Hundra foton

Fantastisk bra att kunna framkalla så pass många kort och endast betala för frakten.
Härliga tider sparas i ett fotoalbum.

Björkarnas stad

Igår gick "flyttlasset". Bilen var full av saker och människor. Efter ett antal vändor upp och ner i trappen, god sockerkaka och storhandling på Ica for flytthjälpen hem. Det kliade i fingrarna och hela kvällen fylldes garderoberna och gamla saker byttes ut mot nya. Idag har jag insett att jag ändå trots allt är glad att jag inte bott här i sommar. Mätaren har stått på 39,9 grader och mina icke så funktionsdugliga persienner kan inte skydda solljuset från att leta sig in...

Saft

8 liter saft av röda och svarta vinbär. Kan inte annat än älska sensommarens godsaker.

Konfirmation

Två intensiva veckor blir en upplevelse för livet. Nya människor blir nya kompisar.
Jesus och den kristna tron öppnar vägar och skapar glädje. 
Det är vad Filip fått vara med om denna sommaren. Liksom det var för mig för fem år sedan har han också fått vara med om den bästa sommaren.





Humlornas sista försök till sommar




Blåa och Röda Bär


Allt i ett

Plockat ihop tältet och ryggsäcken som hängt på tork, återställt lånade saker och satt ihop det putsade stormköket. Sommaren är slut för denna gång och omän skolan här hemma börjar imorgon så har jag två lediga veckor kvar. De ska jag spendera med att förbereda mig inför hösten och mitt eget. Plocka bär och koka saft, köpa tyg och tavlor. Packa ihop det som är mitt och putsa upp skorna till skolan. Det känns surt och sorgligt men på samma gång nytt och uppfriskande. Tänk att man kan längta efter vardagen, rutinerna och den bestämda träningen.


En flicka

En och en halv vecka över tiden men tillslut kom hon. En gullunge på 4010g och 53cm.
Längtar efter att få hålla henne.


i min gud har jag funnit styrka





The perfect match

Ibland kan jag känna mig långt efter. Jag, trots lika många år här på jorden, inte har det som mina kompisar har. Jag känner mig inte lika vuxen då jag inser att deras tankar kretsar kring husköp och bilar. Matbord och ny vardagsrumssoffa. Stor matta till hallen och nya fönster i badrummet. Men tillslut måste jag intala mig att jag har annat som inte de har. Att världen inte är lika för alla och att jag kanske inte vill det dom vill. Att jag lever ett helt annat liv och står med helt andra förutsättningar.





En tändsticksask med texten "the perfect match" och en ljusstake i form av en krona blev en väldigt passande present till Jenny och Johan som flyttat in i det nya huset och förlovat sig.

The top of Sweden

Hemma efter en underbar vecka i fjällen. Ville inte fara hem och längtar redan tillbaka. Underbar natur, fina människor och en fantastisk upplevelse. Vem följer nästa sommar?
















Hejdå

Nu börjar vandringen. Lämnar er i en vecka. Och återkommer en erfarenhet rikare.
Med sönderskavda fötter och ömmande axlar. Take care!



Förväntningar

Kvar är det en dag och några timmar. Efter några månader och veckor. Det har alltid varit en dröm att bestiga berg. I mellanstadiet stod Mount Everst högst upp på listan. Men den placeringen har den tappat med åren. Den har liksom till och med hamnat utanför. Men att får göra den här resan har alltid funnits kvar. Men som med mycket annat ligger mina förväntningar och tankar högt. Bra väder. Skratt. Mysiga solnedgångar. Fin natur. Frisk luft. En härlig känsla längst upp på toppen.

Frågan är om man ska hålla kvar vid dessa tankar? Ska allt man drömmer om få fortsätta vara en dröm? Vad händer när jag sätter den till verkligheten? Skavsår. Spänningar i axlarna. Regn, regn och regn. Kallt om fötterna i sovsäcken. Ska man fundera över drömmens baksida också eller ska man låta det vara en baksida tills annat är bevisat?

en ö i havet












Dansar och ler

Veronica. Karuseller. Kittel. The Ark. Vänner.





Hallonställe


RSS 2.0