keep on goin´

Så fort jag säger antikens grekland kommer ni säker sluta läsa och klicka er vidare till en annan blogg. Och jag har förtåelse, men min vardag består av antikens grekland och rom just nu.

Och idag har dagen nästan enbart bestått av historia. Just nu lever jag med grekerna, har jesussandaler på fötterna och en krans runt huvudet. Om jag var en av de mäktigare skulle jag ligga och dricka vin i ett tempel och njuta av livet. Om jag var en av de mindre skulle jag verkligen vara det bokstavligt talat! Då skulle jag inte användas till annat än föda barn och fixa i hemmet.
Jag dör så ointressant!

Imorgon kommer min dag att se ut ungefär likadant eftersom historia provet är på fredag, men då måste jag hinna klämma in lite matte också, som jag har prov i på torsdag...


Torsdag

Den här veckan har gått himla fort! Apu måndag, tisdag och onsdag. Sedan tillbaka till skolan idag och vi fick veta att vi inte hade några lektioner imorgon så det blir en skön fredag.

Skolfoto idag... Inte så värst kul. Dock var halva klassen borta och vårat tema är väl egentligen lite uttjatat men vi tyckte inte det gjorde nå. Är det sista året så är det!

På lördag är det fotbollsavslutning och jag hade tänkt göra min sista gång med laget till en riktigt kul dag. Har ju som redan slutat men en avslutning är ju alltid en avslutning. Det blir maskerad fotboll och andra lekar. Hade tänkt klä ut mig till hippie, så det är lite knepigt att få ihop nå kläder som passar och som inte är allt för jobbiga att ha på sig när det är lekar som gäller. Har iaf bestämt frisyr och lite andra smågrejer men kläderna är det som spökar. Hoppas på att få ihop något riktigt bra! 

Take care!

Killen som lika gärna kunde varit tjejen

Helt otroligt! Jag har aldrig hört nåt liknande och funderar fortfarande på om det är möjligt. Den här killen har en otroligt bra falsett och kan även sjunga sjukt bra som kille. Helt galet! Det är samma person... Lyssna och njut.









Måndag

Idag for jag och Emelie till Björnen för att att ta första twinrix sprutan. Kan inte säga att man är helt oberörd när det gäller sådant, hjärtat dunkar ovanligt fort innan nålen ska stickas in i kroppen. Dock tycker jag det inte alls är farligt,  spränger lite i armen ett tag efter bara. Hursom helst så när vi sitter där och väntar på sprutan får jag ett sms att jag får komma och hämta mitt pass. Så det var bara att knalla till polisstationen det då. Efter vi slutat for jag till Jävre skola där jag ska börja min 8 veckor (måndag, tisdag, onsdag) långa praktik nästa vecka. Kändes riktigt kul att vara tillbaka där ens matematikkunskaper och skrivrörelser en gång i tiden tog form. Ska bli himla kul!



Mitt hår har dock en dålig vana att inte synas på sådana kort, gjorde även det på körkortet.


Ha d bra!

Trodde inte hon kunde sjunga på riktigt...

..alla hennes låtar är så omgjorda att jag inte trodde hon kunde sjunga i vanliga fall. Finns ju faktiskt sånna artister, som har slagit igenom stort med en platta men live låter de som tonåringar i puberteten.



Men här vi en ovanlig men härlig cover på viva la vida.

Är hon förresten hermafrodit eller?

Hepatit B eller influensan?

Jag tror inte jag sagt det men den 4 december drar jag och Emelie till Ryssland för vårat projektarbete. Vi ska besöka ett barnhem och skolor. Detta ser jag väldigt mycket fram emot och hoppas på en givande resa.

Hur som helst så kom Emelie på att det kanske skulle vara bra att ha tagit dessa twinrix sprutor mot bla hepatit A och B. Så vi gick till skolsystern idag för att höra om vi skulle prioritera detta. Hon tyckte det nästan var ett måste, men då var det bara ett problem. I slutet på oktober kommer vaccinet mot svininfluensan som man ska ta, och den vill jag egentligen inte missa. Men dessa sprutor måste man ta med minst 1 månads mellanrum. Så om vi vill ta twinrix för att vi ska till Ryssland så kommer vi hinna med två sprutor, men då måste vi prioritera bort influensavaccinet. För vi hinner inte med fyra sprutor på mindre 4 månader. Låter kanske tjorvigt och lite tjorvigt är det också...

Så vad ska vi välja? Hepatit B eller influensan...?


Donation

Nu senaste tiden har jag som ofta blivit påmind om det här med donation. Jag tror det började med att Emma skulle donera och sedan fortsatte det bara och jag blev påmind om detta på något sätt nästan varje dag. Vi såg en film på skolan, i tidningen läste jag om det och på tv var det en dokumentär. Jag kände som bara att det här skulle jag göra. Jag var lite tveksam i början men det gick fort över. För jag menar, när jag är död behöver jag ju inte mitt hjärta eller njurarna, så varför kan inte någon som verkligen behöver få dem då?

Så jag gick in och anmälde mig, hur enkelt som helst! Gör det du också, klicka här:

https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx



https://app.socialstyrelsen.se/donation/anmaldon.aspx


Album




För ett tag sedan började jag med ett album
som handlar om mig själv. Ett album som jag kommer att begränsa med att bara göra från då jag är liten - gulligast och enklast så. Men eftersom att det tar evigheter för mig när jag ska pyssla en sak så har jag inte hunnit så långt med albumet. Men idag har jag gjort den tredje sidan färdig och som ni kanske ser, handlar den om mig och min bror.

Onsdag

Imorse när jag vaknade tittade jag genast ut genom fönstret. Träden slog fram och tillbaka och på bilarna smattrade regnet. Halsen brände (som den nu gjort i några dagar) och huvudet dunkade. Inte hade jag tänkt he mig ut i det här vädret för att vandra med skolan, skulle bara ha blivit ännu mer förkyld.

Så det blev en skön hemma dag. Först försökte jag somna om men jag slumrade bara till lite grann innan telefonen började plinga kanske 45 min senare. Så jag la mig i soffan och slog på en film. Sedan dess har jag bara latat mig. Suttit framför datorn och ätit salladen som jag egentligen skulle ha haft som lunch uppe på Eliasberget. Sen så gick jag och tog mig en lång och skön dusch med en ansiktsmask i slutet. Himla skönt. Ikväll blir det att plugga lite men framför allt fortsätta lata mig. 



Ha en skön kväll! Kram

Tisdag

Nu äntligen är den färdig - filmanalysen som skulle ha varit färdig den 3:e juni. Inte min grej att sitta och analysera sönder en film. Jag ser, njuter och sedan lämnar jag den. Men nu var det verkligen meningen att den skulle analyseras från djupet. Jag kan filmen nästan helt innan och utan, repliker och budskap. Inte för att det gör något nu när det ändå är gjort, den är så bra filmen att jag sett den 4 gånger och skulle inte alls tveka till att se den igen. Jag pratar om filmen The Notebook.  


Igår blev jag tillfrågad om jag ville vara domare på en 5-manna match. Och visst ville jag det. De är så söta! Alla springer i en klunga och sparkar vilt i luften. Målvakten står och leker med nätet eller pratar med någon. Ansiktena är som några frågetecken då man ber dem göra avspark eller ett inkast. Vill vara liten igen!!

Ha det bra!

RSS 2.0