Sälj inte vår dotter

Av ren nyfikenhet klickar jag mig runt för att läsa om Indien och se på bilder från olika platser. Idag fastnade jag på en blogg av tre tjejer vilka reste till Indien för att besöka och skriva ett arbete om en anti-trafficking organisation. Deras bilder var riktigt känsloväckande och jag har därför tänkt dela med mig några av dem.
.
.
.
.
.
.

Morgonpromenad


Snigelpost

Dator och email. Mobiltelefon och sms. Men så fort ett handskrivet kuvert dyker upp i brevinkastet överrumplas jag. Blir alltid lika glad. Kanske är bra att det inte händer så ofta. Det lyfter dagen liksom. Nu hade Jag tänkt skicka iväg snigelpost. Fyllt med kärlek. Hoppas och tror det kommer uppskattas.
.
.

Sockerdricka i armarna

Japansk encefalit, tyfoid och polio samt två shottar ducoral på någon vecka. Jag kommer ju bli odödlig. Eller åtminstonde mot sjukdomar. Olyckor eller olyckshändelser förmodar jag inte sprutorna skyddar mot. Det dunkar och ömmar. Musklerna fungerar inte som de ska. Inte heller huvudet. Den oroliga sömnen nu en timma på eftermiddan gjorde varken ut eller in. Kommer jag ens överleva vaccinanationerna?

Verkligheten

Helgen har varit galet intensiv men så otroligt rolig. Den började redan fredag förmiddag och slutade inte förän vid 22-tiden igårkväll då jag helt utmattad slängde mig på sängen. Jag har bland annat köpt mig en plåtsax för tio kronor på loppis. Enormt nöjd, jag kunde inte ha hittat nåt lämpligare fynd. Blev bjuden på middag på lördag och för ovanlighetensskull var det en maträtt jag inte kommer ihåg att jag ätit tidigare. Flygande jakob. Absolut godkänt!
.
Dessutom har vår granne spelat in en demo. De kallar sig Verkligheten. Och i fredags lyssnade jag på dem live och fick då även köpa skivan för endast tjugo kronor. Härligt skön musik med svensk text. Precis i min smak. Kolla in här: www.bandetverkligheten.se
.


Tid att Mysa

Ett varmt välkomnande. Nya leenden och annorlunda förväntningar. Prickiga 50-tals gardiner, stor röd 60-tals lampa och stringhyllor. Kan inte annat än trivas. Tupperware-party två trappor ner. Jag myser lika mycket varje gång jag strosar runt i för mig ett nytt hem och kikar.
Nya idéer, upplevelser och personlighet speglas i människors hem.
.

Servettringar

När jag var på besök hemma i Jävre, i våras, låg där en påse där det stod "Till Elvira - du som gör något fint utav skräp". Påsen var av min föredetta granne och där i låg diverse småtjafs, bland annat ett mycket fint spetsband. Och efter att ha tittat på "Gokväll" med Ebba von Sydow som programledare och Clara Lidström (UnderbaraClara) som gäst fick jag lite tips på vad jag skulle göra av detta band.
.
Du behöver:
Spetsband
Nål och tråd
Florsocker
Vatten
Hård rund "form" (Jag änvände mig av gamla kryddburkar)
.
Gör såhär:
Jag klippte av en lämplig bit av spetsbandet och tråcklade ihop ändarna med nål och tråd, så det blir en cirkel av bandet. Sedan hällde jag ned en lämplig mängd florsocker i en skål (ganska mycket) för att sedan hälla ner lite lite vatten och blanda ihop. Massan ska bli likt konsistensen på sirap, inte för lös men inte heller för tjock.
.
.
Jag doppade ned en spetsbit i massan så den blev "genomblöt" och kramade ur den innan jag trädde på den på kryddburken för att få stelna. Gjorde likadant med resterande spetsbitar. Jag lät de sitta på kryddburken ca 4h innan jag petade lös dem, för att sedan låta dem stelna "ståendes" över natten.
.
.
Underabara spetsringar på ett personlig, enkelt och billigt sätt. Vill ni se programmet med UnderbaraClara kan ni klicka här: http://svtplay.se/v/2530055/gokvall/del_2_av_17?sb,p102931,1,f,-1

Korv och kubb

Mysig utflykt till bölesholmarna.
.
.
.
.

Prinsess

En ny modell. Jag kan inte sluta. Jag tycker fortfarande de är lika fina. Men de börjar få andra utseenden. Den här korvburken sprayade jag vit och limmade fast pastellrosa pärlor.
Passar ypperligt till min fina bordsblomma (som förövrigt är den på bilden i ett tidigare inlägg).
.

Kräftskiva

.
.
.

Fredag

Startade helgen med en "ledig" fredag. Försökt läsa lite litteratur på förmiddan men det slutade med att tv:n var nedskruvad från väggen och inkopplad och klar i allrummet, storhandlat på Ica Maxi och en renbäddad säng. Ibland är man allt bra effektiv.
.

Mumsiga blåbärsrutor

.
200g Smör
5dl Socker
4 Ägg
6dl Mjöl
1,5tsk Vaniljsocker
5dl Frysta blåbär
50g Mandelspån (Solrosfrön)
*
Sätt ugnen på 175grader och klä en långpanna med bakplåtspapper. Smält smöret och låt svalna en aning. Blanda sedan ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i smöret. Blanda till en jämn smet. Häll smeten i långpannan och strö över bären. Grädda mitt i ugnen ca 30 min. Dra kakan ur långpannan med hjälp av bakplåtspappret och låt svalna under långpannan på ett galler. Skär den sedan i rutor.
*

Om du inte står upp för något - kommer du att falla för vad som helst


Haglöfs oxo 650


För allra första gången

Lördag var en sån dag då jag fick uppleva nya saker. För första gången i mitt liv befann jag mig i ett litet samhälle, en by tre mil utanför Övik, Gottne. Jag var på en auktion för första gången, budade och köpte. Jag träffade nya människor och drack kaffe med en filmrulle/dammsugare i. Jag var på naturkompaniet, fjällräven outlet i Övik, och köpte en bakcpack ryggsäck. Åt på Burger King (BK) och strosade runt på Lidl. Även detta för allra första gången. Hur många nya saker gör man egentligen på en vanlig dag? Säkert många och små saker som man inte tänker på. Det här var iaf en underbart bra dag med härliga människor, många skratt och avslutades på bästa sätt i Vasakyrkan med sång och lek.
Man såg tydligt vilka som inte var på auktion för allra första gången, se och lär helt enkelt.

Indien

Bokat och klart. Äntligen! Nu är det bara smågrejer som ska ordnas, men ack vilken tid sånt kan ta. Fem veckor på varmare breddgrader, då det är som mörkast och dystrast här hemma. Längtar!
Nästan mitt i södra Indien kommer vi att befinna oss. Thiruchirapalli.

En ny sekund

Under en sekund hinner det hända miljontals saker. Bara en microdel av ditt liv men så mycket som kan spela in. Under en sekund. Jag hinner inte vara med. Men ändå så medveten. För varje ögonblick är det ännu en som passerat. Men så många som finns kvar.
På den där sekunden kan allt hända. Förberedd eller inte. För mig har den där sekunden ofta varit något positivt. Något gott. En sekund som lett mig rätt. En annan som utvecklat mig. Vissa har jag väntat på länge och andra har överraskat mig. Jag har skrattat. Jag tackar Gud.
Men så är det inte alltid. En och samma sekund har ödelagt en människas, en hel familjs, liv. En annan som känts som en evighet i det tysta. Jag ser ett sår på min pappas hals som vittnar om en sekund som kunde raserat mitt liv. Sekunder som betyder. Som betyder så otroligt mycket.
Jag gråter. Finner inga ord.
En sekund kan jag styra över. Men jag kan inte styra över alla. Vilken tur. Vilken otrolig tur. Jag har valt att lägga mina sekunder i Guds händer. Jag vet att han tar hand om dem åt mig. Jag upplever sekunder jag aldrig annars skulle få uppleva. Jag ber och ser. Ännu en sekund vars konsekvens lett till glädje.
Kärlek.

Vänner

Drygt tre månader har gått. Allt är detsamma. Förutom de extra fräknarna på kinderna, nya erfarenheter och upplevelser, ett par andra skor på fötterna och en annan hårfärg. Efter en fika på stan inser jag hur mycket jag saknat mina klasskompisar. Som tur är har vi fem terminer kvar tillsammans innan vi alla drar åt olika håll.

Han kan inte annat än vara här...

Men som det kan gå ändå. Fotbollsmatchen i söndags slutade
med ett mer eller mindre avskalat ben och en värre förkylning.

Ett blåbär vid en sten i en skog

Till en skog kom vi allt tillslut, till en vandringsled, blåbär och en massa djur.
Det är inte som hemma. Här måste man leta för att hitta.

RSS 2.0