Ledighet

Skulle egentligen vara ledig i helgen men jag fick rycka in och hjälp till. Det blev jobb hela helgen och lite extra pengar. Har varit ledig idag, och vi har haft kalas hela dagen. Lydia fyller 16 och vi har haft runt 25 personer här. Det blir många när man har så stor släkt. Det har varit varmt och riktigt trevligt.



Imorgon ska jag iväg på jobbet igen. Känns som att jag alltid jobbar men det lönar sig i slutet. Väldigt tråkigt att hela tiden jobba så man inte hinner göra något, men har tänkt ta sommarlov två veckor innan skolan börjar.

Hoppas ni har det härligt!

Midsommarafton

             


Midsommarhelgen

Midsommarafton spenderade jag i Södra vistträsk hos Jonas. Det var massor (!) med folk och väldigt trevligt. Spelade brännboll, volleyboll, badade badtunna, åkte båt och dansade. Några åkte även vattenskidor och wakeboard, dock inte jag. Kom hem därifrån kring 4 på morgonen och det var bara några timmars sömn innan jag skulle upp och iväg på jobbet. JObbade till 8 igårkväll och sedan  följde jag emelie som skulle vara fyllechaffis. Kom hem därifrån kring halv två inatt och nu sitter jag här och är redo att fara på jobbet (igen). Jobbar till 8 ikväll också och sen hoppas jag det blir en lugn kväll för jag är ganska trött i huvudet redan.

Hoppas ni har det bra!

Sommar!

Första sommardagen på sommarlovet och den har jag spenderat med Emma och hennes häst Plummis. Nu ska jag äta kycklingsallad och sedan bär det av till blåsmark för att spela match.


Just idag är jag stark

Har som länge funderat på att sätta upp en tavla jag gjort själv eller måla något på min väg, bara för att få det där personliga. Men problemet är ju motivet och hur man ska få det på väggen/tavelduken. Hur som helst så blev jag less att bara gå runt och grubbla så igår började jag på en tavla som jag kände att jag skulle vilja ha i mitt rum. Det blev en tavla med text, en text som är väldigt fin och som har en mening. Den blev svart och lite rosa/lila. Men så petig som jag är så är jag inte riktigt nöjd med den, men det känns som att den får duga för att vara min första tavla jag målat.


Abort eller inte?

För ett tag sedan så möttes vi av rubriker där en kvinna ville göra abort pga att fostret som fanns inom henne var en flicka. Detta ledde till många diskussioner och en ny överblick över lagen vad gäller detta. Men Socialstyrelsen slog fast att det inte går att hindra en kvinna från att göra abort på grund av fostrets kön.

I Sverige idag har vi fri abort till vecka 18. Kvinnan som bär på fostret ska ha möjlighet att göra abort om hon känner för det. Om vi nu har gjort det till en möjligt att ta bort barnet, hur kan vi då lägga värdering på vad man får abortera eller inte? Här inkluderas även de barn man vet har mindre eller större skador.

Så vad handlar det här egentligen om? I dagens samhälle kretsar allt kring jämställdhet. Jobben, lönen och föräldraledigheten ska vara fördelat lika mellan mannen och kvinnan. Men så länge kvinnan inte betraktas lika som männen kan vi inte bli av med aborter som görs pga av kön.

Idag fick jag syn på ännu en annan rubrik. "Jag tog bort ett av tre foster". Den här kvinnan fick veta att hon väntade trillingar. Det blev för mycket. Hur skulle det bli med deras redan två åriga dotter, skulle de ha tid med henne och tre till? Hur skulle de göra med bilen, det behövdes ju en större. Och skulle även bli tvunga att flytta ut på landet för att få hjälp av kommunen. Kvinnan och hennes man fann ingen annan utväg än att abortera ett av fostrena.

Men hur i hela friden kan man klara av att ta bort något som man själv skapat. Något som växer och blir en helt egen unik varelse. Efter bara 8 veckor (!) har barnets organ, muskler och nerver börjat fungera. Efter 10 veckor har fostret fullt upp med att sparka och svälja. Fingelnaglar och dunigt hår har formats. Jag är ingen barnläkare eller liknande men om barnets organ funerar, så borde väl barnet känna saker/ha känslor också. Eller? Embryot har utvecklats till en människa och att då ta livet ifrån det skulle jag kalla mord. Skulle inte du/ni?

Jag kan bara inte förstå det...  





  

Måndag

Första dagen på sommarlovet och jag har inget att göra... Var och skjutsade Lydia till Hortlax imorse. Hon hade fått fel betyg så de ville att hon skulle komma till skolan idag så att de kunde fixa det. Sedan så har jag hunnit gå en timmas promenad och varit och hälsat på mormor och morfar. Börjar inte jobba föräns på lördag så det kommer bli en lång vecka. Men nu kommer snart mamma hem och då ska vi iväg till Byske.

Ha d!


Häggvik - Stockholm central

Jag är så bra på att skriva inlägg här på bloggen. x) Men bättre hade jag tänkt bli.

Kom ju hem från Stockholm i tisdags och det har varit hur kul som helst. Hade gärna stannat några dagar till men vardagen här hemma kallade.

Första dagen for jag och Sofia med Sofia (dä) på Ikea. Jag handlade inte spec mycket men det gjorde däremot Sofia (dä). Kvällen spenderade vi med barnen och sedan framför en film. På fredagen for vi in till Stockholm city för att shoppa. Det blev att gå på stan hela dagen och där mot kvällskvisten var alla batterier slut så vi for hem. Lördag, nationaldagen, blev att fara till gammla stan, slottet och sedan såg vi nationaldagsfirandet på skeppsbron som sändes i svt 1. Erik Hassle, Marie Serneholt, Shirley, Sanna och Sonja, veronica Maggio och många fler medverkade. Det var kul men Kallt! På lördags kvällen blev det grönan. Och jag rekommenderar varmt att åka den nya, Insane. Söndagen for vi med barnen på Skansen och kollade på en massa djur och på en föreställning. Den dagen var ganska krävande med tanke på att man är inte van att ta hand om tre barn, så på kvällen orkade vi inte hitta på nåt spec. Måndag gick vi på en galleria innan vi skötte barnen på eftermiddan. Kvällen spenderade vi med familjen för att sedan säga hejdå. Tisdag var det bara att packa ihop och ta pendeln och bussen till Arlanda.    



Nu är det sommarlov och gårdagen var väldigt trevlig. Först var jag på Lydias examen i hortlax och sedan for vi till stan där Jappe sprang ut. Studentkalas hos Jappe och sedan bar det iväg in till stan. Väldigt trevligt.

Studenten

Jag har gjort ett studentkort till Jakob som går ut imorgon. Tre år på byggprogrammet och han går ut som en fullbordad snickare. GRATTIS!



 
Det är helt otroligt att vi redan är där, det är sommarlov!!

Stockholm

Imorgon bär det av. Jag har väskan redo, pengarna ligger och vill bli använda och jag sitter och väntar på att tiden ska gå. Planerna är inte så många men vill ha lite tid över för det spontana. Men vi ska iaf shoppa i stora staden och grönan ska besökas. Sedan ska vi ju såklart vara med mina kusiner.

Hade min sista skoldag för den här årskursen idag. Kändes riktigt skönt, dock har jag en skoluppgift som jag har ogjort och som måste vara inlämnad innan sommarlovet. Men den ska nog hinnas med nån gång.



Take care!

RSS 2.0