Hans Barn

I lördags var jag med hos Sofia med några kompisar. Vi sitter och ser Beck- Vita nätter en film från -97 tror jag det var. Och alltid när jag ser film så är jag väldigt inne i filmen, och är inte så medveten om vad som händer runt omkring mig.

Josse säger: Vad är det han som spelar Beck heter?
(Jag som inte alls hört vad Josse sagt sitter och tänker på vem pojken i filmen är som blivit skjuten)
Jag säger: Det är ju hans barn. (Jag syftar på att det är Becks barn som blivit mördat)
Josse: Hans Barn, nä han heter ju Peter Haber!

Jag kan lova att vi fick oss ett gott skratt den kvällen!

 

Grattis

Mina söta tvillingkusiner fyller 4 år idag. De börjar bli så stora! Förstår inte, det var ju nyss jag for ner och höll i bäbisarna på 1800 g och 3200 g. Man kunde nästan hålla Isak i ena handen, så liten var han. Petrus, storebror fyllde 6 år igår också. Haha känns som att han håller på att komma ikapp mig snart. Ni börjar bli stora, det är ju meningen att ni ska vara våra SMÅkusiner. Saknar er så mycket. Det är bara jobbigt att ringa ner och prata med er om alla legogrejer, skotrar och dockor ni fått. Längtar bara mer då!

Grattis gullebarn!


Petrus, Isak och Charlotta!

För en gångs skull

Sitter hos J och gör ingenting. Kan det it bara sluta blåsa så att man vågar ta sig ut och röra på sig?! Det känns inge kul att fara ut och springa när det är såhär. Men det måste bli iaf!

Igår sov jag till halv 1! Det är väldigt ovanligt för att vara jag. J for iväg och jagade klockan 9 så jag gick och la mig igen. Och när man får sova i en stuga där ingenting stör så vaknar man ju inte av något heller. Så när han skickade sms att han var påväg tillbaka så vaknade jag. Grymt skönt. Jag är en sån som alltid ställer väckare, vilken dag det än är. Lördag som onsdag. Sommar som vinter. Jag hatar att sova bort en dag men jag erkänner att det var det skönaste att sova så länge igår. Men det hjälper dock inte, jag var ändå lika trött på kvällen fast jag sovit så länge.

Ont

Har som sagt fått tandställning, räls. Men dock inte på framtänderna (än) och det är jag glad över. Har inte haft speciellt ont utan har mest varit lite öm när jag ätit något. Det som är mest besvärligt är all mat som fastnar! Men iaf i helgen så åt vi lite nyttigare och det blev morötter, gurka och blomkål att dippa istället för en massa chips och godis. Min tänder blev dock inte så glada över de hårda morötterna så nu får jag igen. Det värker så fort jag nuddar tänderna i något. Att äta blir inge kul när man knappt kan tugga. Men dock kollade jag i spegeln och det märks att tänderna har flyttat på sig. Och det är ju positivt, ju fortare dom rör på sig desto fortare får jag ju ta bort tandställningen!




14.26

Helg, igen! Den här veckan har gått riktigt fort. Men inte gör det något, men om veckan går fort så kommer helgen att gå lika fort...

Ikväll ska jag då följa med J till hans stuga och vara där till imorgon kväll. Kommer mer främmande dit ikväll så vi får se vad vi hittar på. Sedan på söndag så har vi en avslutnings match mot P92, som jag inte alls känner för att vara med och spela. Tycker inte att det är något nöje med att spela mot dom. Dom är bara fula i spelet och i käften så jag har inte tänkt vara med. Sen så fyller R år på söndag också. Så då blir det att fara dit och fira han. Mina småkusiner fyller också år på söndag och på måndag. Men dom bor så långt borta så det är inte så bara att fara ner till dom och äta tårta. Vi får ta det kalaset senare.


Gordmorgon

Ondsdag idag och halva veckan har gått. Skönt!

Idag är det grupparbete hela dagen som gäller. Inget som jag är ett stort fan av, utan jag skulle helst jobba enskilt om man nu fick välja. Varför jobba i grupp när det ändå bara är en som jobbar? Man har så olika mål med kursen och resultatet blir då inte lika bra som om alla i gruppen hade samma mål och ville samma sak. Jag som då är en sådan som vill ha bra betyg och jobbar på, gör därför mest jobb och de andra i gruppen "glider" på mig och får bra betyg på mina prestationer. Det gör mig väldigt irriterad.

Var på Barnens hus igår för att köpa presenter åt mina små kusiner som fyller 6 och 4 år till helgen. Det är inte ofta man är in på barnens hus numera. Men då önskar sig han lego. Ja vad ska man köpa. Det finns hur många olika legoprylar som helst och det finns lego för över 1000 spänn! Det är ju helt sjukt. En barbie docka är nästan också uppe i det priset. Jag menar på några år så vill dom inte leka med lego och barbie dockor längre. Då har de växt ifrån det.


Ni får ha en bra dag!!

Gör skillnad!



Om du och jag kunde hjälpas åt och skriva ett inlägg där vi länkade till Uppdrag barn så skänker Vattenfall 20 kr till World Childhood foundation!

Hjälp mig och många andra att göra skillnad. Nu har jag hjälpt till. En liten sak för mig men stor för andra, nu är det din tur!

www.uppdragbarn.se

Självbild, självförtroende, självkänsla

Började läsa i en tidning idag. Den handlade om självkänslan, självbilden och om självförtroendet. Jag tänkte att jag skulle förklara skillnaderna mellan dessa tre, för det kan kännas lite oklart.
Självbild handlar om min egen syn på mig själv och min person, mina egenskaper - den jag är.
Självförtroende handlar om vad jag tror att jag klarar av och om prestation - det jag gör.
Självkänsla handlar om hur jag känner inför och värderar mig själv.

Sedan stod det en massa fina ord om självkänslan. Var riktigt skönt att läsa vissa och verkligen få sig en tankeställare.

"Det gäller att våga bryta med ensamheten, våga visa sin svaghet och sitt behov av hjälp - ensam är inte stark, styrka är att våga visa sig som man är och be om hjälp."


Söndag

Söndagar måste vara den tråkigaste dagen i veckan. Och den här söndagen har verkligen inte gjort humöret nå bättre. Vaknade och märkte att jag fått munsår, tack för det. Dagen före vi ska ta kort till skolkatalogen och allt. Verkligen perfekt timing. Sedan så har jag ännu ondare i halsen och i huvudet. Det enda som gör att man märker att dagen rullar på som vanligt fast man själv inte gör det är vädret. Ett underbart väder som jag skulle vilja kunna njuta av. Därför tog jag mig en lång skogspromenad. Tänkte att det kanske kunde pigga upp mig. Tog även med mig min kamera för att se om man kunde få några fina höstbilder. Och här har ni några av dom...


Försvunnen

För en vecka sedan försvann Carolin Stenvall som var påväg upp till Gällivare. Som många andra undrar också jag vart hon kan ha tagit vägen. Mobilen, jackan, väskan och en låst bil var vad som polisen hittade på rastplatsen. Eftersom hon kommer härifrån piteå känns det extra hemskt.

Men vad har hänt? Har det hänt en olycka, har hon tagit självmord i älven, håller hon sig bara undan eller är hon bortförd mot sin vilja?
Frågorna som många vill ha svar på...

Hajk

Det var ett tag sen. Men bättre sent än aldrig. Har iaf haft ganska mycket för mig de senaste dagarna så det har inte blivit någon tid över för att sitta vid datorn.

Onsdag så packade jag så gott som hela kvällen. Det var mycket som skulle med, tält, sovsäck, spritkök, liggunderlag, kläder, mat och en hel del annat. Jag fyllde iaf en hel hockeytrunk med grejer.

Torsdag gick vi skola som vanligt och vid 3-tiden tog vi kanoterna och paddlade iväg till fårön. Jag paddlade med Malin och Camilla åkte med i mitten av kanoten. Väl framme satte vi upp vårat tält och lagade mat. Stekt palt, mumma! Sen så blev det lekar. Det roligaste var ändå reflexrundan i skogen. Trodde jag skulle få hjärtattack, så rädd var jag. Sedan for frida hem så det blev bara jag och malin kvar i mitt 4-manna tält. Då bjöd vi över Emelie, Linnea och Sanna att sova med oss. Och det var nog tur, för det var nog kallt att ligga och trängas med 5 pers. Jag och Malin hade nog fursit ihjäl om det bara hade varit vi. Riktigt mysigt var det!

Fredag vaknar vi kring 8. Eller jag hade varit vaken några gånger under natten, antingen för att näsan höll på att förfrysa eller något annat. Kliver upp, äter frukost och plockar ihop alltihop. På vägen tillbaks till skolan har vi motvind och det kändes som att vi paddlade utan något som helst resultat. Men vi tog oss tillbaks iaf.





Jag blir full på min coca cola

Mikael: Att bli Idol 2008 eller att bli pajas?
Ja inte blev det Idol 2008 i alla fall.



Sista träningen idag med fotbollen, eller har en träning kvar men då ska vi spela match mot "småpojkarna". Riktigt kul var den iaf. Jag fick spela forward hela träningen. Min första kommentar var: Vad gör man som forward? Inte mitt område direkt, haha.

Men nu ska jag gå och sova. Blir ett tufft slut på den här veckan. På torsdag far vi på Hajk med alla som går Barn och fritidsprogrammet. Ska sova i tält, och det lär nog inte vara bara lite kallt skulle jag tro.

Sovgott!

Just a little more

Låååång sovmorgon imorgon. Halv 1 börjar första lektionen, enormt skönt! Men jag hade ändå tänkt kliva upp kring 9. Måste ringa och boka tid hos frissan, som är välbehövligt. Sen så går bussen 20 över 11 så jag får inte njuta av sovmorgonen till fullo.

Läste sporten i våran lokala tidning idag. Och den enda gången man blir nämnd är då man inte ens har varit med i matchen. Det är ju kul. Men nu spelar vi sista matchen till helgen och då ****** ska jag visa varför jag står i målet. Varför jag inte lagt av tidigare och vad det är som jag tycker är så kul med det hela! Alltid bra att börja tagga i tid...



Happi

Hemma igen. Efter många timmar i skolan så är jag äntligen hemma. Men dagen har dock gått riktigt fort, måste vara för att vi har varit så effektiva på lektionerna idag. Teckenspråket var riktigt kul, vi fick spela "sänka skepp". Och jag vann såklart över stina!

Har varit och ätit middag hos mormor och morfar. Potatis och fisk, mumma. Sen så har jag hunnit med lite läxa och nu ska jag ut och gå en liten sväng med gullebarnet J som jag inte träffat på väldigt väldigt länge.


Nattinatti

Hade tänkt dra mig till sängen nu. Börjar tidigt imorgon, och då betyder det att jag måste kliva upp ännu tidigare. Men har teckenspråk på morgonen och det ser jag fram emot!

Sov gott!


sekunder - minuter - timmar

Helgen: Det har inte hänt mycket. Mest har jag nog legat i soffan eller suttit här vid datorn. Men har varit lite sjuk så det behövde jag nog, en lugn helg. Idag var det iaf middag hos min farbror. Han och farmor fyller snart år så de var smarta och slog ihop kalasen till ett. En mobilbild på Ellen och Hilda som hoppar studsmatta. --->

Helgens diss: I fredags tappade jag en hundring påväg ner till affären. Och jag har varit sjuk.
Helgens hiss: Fick spendera några timmar idag med en viss person som gjorde mig gladare.
Helgens betyg: 2/5


Hur har eran helg varit?

Your call



Godmorgon!

Lägger upp en låt som jag varmt rekommenderar. Älskar deras röster, texter och framförallt gitarren!

LÖrdag

Vaknda imorse av att jag mådde illa. Det är verkligen något som blivit knasigt i min mage. Sitter nu här och kallsvettas och skulle gärna äta något, men det känns alldeles för riskabelt. Och till råga på allt har vi match idag och det vill jag ju inte missa, men om det fortsätter såhär så är det säkrare att stoppa in någon annan i målet.

Var med emma igår, vi var ute och gick, fotade och såg en film. Diskutera gjorde vi också. Vad vi pratade om kan ni läsa på hennes blogg, http://skoogstroll.blogg.se/ . Läs och kommentera! Ett mycket viktigt ämne som vi absolut måste göra något åt!





Tandläkar skräck?

Jag vaknade av att jag hade jätte ont i mina tänder idag. Riktig värk som ilar ändå in i benmärgen. Jag har ju inte berättat att jag fick tandställning i onsdags. Räls, men endast på kindtänderna så den syns inte. Men jag kan lova att den känns! Kan inte äta mat som jag inte kan mosa med tungan eller gnaga med framtänderna. En plåga! Jag vill inte äta för det är bara jobbigt men samtidigt så är jag jätte hungrig.

Men iaf i onsdags på morgonen när jag kommer till tandläkaren så känns det riktigt bra. Jag är inte ett dugg nervös, som jag heller aldrig brukar vara. Vad ska jag vara nervös för? Att sätta fast den gör ju inge ont, smärtorna kommer ju några timmar efteråt. Jag blir inropad och sätter mig till rätta i den blåa stolen. Tandläkaren berättar om vad dom ska göra och hon sätter igång att slipa av tänderna. När hon börjar sätta fast den första "tandställnings-biten" känner jag hur jag börjar må illa. Jag börjar svettas, det rinner från pannan och jag skakar. Jag säger till tandläkaren att hon måste sluta för jag mår så illa. Jag får sätta mig upp och ta ett vattenglas. Sedan lägger jag mig ner igen och hon fortsätter. Denna gång låter jag henne bli färdig, vill ju inte störa och dessutom vill jag bli klar så fort som möjligt! Hon berättar något om hur jag ska änvända tandborsten och vad jag inte får äta men jag hör inte någonting av vad som kommer ur hennes mun. När jag ställer mig upp är det knappt så att benen bär mig. Jag känner hur blöt jag är på ryggen och börjar gå ut. Hon ber mig sätta mig på en soffa utanför men jag springer till närmaste toalett och spyr.

Vad som fick mig att må så illa har jag ingen aning om. Mamma kom och hämta mig och jag sov i ungefär 2 h och kände inte av att jag mått illa.



En överlevandes berättelse!

Idag har jag varit och hört en föreläsning om förintelselägrena, Auschwitz och Birkenau, under Andra världskriget. Magda Eggens var en kvinna som var där men som tog sig därifrån levande. En otroligt gripande berättelse!

Magda var en av dom som blev skickad från sitt hem när hon var 14 år (?), satt i en tågvagn med 80-100 andra personer. De hade en liten, liten glugg där det släpptes in ljus och frisk luft. Hon var en av alla dom människor som stod i långa köer för att antingen bli skickad till höger eller till vänster, gaskammrarna eller arbetet. Hon såg sin mamma och lilla syster gå mot gaskammrarna, men vad som väntade dem visste hon inte. Magda var en av flickorna som fick jobba som slav under en lång tid inne i Auschwitz, men hon blev sedan skickad med 300 andra flickor till en fabrik, och det var troligen det som räddade henne från döden. Där fick de mat och en plats att sova på. När Magda kom till Sverige, efter 6 års slavarbete, var hon 20 år och vägde endast 28 kg. Hur går det, borde man inte vara död då? Magda frågar i slutet av föreläsningen hur en människa kan vara så grym mot en annan människa? Vi är alla av samma sort och vi är alla lika mycket värda!

Hon var nere i det mänskliga helvetet men hon tog sig därifrån med livet i behåll.



BLond

Började skolan halv 1 idag och slutade 2. Underbart skönt! Nu sitter jag här och väntar på att klockan ska bli sex för att fara på träning. Känns lite tungt just nu men hoppas det går lättare när jag kommer dit. Det brukar då göra det.

Jag har kommit fram till att jag ska blondera mitt hår. Jag har alltid haft min naturliga hårfärg men nu har det börjat bli mörkare och jag vill inte bli mörkare, jag vill vara den blondin jag alltid varit! Men jag vill absolut inte att det ska bli sådär överblonderat, ni vet den där vita nyansen. Snyggt, men JAG vill inte ha så. Hoppas att frisören kan få det den färg jag vill ha!

Gammal bild, så jag har aningen ljusare hår nu efter sommaren.



Wake me up when september ends.

När jag kom till skolan idag var flaggan upphissad på halv stång. För den som inte vet så betyder det att någon dött. Fick senare på dagen reda på att en tjej (från skolan) hade tagit sitt liv under helgen. Fastän jag inte känner henne, enbart mött henne någon gång i korridoren så är det riktigt tråkigt! Jag har hört att hon var en mycket snäll och söt person. Jag förstår inte hur någon kan må så dåligt att den tar sitt liv. Att personen inte kan få den hjälp den behöver för att orka med vardagen och livet. Att det inte finns något att göra för att hjälpa och få personen att må bra.

Varför begår man självmord?
Är det för att man är för feg för att möta allt motstånd som livet går ut på? Är det för att man inte orkar ta itu med alla problem och svårigheter? Är dom bara less på livet och känner att dom inte har något att leva för?

Egentligen så tycker jag att man är ganska feg som tar självmord. Att man inte kan ta itu med det som är problemet, att man inte vågar be om hjälp. Man lämnar sina nära och kära i en stor sorg och saknad, man är självisk. Men samtidigt så är man riktigt modig. För jag, jag skulle aldrig våga ta självmord. Jag skulle inte kunna göra det.


Vad tycker ni?


Made by...

Nu blev mitt kort till C klart. Vet inte, men när jag väl sätter mig ner och börjar tillverka mina kort så tar det ganska lång stund, så det här kortet ligger väl på ungefär 3h. Och jag har kommit på att det är för att jag är så himla noga. Men att sätta alla pinaler exakt på millimetern spelar ju ingen roll, ingen går och mäter det precis, men jag kan inte göra det utan en linjal. It´s my best friend!


Inatt jag drömde något som...

Inatt drömde jag något väldigt underligt. Eller oftast då man drömer så är det ju nå helt sjukt.
Jag drömde iaf att jag vaknade upp från en djup sömn i en liten klädskrubb som vi har här hemma. Jag var väldigt förvirrad och folk sa till mig att jag sovit i 7 veckor(!). Jag hade ingen aning om vad som hänt under tiden och alla tankar bara snurrade runt. Ni vet då man ser på tv en person som står mitt i en folkmassa, kanske i en galleria. Personen står helt stilla medans folket bara rusar runt den. Det var precis så jag kände. Det var som att jag var i en egen värld med en hinna runt om, och utanför den där hinnan var det kaos.


Som tur var så vaknade jag av min väckare och insåg att det bara var en dröm. En väldigt jobbig dröm. Kanske ett tecken på att det är mycket som händer nu, att jag har mycket att tänka på. Men idag ska jag iaf försöka njuta av helgens ledighet!

Ha det bra!

After dark.

Sitter här och smuttar på en kopp the. Man känner verkligen det heta vattnet rinna ner genom halsen och en bit längre ner än bröstet. The, med smak av peach mango, otroligt gott! Varför säger alla att man inte ska dricka the på kvällen/innan man ska sova? Själv så brukar jag ofta göra det.

Veckorna går väldigt fort och helgen är helt plötsligt över. Jag hinner knappt planera vad som ska ske, innan det jag skulle planera för, var igår. Gick tiden verkligen så här fort när vi var små? Min mamma sa en gång, "Det känns hemskt när sitt barn kommer hem och säger att tiden går fort. För då vet man att barnen håller på att bli stora".

Den här helgen är iaf planerad för att jag ska hinna göra det som jag måste och det som jag vill.
Fredag: Gå på stan, städa, renbädda sängen, börja med kort till C & vara med E.
Lördag: Göra klart kort till C, fortsätta städningen, ta bussen till C och sova där.
Söndag: Spela match mot Sikfors och (äta middag hos C), hem och sova i tid!


Thursday

Försov mig imorse. Inte kul. Hann med bussen men det var knappt. Trodde det skulle bli en otursdag men än så länge har det då gått bra. Trots mitt sår på benet som jag inte kan få att sluta blöda. Gick till skolsyster för att få ett nytt plåster. Men då skulle hon även lägga sprit i såret så det inte skulle bli infekterat. Men det nya plåstret var inte fint länge. Mycket blod från ett litet sår. Har som hunnit byta plåster 3 ggr idag. Men jag hoppas då att jag inte förblöder.
Tro det eller ej, men vi fick våran första läxa idag. Engelska glosor. Känns inte alls som något jobbigt, eftersom jag har ganska lätt att lära mig glosor. Men dock håller vi på med tråkigheter på de flesta lektioner så det blir tungt när man går långa dagar. Men jag for hem 2 h tidigare idag och det var riktigt skönt!

En söt bild på Heidi för att pigga upp mig!

Hur har eran dag varit?



IDOL

Ikväll börjas det. Det vanliga tjatet om det är rätt att fortsätta sända programmet där folk blir nedtryckta, överkörda eller upptäckta. Programmet där folk som vill bli framtidens idol ska vara med.

Jag tycker att det är ett väldigt underhållande program, iaf under den första tiden då det visas både bra och dåliga sångare. Jag kan sitta framför tv:n och skratta hur mycket som helst. Det finns verkligen folk som tror de har en chans att bli en idol men som egentligen är helt tondöva.

Men så är det många som blir sårade av programmet, och det kan jag förstå. Det är klart att jag också skulle känna mig helt värdelös om nån sa till mig att jag inte duger eller att jag inte har någon som helst chans. Men samtidigt så är det väl så att man går på dessa auditions av egen vilja? Jag menar om man går dit och har tänkt ställa upp så får man vara redo på konsikvenserna. Så att säga, den som är med i leken får leken tåla.

Sen så tycker jag att det här programmet har börjat spåra ut. Det känns som att de flesta som söker, söker bara för att få synas i tv. Vem vill inte se en kille komma in till jurun utklädd till hund och sjunga, "who let the dogs out"? Jag skulle gissa att den personen får vara med på tv, men är det Idolen 2008? Skulle inte tro det.

Den nya jurun då? Känns det som en bra ide? Nä, usch, det känns mer som några wannabes!

Vad tycker du?

Man försökte dra in flicka i bil...

Polisen fick på måndagseftermiddagen larm om att en man som färdades i en mindre blå bil, försökt dra in en flicka i bilen. Händelsen inträffade vid en busshållplats i Jävrebyn där flickan klev av. Mannens signalement är: glasögon, kort mörkt hår (ej utländsk) , kraftig , 160 centimeter lång och över 40 år.

Källa: Piteå-Tidningen

Vågar ju snart inte ens gå ut på en promenad här i byn...

Det bara är så...


Tro det eller ej,
men min favorit tröja hade fått för sig att det var dags att dyka upp nu. När jag kom hem från skolan låg den på min säng. Snacka om en tjej som blev glad!

Pappa har varit in och köpt en ny tv idag. Vi skulle ha fått den i fredags men de ringde från affären och sa att de hade råkats tappa ner den men vi fick den idag då istället. Inte gjorde det någonting.





Varit en helt fantastisk dag! Hur har eran dag varit?

Måndag

Godmorgon!

En ny vecka med nya möjligheter. Jag känner mig ovanligt glad och pigg, trots att klockan knapp passerat 6. Hoppas ni får en bra vecka! Är det någon mer än jag som kanske håller på att bli förkyld?

En bild på E som spelade så otroligt bra igår på matchen. Men många fler får ett plus också!

RSS 2.0