligen uppe i norr och så stora de har blivit sen i somras. Efter en hel dag med massa lek och skoj var vi alla trötta vid nio tiden på kvällen. Det är ganska jobbigt att ha kul en hel dag, Isak somnade med sina tomtekläder på över pallen...

Bröderna Berggen


Julafton

Onsdag, torsdag och halva Julafton spenderade jag på Hortlaxgården med de gamla. Lite extra pengar sitter ju aldrig fel. Den andra halvan av julafton var jag hos farmor och det var jätte mysigt och trevligt. God mat, gott sällskap, skratt och en hel del klappar.
Kameran dog senare på kvällen så alla fina paket får ni se sedan. Kvällen avslutades med en promenad upp till Berggrens där det var skratt, prat och kvällsmat.

Ännu mer...

JULGODIS. När jag är hemma och har lämnat skolan i umeå så har jag ju enormt mycket tid till att göra det jag vill. Det blir att umgås med familj, släkt och vänner, pyssla, baka och bara vara.

Igår bakade jag i alla fall CHOKLADTRYFFEL och BANANFUDGE. Så underbart gott och inte alls det minsta svårt, trots att man är lika osäker i köket som jag.


Islyktor

Gör dina egna ljuslyktor med endast äggvita och strösocker. Pensla insidan av en glasburk med äggvitan och häll sedan ned sockret. Sätt på ett lock och skaka så att sockret fastnar överallt på insidan. Tadaa...

Julklappar

Idag har jag inhandlat min sista julklapp. Och när jag kom hem var det inte bara jag som var nyfiken på den gigantiska paket högen...

Pekboken - för lite finare barn

Denna julklapp tyckte jag var lite kul till de nyblivna föräldrarna, eller nåt sånt...
Med stil och humor har The Tiny Universe skapat världens första pekbok för lite finare barn. I boken får barn lära sig känna igen och uttala livsviktiga saker som Champagne, sportbil och skaldjur.

Denna pekboken är tillverkad med en sida av mjuk sammet och en humoristisk framtoning när det kommer till innehållet.


Bjudning

Nu har det börjat... mat, mat, mat, spel och skratt.

Sofie hade gjort ett underbart fint pepparkakshus!

Julen är här


Sällskap


@Sandras



Gabriella, Sandra & den otroligt goda kakan med saffran, vitchoklad och mandelmassa.



Oliwia och glöggfaskan som inte ville öppna sig.



Delvin och Ida

Julmys

Är bjuden på Kulmys, som hon skrev i sms:et. Hos Sandra, på Julmys alltså. Aja... hon ska iaf få ett julkort och en påse julkola. Hört ryktas om att hon ska bjuda på en oemotståndligt god kaka, så vi får väl se.


Jag bor i en Igloo

När jag skulle bädda min säng hade mitt överkast frusit fast mot väggen. Jag slet lös det och kunde sedan riva is från väggen... Detta är väl inte bra, eller? Nu är sängen inte lika nära väggen längre och ett element har placerats för att värma upp och kanske ta bort lite fukt.


Tre minuters kola

Världens enklaste recept på julkola.

Häll ned 1,5 dl socker, 2 msk sirap, 2 msk smör & 1 msk kakao i en panna och koka i 2,5 min. Häll sedan smeten och fördela den jämt på en smord plåt. Låt svalna. Desto kallare kolan är desto lättare är det att skära den i bitar sedan. Servera!




Happiness

Hemavanresan blir av den 2-6 februari och jag tror och hoppas att det kommer bli riktigt kul.



Bilden är från Hemavan, våren 2006.


December never felt so wrong





Jag längtar
hem i förhoppningen om att jag ska kliva in genom en dörr och just då fyllas med dofter, röda färger, minnen och en känsla av jul.

Ukraina - Kiev

En lite present från Sara som varit bortrest i två veckor. Hon hade dessutom köpt urläckra babushka dockor, dock var dom inte till mig...



Sist men inte minst

Besök i helgen. Go´ mat, shopping och skratt. Men nu tar vi nya tag inför veckan. Ett case, ett seminarium och förberedelse för ett annat seminarium står på schemat. Men på torsdag kan jag pusta ut, då är det jullov i tre veckor!




Värme

Hittade just min värme kudde som jag fick i våras. Tänk att saker kan försvinna på 17kvm på några månader. Hur som helst så är den fin och varm, den kommer att användas kan jag lova!  



Winter song

I mitt fönster växer det så underbart vackra istappar, dessutom uppåt(?!)


Tillbakablick

För precis ett år sedan. Landet var Ryssland och hemkomsten härlig. 












PN

Just nu hade jag velat ligga som mina släktingar gör här, och bara njuta!




Systeryster


Älska dig själv

Ögat kan inte säga till handen: "Jag behöver dig inte", och inte heller huvudet till fötterna: "Jag behöver er inte". Tvärtom, också de delar av kroppen som verkar svagast är nödvändiga, och de delar av kroppen som vi inte tycker är fina, dem gör vi så mycket finare, och de delar vi skäms för omger vi med så mycket större anständighet, något som de anständiga delarna inte behöver.



1 Kor 12:21-24

Oddvar

Nu är han ihop skruvad men dock inte klar. Han kommer bli så snygg efter lite putsning och målning. Och efter det kommer han passa in så bra med omgivningen.








Egentillverkad julklapp under hundringen



Hittade en liten rottingkorg (ca 15x10 cm) hemma som jag målade vit. Finns säkert att köpa rottingkorgar på många olika ställen idag i olika former och typer. Jag målade inte så noga då det blir snyggare och korgen ser äldre ut om färgen inte täcker överallt. På en inredningsbutik hittade jag dessa vita hjärtan, gjort i något lätt material. Jag skrev på dem och la de sedan i naturbast som jag köpt på en hobbyaffär. Går lika bra med naturfiber som finns i olika färger och känns kanske som ett lite finare material.

Just nu klappar mitt hjärta extra



Från Krasilnikoff 119 kr




Från EBE choklad & kofektyrfabrik i Malmö med glaslock 190 kr





Skål från Lagerhaus 49 kr.



Frankies Antik (Boden) 150 kr



Bokstäverna i Samhället

Mina dagar ser just nu ut såhär:



Har tenta på måndag och hade väl tänkt lära mig allt innan helgen. Det går ändå rätt så bra då det känns som att vi (Jag, Sandra och Sanna) har kommit en bra bit. Har suttit på biblioteket i två dagar, 6 timmar båda dagarna, och nött.

Idag tog vi dock en paus och Sandra lockade med mig på sushi lunch. Andra gången och fortfarande inget sådär jätte speciellt. Men jag är säker på att jag kommer att älska det efter nån gång till, det känner jag. 

Just nu längtar jag så oerhört efter ledighet, jul, och alla fina människor där hemma. Men jag tröstar och lockar mig med att efter allt slit kommer kärlek.



Jag tror det är julen -07. Jag och Lydia :)

Första december

Första julklappen inslagen. Nu återstår bara resterande julklappar som inte ännu är inhandlade.



Presenter jag fick av min kära moster. Tjocka pepparkakor (mums), julkakor och en mycket tjusig kökshandduk.






RSS 2.0