Music speaks.

Är inget fan av dessa grabbar, men jag blev riktigt förvånad när det var deras låt som jag fastnade för direkt!


Vem är Elvira Lindholm?



Jag skickade ett sms till 118100 igår. Man kan fråga vad som helst och detta blev min fråga. Vem är Elvira Lindholm?

118100 tror att Elvira Lindholm är en tjej full av energi. Hon har ett leende som smittar av sig vart hon än går, WHO (World Health Organization) har klassat det som en pandemi (en epidemi som drabbar och får spridning över stora delar av världen).

Ej vattentvätt.



Dagens fråga!

Om man har ett klädesplagg där det står att man inte kan tvätta det i vatten, hur ska man då få det rent?

Fredag

Första veckan har vi nu avklarat och det har gått riktigt bra. Skönt att kommat tillbaka till rutiner.

Gick på stan idag efter skolan. Skulle köpa mig en svart kofta eftersom min favvo har kommit bort. Jag förstår inte, den måste ha fått ben och sprungit iväg. Men iaf så hittade jag en liknande på cubus, men inte fanns den i min storlek. Gick då på H&M där jag köpt min favvo, och där fanns det en liknande kvar. Men så smart som jag är tänkte jag att jag går tillbaka och köper koftan senare. Men det skulle jag inte gjort för när jag kom tillbaka var den såklart borta. Och inte fanns det någon mer inte... Så fortfarande är jag utan svart kofta. Men jag hittade iaf en svart kjol, en med hög midja och hängslen. Har letat efter något sånt så när jag såg den så köpte jag den direkt. Sedan köpte jag en väska på H&M också. Känner mig ändå nöjd!

Palt

Dålig uppdatering, jag vet! Men jag är helt slut. Skolan från tidigt på morgon och sedan träning eller annat på kvällarna. Hoppas tröttheten går över, för jag vill ju inte ligga hemma och sova på helgerna!

Idag bjöd min underbara farmor på palt till middag. Underbart gott! Har du ätit pitepalt någon gång?

Nu ska jag ta mig en kopp the och sedan blir det en tidig kväll. Sov gott!

BF2A

Tre skoldagar av väldigt väldigt många har nu gått. Igår planerade vad vi skulle hitta på med ettorna som vi då genomförde idag. Lite ogenomtänkt men det funkade. Imorgon börjar vi gå efter schemat och det ska bli lite intressant att se vad vi får för nya lärare och vad de nya ämnena handlar om. Tror det här kommer bli ett kul år, med massa skratt och knasigheter. Bilder från förra året. Pyssel, bakning och singstar. (Hanna har dock svikit oss) Ha det bra på frisör!


I´m not a murderer!

När jag blundar och bara känner, är det luften av frihet som strömmar igenom mig. Jag luktar och det är en härlig doft av naturen. När jag går känner jag hur stövlarna sjunker ner i den våta marken. Någonstans längre bort hör jag fåglar, det låter som att de sjunger med varandra. När jag inte vågar blunda mer av rädsla för att snava, ser jag solen leta sig fram genom virrvarret av träd. Min högsta önskan är att det alltid får vara så.




J frågade mig om jag ville följa med ut och gå. Klart jag kan, en promenad är ju alltid trevligt. Sen sa han att vi skulle på en promenad i skogen och han skulle ta med gevären ifall vi fick syn på någon fågel. Ja inte hade jag något emot det. Hur skönt som helst! Vi gick i nästan 3h och om man då räknar att 5km tar ca 50 min så blev det någonstans runt 1 mil vi gick. Väl hemma var jag helt slut. Jag ville bara lägga mig i sängen och sova. Det är inte lätt att vara jägare!


Back to school.

Då var det avklarat. Första skoldagen är över. Började klockan 9 och slutade 10. Enorm skönt. Fick schemat och jag är inte helt missnöjd faktiskt. Jag tror jag hade ställt in mig på att få ett jätte dåligt schema, dvs börja tidigt och sluta sent varje dag, men så var det iaf inte. Lägger ut schemat senare. Det var kul att träffa klasskompisarna igen! Jag kom att tänka på förra hösten då skolan började. Förstå så nervös man var. Vem man skulle gå med, vilka lärare man skulle ha, ja men för allt möjligt. Igår somnade jag direkt jag la mig i sängen och har inte kännt nån nervositet alls. Men det är klar, man vet vem, man går med och man vet vad som väntar på en när man kommer till skolan.


Här får ni en söt bild på mig och P. Som sagt, kul att träffa alla igen!


Nu ska jag ut på en promenad med J och sedan ikväll blir det träning och spelarmöte.

Ha d bäst!

=sant

Det är ju klart... fick lite panik igår när jag insåg att mitt busskort var helt försvunnet nu när skolan snart börjar. Måste ju ha kvar det alla tre åren annars måste man köpa ett nytt. Och jag har ingen aning hur mycket det kostar, men det är iaf inge kul att lägga ut pengarna på. Men det var bra att det var borta för då var jag tvungen att städa min låda med papper och en hel del annat. Något jag hittade som är väldigt gammalt var den här lilla pappersbiten...



Så himla sött!

Mitt busskort fann jag tillslut under en massa papper. Så då var det löst.

Vem, vad, var?

VEM.
Vem är i rummet med dig?
Ingen
Vem fick du sms av senast? Emelie
Vem pratade du senast i telefon med? Jonas
Vems hus var du senast i? Hm, vårat och innan det kattas.
Vem sa du senast "jag älskar dig" till? Kommer inte ihåg.
Vem önskar du att du var med nu? Någon som jag tycker om.

VAR.
Var är din telefon? Ligger här bredvid mig.
Var är din mamma? På väg till jobbet.
Var sover du? I min säng.
Var fick du tag på tröjan du har på dig? Köpte den på en Markus Fagervall konsert (även med hans autograf på)
Var åkte du senast bil? Hem.
Var i ditt rum är du? Jag är inte i mitt rum, jag är i tvrummet.

VAD.
Vad åt du senast?
En hamburgare...
Vad drack du senast? vatten
Vad är det för färg på dina byxor? Svarta shorts
Vad är den närmaste saken som är blå? ett par solbrillor
Vad har du på fötterna? inget
Vad är din favoritfärg? Svårt, men jag gillar rött, grönt och lila
Vad stod det i ditt senaste sms? Ring mig
Vad är din favorithemsida? Ingen aning
Vad hör du just nu? Os-sändningarna på tv
Hittade den här bilden i en bok, enormt söt!

Städning.

Godmorgon.

Den här natten har jag sovit otroligt gott. Har ni det? Men när jag vaknade upptäckte jag en massa småflugor i mitt rum så det var bara att ta fram dammsugaren och börja städa. Men det var lika bra det. Nu är mitt rum rent och fint. Tom sängen bäddade jag! Inga kläder på fåtöljen eller på golvet! Nöjd.




Idag bär det av på match i lule och det här laget vann vi mot förra gången så jag hoppas vi kan ta oss i kragen och vinna den här gången också! Efter det blir det att käka och sedan Lagfest! Yihoo.

Sköt om er!

Ny header! (?)

Har inte fått till min header som jag vill ha den ännu. Men jag har gjort en som jag skulle kunna tänka mig att använda. Men  jag känner att det är något som fattas på bilden eller iaf något som måste göras med den... Skulle vara tacksam om du ville hjälpa mig. Något sånt här hade jag tänkt mig...



Men hur ska jag göra för att den ska bli bra?


Fredag


Godmorgon.


Klev upp kring 10 och har redan hunnit baka ett gäng med blåbärsmuffins. Min mormor frågade om jag inte kunde göra det till henne idag. Så vad gör man inte för sin söta mormor?

Idag har jag inga speciella planer förutom att jag ska laga middag till familjen. Det får bli tacopaj, mumma! Sedan ikväll så får vi se vad som händer. Kanske jag kan vara med J och S.

Imorgon har vi match i Luleå och vi hoppas på en vinst. Efter matchen är det bara att duscha och snygga till sig för då är det lagfest som gäller. Himla kul!

Ha en underbart bra dag!! Kram

Jag kan, Kan du?

Har ni någon gång kännt på er att en viss grej som ni är/var med om, hände just av en orsak? Ni känner att det var riktat precis just till dig?

Jag var hos min kusin Frida idag. På hennes kylskåp hittar jag ett urklipp från en tidning. Jag läser det och får just den känslan. Jag är i en period i mitt liv då jag behöver höra de här orden. Läs och se om det kan sätta spår i ditt hjärta också.



Denna text är ganska enkel, simpel, men jag tycker den var mycket bra. Jag tror att många skulle behöva höra den!


Torsdag.

Tjenare!
Kom just hem från Luleå där jag varit med Jakob, Sofia W och Lisa. Skulle dit för att hämta några papper och det tog ungefär 2 minuter, och sen har vi bara gått runt och inte gjort nå. Ganska skönt det med. Hann iaf träffa Sofia G en sväng också. Tur det (!) för nu när vi båda börjar skolan så lär det inte bli lika mycket. Och såklart träffade vi Frida också som så ofta är upptagen med sitt. Men det är alltid lika kul att träffa henne!

Basket
Frida skulle föresten bli filmad och intervjuad av TV imorrn. Det skulle vara ett repotage med spelare från Luleå Hockey, Plannja och Luleå Basket. Och de skulle filma något som inte hade med deras sport att göra. Så hon skulle till stallet, hennes andra intresse. Åh hon är verkligen en person jag ser upp till. Hon tränar 2 ggr/dag för lule basket och sedan så jobbar hon på sidan om. Keep going girl!!

Fotboll
Nu ikväll har div 5 match och jag lovade komma och se matchen, hejja fram laget till en vinst men även stötta Lisa. Hoppas dom kan ta hem det här. Jag får ta min träning efter matchen, så det lär väl bli en springrunda och lite styrke.

Take care!

21.50

Har precis kommit från duschen och ska nu gå och sätta på vattenkokaren för att dricka the och äta smörgås till filmen "Linas kvällsbok". Sen blir det sängdags och imorgon bär det av till Luleå med J och S. Hoppas bara att det inte är spöregn...

Sov sött!



Varför gör jag det ens? Varför far jag fast jag inte vill? Tror jag att det ska bli bättr
e fast jag inte ens kan tro på mig själv? Jag vet att allt sitter uppe i skallen, en halva vill kämpa för att det ska bli bättre och den andra vill bara lägga ner alltihop. Jag vet att jag kan bättre men vart har det tagit vägen. Jag vet att jag är starkare än så här men hur ska jag ta fram det. Allt är bara ett stort frågetecken, jag vet varken ut eller in.


Surströmming!

Har precis kommit hem från mammas moster, Gunhild. Där vi blev bjudna på the och smörgås. Mina små tremenningar var också där, Alma 2år och Miriam 3 mån. Urgulliga!

Nu ska vi på middag hos min moster. Surströmming!! Det är ju verkligen jätte gott. Vad tycker du? Är det något som du brukar äta?





Miriam som nyfödd.


Det äckligaste jag sett!

Är det någon som har sett filmen Feed?

Jag och några kompisar hade hyrt den igår och det var den klart äckligaste film jag någonsin sett! Efter filmen trodde jag att jag aldrig mer skulle vilja äta. Jag var så äcklad att under filmen var jag nära att spy flera gånger. När jag berättade för min lilla syster om den här filmen så frågade hon vad det var som var så äckligt. Jag kunde som inte säga exakt vad det var men det måste ha varit filmen i stort.


"Feed är en vidrig och upprörande eftertanke om America's besatthet över skönhet."
"Phillip (Patrick Thompson) - en Hot Shot nätbrottslighet Projektledare, finner en misstänkt webbplats för Feeders & Gainers - den konstiga värld av fett erotik, sexuell subkultur där fett-beundrande män söker sig till överviktiga kvinnor."

Fy för den filmen!


Shoes

I did it! Jag hittade ett par skor som jag blev jätte nöjd med, men som egentligen inte alls var sådana skor som jag behöver. Eller jo jag behöver dom också. Kan inte bli för många skor.



Godmorgon!

Vaknade upp med ont i nacken och munsår... inte min dag alltså. Men vädret har då lugnat ner sig lite iaf, inte spöregn som igår utan bara lite dugg. Har planerat in en stadstur idag med skoog och hoppas att jag hittar nåt nytt till skolstarten. Behöver ett par nya skor och en ny väska. Inte de saker jag brukar hitta direkt. Men jag är verkligen i behov av skor. Jag råkades slita sönder mina favvo skor, ett par vita lacoste, när vi var i Göteborg.

Hoppas ni får en underbar dag allesammans!



(Jag och mina underbart söta kusin Hilda!)

The good girl.

Var det någon som såg filmen på 4:an nu klockan 20? The good girl?

Jag började gråta, så sorgligt. Jag klarar inte av filmer där det handlar om olycklig kärlek. Och efter filmen kan jag inte släppa det. Han är ju så snygg, Jake alltså, jag tror jag dör... Kan han inte ha valt mig istället, jag hade följt han! Jag hade inte tvekat, att bo kvar med den där äckliga gubben som bara satt och rökte på skulle inte ens vara ett alternativ. Så klart var hon ju kär i honom men ändå!! Lämna snyggingen. Han tog ju livet för hennes skull!



Är han inte bland det snyggaste man sett?

Måndag - en vecka kvar...

Ännu en dag... då regnet bara öser ner. Sista sommarlovsveckan och jag börjar känna lite ångest nu. Men ändå skönt att komma igång med vardagsrutiner. Det brukar jag ofta sakna i slutet av sommaren. Och det ska bli kul att komma tillbaka till klasskompisarna igen! Men då börjar pressen att man ska prestera så bra som möjligt också. Jag har bestämt mig för att detta år ska jag satsa mycket på skolan. Jag var lite slö första året, inte för att det syns riktigt på betygen men jag vill inte känna mig osäker. Så jag ska ge gärnet. På två år sitter jag här med de här betygen i handen och ska söka in till något universitet kanske och då vill jag att jag ska vara nöjd med det jag ser på pappret!


Från en sak till en annan, jag vill se den här filmen Mamma mia. Är den någonting att se?


Hallonmuffins

Ikväll tog jag fram mina kunskaper i bakning och bakade hallonmuffins och cookies. Jag är ingen person som egentligen gillar att stå och baka. Om jag väl ställer mig och ska baka nån enstaka gång så slutar det oftast väldigt misslyckat. Men ikväll gick det vägen, det smakade väldigt gott!



Hallonmuffins 18 st

50g smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

2 dl Hallon
Hallonsylt

  1. Sätt ugnen på 225 grader
  2. Sätt ut pappersformar på en plåt
  3. smält smöret
  4. vispa ägg och socker pösigt i en skål
  5. tillsätt mjölk och smör
  6. blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. tillsätt hallonen.
  7. klicka ut smeten i pappersformarna
  8. lägg 1 tsk hallonsylt mitt i varje muffins
  9. grädda mitt i ugnen ca 12 min
  10. låt muffinsarna svalna

Grillpartaj.



Igår var jag med några helt underbara människor! Hade hoppats på en bra kväll men den vart ännu bättre!

Jag lovar att det som känns som träningsvärk i magen idag är från allt det vi skrattade.

you got it!

Så himla trevligt! Önskar man kunde vara i så gott sällskap och ha så kul jämnt! Fast iofs så skulle man nog bli ganska less det efter ett tag och sedan så skulle man nog ändå inte ha lika kul om det kuliga varade i evighet. Haha invecklat? Hoppas vi träffas fler gånger, kanske inte varannan dag som jakob tyckte men kanske en gång per år skulle ju gå iaf.




Måste bara få berätta det roligaste...

I sommar har jag varit på läger med 5 personer till (alltså i vårat gäng, sedan så var vi 300 i våran åldersgrupp men sammanlagt var det 1750 pers på hela lägret). En dag skulle vi iaf ut och gå som en slags tipsrunda i skogen. Men innan vi fick gå så samlades alla på vårat läger (våran åldersgrupp) för att dom skulle skicka iväg oss lagvis. Kvinnan säger till vårat gäng att vi ska få gå med ett annat för vi är ju bara 4 och man skulle minst vara sex. Nä säger vi, vi är 8 (just den här rundan skulle två personer till följa med oss). -Jaha säger hon, i mina papper står det att ni bara är 4. -Men vi har ju lekt mamma pappa barn!,  får jakob ur sig.
Hela lägret som stod runt i en ring och skulle bli indelade i lag brast ut i skratt. Jag trodde jag skulle dö av denna skrattattack. Så otroligt roligt man kan ha! Men att höra någon berätta om en rolig sak som dom har varit med om är aldrig lika kul som när man är med om det. Så jag förstår om ni kanske inte sitter och skrattar där framför skärmarna men jag lovar att jag skrattar åt det fortfarande.


Aja jag avslutar denna lördagkväll med detta och hoppas ni får sova så gott! Puss

goodnight, sweetheart, goodnight

Nu är det dags. Klockan är 0.41 och imorgon på morgon ska jag/vi iväg 7 mil norrut för att spela match. Grymt tärt. Också just den här helgen då jag inte mår så bra så ska allting hända. Fullsmockad lördag, hinner inte ens hem och duscha och fixa till mig. Drar direkt vidare på nya saker. Och ändå så missar jag flera saker som jag hade velat göra. Varför händer allt kul en och samma dag?!

Aja nu ska jag gå och ta en ipren , borsta tänderna och krypa ner i sängen så jag orkar kliva upp halv 9 imorgon!

Goodnight, sweetheart
Well. it's time to go
Goodnight, sweetheart
Well, it's time to go
I hate to leave you, but I really must say
Goodnight, sweetheart, goodnight!

Sammanfattning av sommaren -08

Inte för att den är riktigt slut än, men en vecka kvar och den är inte planerad än så vi får väl se vad som händer...

Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förut?
Jodå, jag var till Gbg med systeryster och lite till.

Dog någon som stod dig nära?
nej.

Vilka länder besökte du?
thm sverige?

Är det något du saknar sommaren 2008 som du vill ha sommaren 2009?
Jo mer sol och badväder!

Vilket/vilka datum från sommaren 2008 kommer du alltid att minnas?
10/6, 5/7 och 27/7-2/8

Största misstaget?
att jag inte gjorde ännu mer.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Jopp...

Bästa köpet?
En svart kofta från carlings!

Vad spenderade du mest pengar på?
Skit saker...

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jo

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om sommaren 2008?
Takida, Magnus Uggla och säkert nån fler

Var du gladare eller ledsnare i sommar jämfört med tidigare somrar?
Vet inte, men den var iaf inte bättre än sommaren 2006!

Vad önskar du att du gjort mer den här sommaren?
Badat, solat och varit på semestrar.

Vad önskar du att du gjort mindre?
Funderat för mycke på en sak.

Hur tillbringade du midsommarafton?
Med mina underbara vänner i en by där vi körde skoter på vatten, grillade och umgicks!

Blev du kär i sommar?
Nej inte det.

Favoritprogram på tv?
Inget, har inte sett nå på tv och efter pdol helgen så har vi knappt haft någon tv eftersom den gick sönder våran gammla.

Bästa boken du läste i sommar?
Har läst flera jätte bra.

Största musikaliska upptäckten?
Vet inte.

Något du önskade och fick?
Jodå

Något du önskade dig men inte fick?
Ja det finns oftast något.

Vad gjorde du på första dagen på sommarlovet?

Var på studenten, studentkalas och fest.

Finns det något som skulle gjort din sommar bättre?
det gör det garanterat.

Hur skulle du beskriva din stil sommaren 2008?
ingen aning

Vad fick dig att må bra?
när solen lös

Vem saknade du?
Många

De bästa nya människorna du träffade?
Killarna från lägret.

Sommarens sötaste?
Björn-Gustavsson-lookalike-killen!

Sommarens hetaste?
Måste nog säga samma som sommarens sötaste.

Sommarens största kärlek?
no one

Sommarens besvikelse?
Att vädret inte har tillåtit bad och sol.

Sommarens bästa - 08?
Göteborg, pdol och lägret!



Hur mycket skulle du kosta om du vore till salu?

HUR MYCKET SKULLE DU KOSTA OM DU VORE TILL SALU ?

NATURLIG HÅRFÄRG ?
[] Rödhårig - 700 kr
[] Brunhårig - 400 kr
[x] Blond - 500 kr
[] Svart - 100 kr
[] Flintskallig - 50 kr
[] Annan - 700 kr

ÖGONFÄRG ?
[x] Blå - 1000 kr
[] Grön - 700 kr
[] Grå - 500 kr
[] Brun - 200 kr
[] Annan - 100 kr

LÄNGD ?
[] Över 2 meter - 2000 kr
[x] 160-180 cm - 1700 kr
[] 160-140 cm - 1500 kr
[] 140-120 cm - 700 kr
[] 120-100 cm - 400 kr
[] Under 1 meter - 200 kr

ÅLDER ?
[] 41-60 - 1200 kr
[] 31-40 - 1000 kr
[] 26-30 - 700 kr
[] 21-25 - 500 kr
[] 18-20 - 200 kr
[x] 0-17 - 100 kr

ÄR DU ?
[] Tvilling eller mer - 3000 kr
[] Förstfödd - 3000 kr
[] Enda barnet - 2000 kr
[x] Mellanbarn - 1000 kr
[] Tredje barnet - 1000 kr
[] Fjädje barnet - 1500 kr
[] Andra eller sista barnet - 0 kr

DRICKER DU ALKOHOL ?
[] Nej - 4000 kr
[x] Sällan - 3000 kr
[] Bara vid speciella tillfällen - 2000 kr
[] Ibland - 2000 kr
[] Bara på helger - 1000 kr
[] Alla andra dagar - 500 kr
[] En gång om dagen - 100 kr
[] Flaskan är mitt liv - 0 kr

HUR BRA SYN HAR DU ?
[] Har glasögon men använder dem inte - 2000 kr
[x] Inga synfel - 1000 kr
[] Glasögon - 500 kr
[] Kontaktlinser - 200 kr
[] Opererat - 100 kr
[] Går inte att fixa - 50 kr

FÄRG PÅ BILEN ? [ÄVEN FÖRÄLDRARNAS BIL]
[] Rosa - 20,000 kr
[] Mörkbrun - 8000 kr
[] Guld - 7000 kr
[x] Grå - 6000 kr
[] Blå - 5000 kr
[] Vit - 4500 kr
[] Svart - 4500 kr
[] Röd - 4000 kr
[] Grön - 3500 kr
[] Silver - 3000 kr
[] Lila - 2500 kr
[] Gul - 1000 kr
[] Orange - 1000 kr
[] Rostig - 150 kr
[] Ingen bil - 0 kr

SKOSTORLEK ?
[] 45+ - 3000 kr
[] 43-45 - 2500 kr
[] 41-43 - 2000 kr
[x] 38-41 - 1000 kr
[] 36-38 - 500 kr

FAVORITFÄRG ? [DU FÅR VÄLJA 4 OLIKA]
[x] Röd - 6000 kr
[] Svart - 1000 kr
[x] Blå - 450 kr
[] Brun - 500 kr
[] Lila - 2000 kr
[] Vit - 4000 kr
[x] Grön - 3500 kr
[] Orange - 3000 kr
[x] Gul - 3000 kr
[] Rosa - 1000 kr
[] Annan - 500 kr

ANVÄNDE DU EN MINIRÄKNARE FÖR ATT RÄKNA IHOP RESULTATET ?
[x] Ja - 5000 kr
[] Nej, räknade i huvudet - 10.000 kr
[] Penna och papper - 20.000 kr
[] Bad någon om hjälp - 1000 kr

JAG KOSTAR: 34250 kr  haha;)

Kostar du mer, eller?

Home sweet home.

Tillbaka till hem ljuva hem då. Snacka om att tiden går fort. Vars tar den egentligen vägen? Hade tänkt hinna göra så mycket i veckan men imorrn är det redan fredag. Vi var iaf på stan igår, det passade ypperligt då solen inte visar några som helst tecken på att komma fram. Jag hade inga planer på att handla nå så därför strosade vi mest bara runt. Men ett par jeans och nå pysselgrejjer blev det iaf. Dessutom så mötte vi Markus Fagervall inne på smedjan. Han är otroligt snygg, det hör man ju till och med på namnet. Fager! Fick lite ögonkontakt där också. ;)

När vi klev upp imorse och skulle ställa fram frukost. Så hade vi på radion. Plötsligt så säger dom att en man blivit skjuten i en by utanför Piteå, i Jävre. Det är där jag bor!! Vart helt chockad. Aldrig händer sånna saker i vår lilla trygga by. Men så var iaf fallet. Vaknade upp med det chockbeskedet. Nu har jag fått reda på att mannen som skjöt bor här i jävre och kom på en människa som skulle ta hans båt/båtmotor. Man kan aldrig vara säker!

Imorgon fyller min mormor år. Grattis älskade mormor! Vi har fixat en, vad jag tror, uppskattad present åt henne. Hon kommer säkert bli glad. Så det blir att fara dit på morgonen och äta lite god födelsedags frukost, antar jag.

Borta bra...

Nu har jag tagit mig några mil ännu längre norrut för att bo hos min kusin till på torsdag. Som de verkar nu så kommer solen att dyka upp och det blir perfekt för dom har inte långt till en jätte mysig sjö. Så att det blir väl att ligga ute och pressa och ta sig ett dopp om vädret tillåter. Annars lär det väl bli kanske att fara in till stora stan och shoppa eller bara vara hemma och pyssla på. 


Ha det bäst tills vi hörs nästa gång! 

Jiihaa

Idag trodde jag skulle bli en sån där tråkig dag som vardagar ofta brukar bli. Mina föräldrar är borta och det finns så gott som ingenting att göra. Jag ringde Emma och hon gav den brilljanta idén att vi skulle fara ut och rida. Det är klart jag hänger på. Fast jag är allergisk och bara har ridit en gång förut så vågade hon släppa iväg mig på hennes envisa häst. Och (jag ska inte skryta) men jag tror det gick riktigt bra faktiskt. För att vara andra gången kunde jag kontrollera hästen och få den att göra som jag ville (för det mesta iaf). Jag var uppe i galopp där en snabbis och snacka om fart! Nu såhär efteråt värker det i baken och höften känns som att den har låst sig. Men jag ska inte klaga. Min kropp är bara lite ovan sådana tillställningar.

Några förslag på saker man kan göra tråkiga vardagar då solen inte vill titta fram?

Sleepy

Nu är det sovdags. Hade tänkt sova länge, men vi får se. Mina småkusiner far hem till sthlm imorron på morgon och jag hade tänkt få träffa dom en sista gång innan dom reser iväg. Här sover dom gott i mammas och pappas säng.



Sov gott och dröm sött!
pussar



Hur naturlig är du?

Hur naturlig är du?

(alla tjejer måste göra det här)

Du har:
[x] En plattång
[x] En locktång
[?] Designparfym
[ ] Mascara över 100 kr
[ ] Fondation över 200 kr
[x] Ögonfransböjare
[x] Olika borttagningsmedel
[ ] Speciell hårbalsam i en sprayflaska
[ ] Läppglans över 100 kr
[x] Hårinpackning
[ ] Bodybutter
[x] Bodylotion
[x] Parfym över 300 kr

Totalt: 7


Du .
[ ] Använder locktång/plattång varje dag
[ ] Använder fondation varje dag
[ ] Använder mascara varje dag
[ ] Använder kajal varje dag
[ ] Avänder läppglans varje dag
[ ] Använder bodybutter varje dag
[ ] Använder bodylotion varje dag
[ ] Använder ansiktsrengöring varje dag
[ ] Använder hårinpackning varje dag
[ ] Använder hårspray varje dag
[/] Tränar på Gym
[ ] Klipper dig varannan/varje månad

Totalt: ½


Du har.
[ ] Tonat håret
[ ] Färgat håret
[ ] Hårförlängning
[ ] Piercat dig
[ ] Tatuerat dig
[x] Tagit hål i öronen

Totalt: 1


Totalt:8½
0-10 yeey ! Naturligtvis naturliga tjejen !
10-15 konstgjord behandlad blomma
15-20 kanariefågel i nordisk miljö


Good job.

Matchen idag mot Trångfors slutade med förlust, 3-2. Trots att vi hade 4 bollar inne i mål!! Vi var verkligen taggade till tusen och det visade sig i spelet. Har nog inte spelat en sån här bra match på hela sesongen, enligt mig. Trots förlust så ägde vi matchen och spelade på ända tills domaren blåste av. Alla kämpade för varandra och visade att vi hade viljan. Vi var verkligen värda en vinst men vi taggar till nästa match och då spelar vi endast för en sak, och det är vinst!

Prata med Lisa idag (den andra målvakten). Anki hade tagit med henne ifall jag skulle bli skadad, fast jag är ganska säker på att Anki hade tänkt ha henne i målet i andra halvlek. Men iaf så sa jag det till Lisa innan matchen började att jag hade en känsla av att hon skulle få stå halva. Lisa sa att det skulle hon inte alls och gick sedan och pratade med Anki. När Lisa kom tillbaka såg jag på henne att det var något som inte stämde, och nog hade jag rätt. Jag pratade med Lisa efter matchen och hon hade sagt till Anki precis som hon kände och vad hon tyckte. Hon slutar... Så nu är jag kvar ensam där bak i målet. Jag kommer verkligen sakna henne och våra härliga träningar tillsammans. Men jag förstår henne och skulle ha gjort samma sak om jag inte kände att det var något, jag vet inte vad, som lockade mig att stanna kvar. Hoppas på en klar förändring!!


Konfa

På två veckor börjar skolan om. Känns som att sommaren inte ens har hunnit komma så är det över. Men jag måste erkänna att det känns ganska skönt att komma tillbaka till rutiner och att träffa kompisarna iaf.

Idag ska min lilla syster Lydia konfirmera sig. Minns dom tiderna som om dom var igår. Så himla kul vi hade! Men nu är det hennes tur. Ska först på storstrand på avslutning sen så kommer halva släkten (22 personer) hit. Kommer att bli en hel del godsaker kan jag tänka mig.
        Sen ikväll har vi match mot Trångfors som vi förlorade sist mot. Det var även i den matchen som jag gjorde illa mig men jag hoppas på en roligare match den här gången.

Dagens outfit:


Take care!

080808

Dagens datum känns riktigt spännande. Ganska fränt till och med.

Måndag: På morgon far jag till stan med Daniel och Sofia och köper en konfapresent till Lydia. Sedan så är jag med kusinerna hos mormor innan jag far hem och far på träning. Efter träningen ringer jag till Emma och följer henne på en lång promenad med poahästen.
Tisdag: Jag, pappa, Robert och Filip far till Nolia där jag träffar Emma och går med henne istället. Det är inte så roligt att gå med folk som bara vill titta på fiskegrejer, vedkapar eller jaktgrejer. På kvällen är jag med Emma och sen en film som ändå var rätt okej. Det var en riktigt tänkvärd film iaf.
Onsdag: Så gott som hela dagen pysslar jag på här hemma med att göra konfakort och annat krimskrams. På kvällen spelar vi match.
Torsdag: Jag kliver upp 8 för att sedan kring 10 fara och cykla den 2 mil långa vägen till mammas jobb. Väl där tar jag en ducsh, äter lunch och sedan då mamma slutade kring 1 så for vi in till stan och gjorde litå små ärenden. På kvällen hade vi träning och efter den for vi till mormor och morfar och bastade och duschade. Jag sov över där.
Fredag: Idag alltså. Vaknade av att 3 små gulliga barn kom och klappade mig på magen. Vi år frukost och for sedan hem till oss. Kring 1 tog vi cyklarna och cyklade till Ester där en stor del av släkten var samlade. Kom hem och mamma hade gjort palt. Mumma!



Och nu sitter jag här efter en timmas pn. Vad som händer ikväll vet jag inte riktigt än men vi får se vad som kan hittas på.
Ha en trevlig helg!

Volontär.

Ni som läst mer än bara denna månadens inlägg av mig kanske märker att jag bryr mig ganska mycket om människor runt omkring mig. Eller hur ska jag formulera det? Jag blir väldigt berörd när jag hör olika personers livshistorier och kan inte annat än ta åt mig och vilja göra skillnad. Och en dag fick jag höra att vi som går gymnasiet och ska göra projektarbeten kan åka utomlands som volontärer. Jag fastnade direkt för ideén och sitter nu och kollar in olika hemsidor, läser på om olika länder och kollar in olika saker man kan göra som volontär.

Min största dröm, en dröm som jag har haft så länge jag kan minnas, är att hjälpa människor, men särskilt barn. Men jag tycker att det finns flera olika meningar med ordet att hjälpa. I alla fall i det här sammanhanget. Att hjälpa kan betyda att vara här i Sverige och ta hand om barn som antingen sitter på olika anstalter, söker fosterfamilj eller bara helt enkelt en hederlig lärarinna som hjälper barn att utbilda sig. Men jag är inte den personen som vill utföra den sortens hjälp. Jag har en annan längtan som gnager inom mig och den handlar om att hjälpa de hemlösa, de fattiga, de sjuka, de som inte får gå i skolan, de som blir utnyttjade och de som inte har någon mat. Jag längtar att få fara till ett land där jag kan se att jag hjälper till genom att bara visa min närvaro.



Tidigare i sommar träffade jag en tjej som är kring 17 årsåldern och flyttade från Afrika hit till Sverige för ett år sedan. I ett tidigare inlägg skrev jag om vad denna tjej hade varit med om i Afrika. När tjejen satt och berättade där för mig och min syster så kände jag tårar falla nerför mina kinder. Jag kan inte återberätta det som henne men jag tycker ni ska läsa det! Inlägget heter Världen idag.


Och har du erfarenhet, varit ute som volontär, kunskap om olika resor och organisationer så berätta det gärna för mig. Berätta gärna om du har liknande mål för jag vill ta del av hur andra ser på det. Jag vill veta så mycket som möjligt! Det är bara att skriva.


 


Vart tog den vägen?

Idag är en sån där allmänt tråkig dag. De tjocka molnen skymmer solen och det är till och med så att det kommer en och annan regndroppe. Hade ju hoppats på en fortsatt super härlig sommar. Men icke.

Igår kväll var jag på träning för första gången på väldigt länge och det kändes faktiskt gode bra. Var väl ingen speciellt rolig träning men jag överlevde. Sedan när jag kom hem ringde jag emma så vi tog hennes häst och gick ut på en lång promenad. Mycket mycket härligt. När man inte träffats på över en och en halv vecka så finns det ganska mycket att prata om. Så det var vad vi gjorde, pratade.



Idag bär det av till Stora Nolia för att se om man kan hitta något där. Egentligen finns det inget som drar mig dit men när man inte har något bättre för sig så kan man väl offra några timmar till att gå där.

Hoppas ni får en underbar dag! Kram

Trötter

Idag klev jag upp åtta och fast jag sovit mina 8 h inatt så är jag oerhört trött. Från en vecka med lite sovande, eller lite och lite. Vi har väl sovit runt 6-7h/ natt förutom nån enstaka natt då det blivit 3-4h. Inte är det ändå så lite. Men hur som helst så när jag kom hem i lördags så somnade jag på soffan halv 4 och sov till 21. Då gick jag upp och åt middag och gick sedan och la mig och sov igen kring 22.30. Och på söndagmorgon klev jag upp vid 10. Det vill säga en hel del sömn i helgen. Hur kan man då vara så oerhört trött när en ny vecka börjar?


Jonas och Johan har burit ut min madrass ur tältet för en liten pn.


Nu är det middag sen drar jag iväg på min första träning på, ja hur länge som helst. Hoppas det blir kul!



Mjösjöliden

Som sagt så har jag spenderat senaste veckan på en äng utanför piteå, närmare bestämt i mjösjöliden. Otroligt fint. Ett läger med ca 1800 personer. Vi bodde i ett 12-manna tält 6 personer härifrån byn. Vi hann med ganska mycket den här underbart soliga veckan, mer eller mindre planerade saker. Vi hade olika seminarier (ganska tråkiga måste jag säga), gick en sväng i skogen med karta och kompass, gick höghöjdsbana, byggde en flotte, träffade nya människor, varit på underhållning, lagade mat över öppen eld, badade och solade, varit på äventyrsbadet och badat, paddlat kanot och spelat volleyboll.



Väl hemma så längtar jag tillbaks otroligt mycket. Saknar allt kan man väl säga. Men mest gemenskapen, laga mat själva och sova i tält. Men nu laddar vi inför nästa patrullriks som äger rum om 3 år. Dvs att jag är 20 år då (ganska gammalt, ta inte illa upp ni som är 20). Kanske är det i mitten av Sverige eller i södra Sverige, vem vet? Längtar då iaf.

Lever och mår.

Hejsan allihop!
Som ni kanske märker så har jag inte bloggat på över en vecka (!). Det beror bla på att jag har varit och bott i ett tält med 5 personer till på en äng här utanför pite. Ett läger som heter Patrullriks. Hur kul som helst. Men eftersom jag inte har skirvit på länge så blir det jobbigt att sitta och rabbla upp vad som hänt den senaste veckan i ett enda inlägg. Skulle vara kul att få dela med mig av de alla olika upplevelser vi fått uppleva men det får komma eftersom.

Helgen innan jag for alltså för en vecka sedan var det ju PDOL. Det var inte heller fy skam. Det tråkiga är bara att det är ett helt år kvar innan det är igen...

Kul att vara dellbax!



(Jag på en höghöjdsbana. Jag kan säga att där uppe skakar benen hur mycket som helst. Du förstår inte hur högt det är förän du väl är där uppe!)

RSS 2.0