Äntligen

Sitter och väntar på att vi ska fara. Vi ska nämligen och simma och sedan ska vi till mormor dit mina små kusiner har kommit. Åh har längtat efter dem såå! Ska sova där och imorgon ska vi fara på Skeppet, Nimbys värld och leka med barnen.



Ha det bra!


Cookies

Redan onsdag. När jag skulle läsa tidningen imorse så tog jag måndagens tidning, för det var vad jag trodde att det var idag. Hur som helst så har jag bakat lite grann. Inte mycket och de kommer inte ta många dagar så är det uppätet. Men jag hoppas att det smakar iaf!

Cookies med choklad och solrosfrön


Dagens...


Dagens vill ha: Nya kläder
Dagens klädsel: Tights och tjocktröja.
Dagens smink:. Inget
Dagens frisyr: klassisk hästsvans.
Dagens händelse: Åssit
Dagens låt: Jolene
Dagens planer: Träna på Step in
Dagens saknad: Kärlek
Dagens dummaste: vet inte
Dagens drog: lypsyl
Dagens godis: apelsinen
Dagens humör: Glad
Dagens ord: Glatt sällskap gör vägen kort.


 

 


Pyssel

Höstlov och jag gör det jag mest av allt gillar att göra. Pyssla. Har suttit hela dagen och klistrat ihop tre födelsedagskort till mina småkusiner. Så jag har ganska så ont i huvudet nu, måste ut och hämta nå frisk luft.

Så här blev det iaf...


Otursdag med änglavakt

Hade lämnat mina kläder från fredagen i Jakobs bil. Och när jag då skulle ha dem igår så hade han ju såklart farit iväg med bilen in till stan. Jag fick inte tag i honom och anledningen fick jag veta lite senare. Han hade nämligen krockat med en annan bil just då jag skulle få tag i honom. Han, Jonas (min bror) och Johan hade klarat sig utan några skador. Även den andra föraren klarade sig bra. Så det var ju då skönt. Känndes bara så onödigt då han haft körkortet i 4 dagar.

Sedan på kvällen fick jag veta att Johan (samma Johan) och Zakke (Jakobs lillebror) hade voltat med bil. Verkligen ingen bra dag för att köra bil! Men de måste verkligen ha haft Änglavakt för inga skador, varken inre eller yttre, hade dom. Bilen hade snurrat runt ett varv och stannat upp och ned. Jag hoppas dom lär sig av sina äventyr att man ska ta det lugnt och försiktigt och att köra och åka bil är inget man kan leka med trots att det går bra de allra flesta gångerna!

På bilden är dock våran bil som Jonas krockade med förra året. Men Zakkes bil såg ungefär ut såhär, lite mindre trasig kanske, min inte långt ifrån.

Terminator

Fotbollsavslutning igår. Spelade Lazergame, åt tacos och hade prisutdelning och lite av varje.

Årets Terminator - Elvira Lindholm

"Trots sparkar och slag samlar hon ihop sina kroppsdelar och ställer sig i målet igen."



Nu ska jag på 50- års kalas. Min farbror fyllde år i fredags så nu ska vi ut och äta med släkten.



Ha en bra söndag!





Friday night

Överrasknings kalas/fest igår för Jappe. Var på Skeppet (Piteå havsbad) åt mat, lekte i leklandet och spelade minigolf. Sedan bar det av till Johan där vi sjöng och dansade. När de andra gick ut på krogen for jag, frida och emma med Sofia på akuten. En rejält stukad fot (?).



Jappe, Fredrik och Mattias hittade en sjörövarkompis. Medan Sofia, Johan och Josse spelade minigolf.

Tack för en trevlig kväll!

är det fortfarande samma jag?

Nu är det gjort, äntligen! Har gått och gruvat mig väldigt länge, men nu tog jag tag i det - jag har städat mitt rum. Om jag inte hade städat det idag så hade jag nog fått allergiska reaktioner av att gå in där på några dagar. Det var verkligen dammigt.

Veckan har verkligen varit en skit vecka gällande skolan. Vi har fått tillbaka resultaten på två prov i olika ämnen.

-Samhällskunskaps provet, ideologierna, hade jag verkligen pluggat på. Jag kände att jag kunde det och när jag fick provet och började skriva så gick det mesta ganska bra (kändes det som iaf). Jag skrev på allting och skrev allt det jag visste. Men när vi fick tillbaka provet så fick jag 27/38 (?). Jag hade alltså bara 2 poäng över VG-gränsen. Vad hade jag gjort för fel?! Det var ett sådant prov där det inte finns några exakt rätta svar utan läraren rättar efter sina egna kunskaper och erfarenheter. Så det kändes väldigt surt. Jag och en annan i klassen kunde exempel ha skrivit ungefär likadant, på en fråga, men jag kanske hade formulerat mig annorlunda så jag fick 2p istället för 4p.
- Projekt och företagande provet hade jag ingen ork till att plugga på. Efter samhällsprovet kändes allting meningslöst och jag kände mig inte tillräcklig. Så därför fick jag tvinga mig att plugga på det. Jag vill ju ha bra men jag orkar inte plugga. När jag fick provet kändes det som att frågorna var precis de jag tittat på. Jag kände ett litet hopp krypa fram och tänkte att jag kanske ändå kunde nå mitt mål. Men man ska inte ta ut någon glädje i förskott! För på pappret som jag fick tillbaka stod det 20,5 och MVG var 22. Nära skjuter ingen hare. Dock ska jag inte klaga. Om jag satt mig i den positionen själv att jag inte pluggar så kan jag ju inte heller räkna med högsta betyg, men det känns lika surt för det!


Imorgon är det matteprov som gäller. Det är ett kapitel som jag inte förstår och som jag har försökt plugga på nu i 3 dagar, men fattar fortfarande inte. Men det stämmer verkligen det där dom säger om att hoppet är det sista som lämnar människan. Trots att det känns som ett bark-prov så försvinner inte tron på att jag kanske ändå kan få det jag strävar efter.


Jag undrar om mitt gamla jag har försvunnit. För inte har det varit såhär förut. Då tog jag tag i skolan och gjorde mitt yttersta, även om det var svåra motgångar.

22.35



22 oktober 2008. En dag som aldrig kommer åter. En dag med redovisning, teater, bil åkning med Jakob och pluggning. Nu ska jag gå och sova och se vad torsdag den 23 oktober 2008 har att erbjuda. Sov gott allesammans!









Jippi

Grattis till körkortet Jakob!!




Kör försiktigt!

Just as i am


På suddiga foton i översta byrålådan...





fanns jag, min bror och kusiner.

Jag ser. Jag minns. Och jag kommer aldrig att glömma.

Frihet

Min kära kusin Jakob fyller 18 år imorgon. Han blir mogen, som han säger. Mogen och mogen, det vet jag inte om han blir, hehe, myndig blir han då iaf ;) 

Men det bästa med att bli 18 måste väl ändå vara att ta körkortet, eller? Det finns bara ett ord, Frihet. Dvs, om man nu har en egen bil. Men tänk, man kan ta sig vart man vill utan att tänka på att passa busstider eller fixa skjuts genom mamma. Det måste ju vara det aboslut bästa. Men jag kan tänka mig att ni som bor i storstäderna gärna lämnar bilen hemma (om ni ens har någon bil) och tar tunnelbanan eller bussen istället. Dom går ju ändå hela tiden och det kostar mindre. Men tänk på oss som bor i boschen. För det första har vi inga tunnelbanor. Sedan så har vi 3 bussar som går på morgon mellan 6 och 8 (fast iofs så har vi som bor vid e4an lite mer fördel än våra byagrannar). Och sedan så går det 3 bussar hem på efter middan, mellan 2 och halv 5. Helgerna, tar vi oss ingenstans. På kvällarna tar vi oss ingenstans. Det enda alternativet är Bilen. Och för min del är det ungefär 5 månader kvar tills jag fyller 18 och det första jag ska göra är att ta körkortet!


Det är nog bara att vänta och se vad som ska hända härnäst.

Det är så typiskt! Jag kanske inte är den som tar hand om mina saker bäst, men jag är ändå en som är väldigt försiktig med mina grejer så att inget går sönder eller råpas ned. Men ibland har man bara alldeles för brottom eller tänker sig inte riktigt för.

Förra veckan när vi hade slutat skolan tappade jag ner min mobil i golvet, betonggolvet. Och jag har egentligen inte varit jätte rädd om den på senaste tiden. För med tanke på hur kort period vi egentligen har våra "nya" mobiler nu för tiden, så har jag haft min i en evighet, och då börjar man kanske fundera på att skaffa en ny. Men där låg den på golvet, i två delar. Själva framdelen där knapparna sitter hade lossnat. Men jag kunde fortfarande använda den och jag skulle kanske tom kunna fixa den själv med lite super lim (har inte råd att skaffa mig en ny just nu). Men så imorse när jag hade varit hos tandläkaren råkades jag tappa ner den ännu en gång. Men denna gång på asfalten och detta kan jag enbart anklaga mig själv för fastän jag lät ilskan gå ut över min stackars mamma. Den här gången var den i tre delar och två av dem låg i en stor vattenpöl (en såndär man tänker sig att barnen springer och hoppar i, då föräldrarna inte ser på). Jag kokade av ilska, frustration och klantighet. Jag hade redan intalat mig att jag hade använt den för sista gången när jag torkade av den, satte ihop den och tryckte på "startknappen". Den funkade! Men dock hade flera knappar blivit intryckta så att de knappt går att använda, but still going strong!


hit och dit

Blir väldigt lite tid över till att sitta vid datorn nu. Det är fullt upp och det kommer det vara nästa vecka också. Hade prov idag och ja, vi får väl se hur det gick. Kändes som om jag kunde det men när man siktar på MVG så vet man aldrig hur det går. Om jag siktade på G så skulle jag nog klarat det.  Dock fick vi tillbaka vårat engelska prov idag och MVG var 102p och jag fick 101,5. Riktigt surt. Men jag skulle iaf få MVG- och det tackar jag för.

Nu ska jag ta en kopp the, sova och ladda inför tandläkarbesöket imorgon. Ha det bra!



Längtar Till Vinter och Snö!!

Congrats



Har varit på kalas hos Zakke som fyller 16 år! GRATTIS! Han fick nog mest pengar men även lite saker till garaget där han håller hus mest.
Vi fick mycket gott fika, god mat och tårta, som Elisabet gjort. Tack för det!



Sedan har jag suttit hela kvällen och kollat på det vi ska ha i prov på torsdag. Samhällskunskap, ideologierna. Inte så värst kul. Egentligen inte så svårt, det är bara det att jag blandar ihop det så lätt. Jag vet inte riktigt vilka personer som hör till vad och vem som har sagt vad. Måste plugga gärnet imorgon alltså.

Inatt sov jag 11h så jag kommer nog ha väldigt svårt att somna ikväll. En nackdel. Men samtidigt så behövde jag en lång nattssömn. Har mycket att göra i veckan, och det kommer ännu mer nästa vecka.

Nu ska jag iaf gå och försöka sova. Sleep well!

Det värsta jag vet!

Igår när jag skulle fixa till mina gardiner i mitt rum smög sig en stor, skräckinjagande, äcklig, vidrig spindel fram. När jag tänker på det börjar det krypa överallt på kroppen. Jag kunde inte ta bort den, för jag rör den bara inte! Och tänk er då att jag har min säng bredvid fönstret. Så igår kväll när jag skulle sova kändes det som om spindel skulle komma ner i sängen när som helst. Jag drog sängen ifrån fönstret för att tanken skulle försvinna. Jag somnade tillslut iaf. Men det var inte över. Imorse när jag vaknade och tände lampan hade det lilla äcklet hasat sig ner och var nu bara några decimeter ovanför fönsterbänken. Allvarligt, där hängde han som om det var det mest naturliga i hela världen, som om han skulle erövra mitt rum med sina långa smala ben och sitt genomskinliga nät. Nä, jag var tvungen att ingripa innan det var försent. Men jag kunde ju inte be min pappa kliva upp halv sex på morgonen för att komma och ta bort en spindel åt mig. Jag var helt enkelt tvungen att gå in i den här striden, by myself. Jag hämtade en låång bit toapapper. Skyndade mig att nypa spindeln underifrån, knosa rikitigt riktigt hårt, springa till toaletten, kasta ner pappret och spola. Tvätta händerna och kolla så att pappret verkligen hade försvunnit. I did it!


Vad är det vidrigaste du vet?

Saturday night

Hade planerat att fara och se bio, den nya filmen Rallybrudar. Och när vi samlat ihop allt folk och alla var på, så var det bara en sak som fattades. Filmen gick bara halv 7 och det hade vi missat med 10 minuter. Typiskt, det ska alltid vara något som förstör. Efter lite ringande hit och dit slutade det med att hela gänget kom hit till mig ikväll istället. Lika kul var det. Jag bakade en underbar hallon och blåbärspaj, vi spelade spel, pratade och såg en film. Kvällen slutade kring 2 med hela mitt rum täckt av madrasser, kuddar, täcken och de som sov.  



Uttrycksfull bild - iaf en galen Sofia.

Chill

Blev en trevlig och lugn kväll igår. Emma och Sofia kom hit så vi for ner och köpte lite frukt , för att göra en fruktsallad och vi hyrde även en film, en skräckis. Dock hackade filmen så det var inge kul alls att se. Men vi hade det lika trevligt för det. Sofia sov över och idag har vi varit ute och gått, gjort lite styrketräning och lagat mat, god ost och skinkpaj. Nu ska vi göra oss lite finare och så får vi se vad som händer ikväll. Bär nog av till Storstrand för att höra på en som ska prata. Annars vet jag inte om det händer något kul i lilla pite.


Ni får ha en underbar lördagskväll!

"Jag ser mig ändå som bättre än nån annan"

Var det någon mer än jag som såg Debatt igår på svt 1? Jag brukar inte se det men nu har jag levt med två pensionärer i en hel vecka och då är det nyheter och kunskapskanaler som jag har sett på.

Hur som helst så var Isabella Löwengrip där, mer känd som blondinbella. Varför hon var där var pågrund av att de pratade om ungas drickande. Jag vill bara påpeka en sak innan jag skriver vidare, hon dricker. Hon är ingen nykterist och skriver några gånger i sin blogg om när hon varit ute och festat och om hur bakis hon är. Och något som jag då verkligen störde mig på var när hon sa såhär:

 "Jag kanske inte är världens bästa förebild gällande alkohol, men jag ser mig ändå som bättre än nån annan."

Och då undrar ju jag, hur kan hon vara en bättre förebild än någon annan när hon dricker?! En förebild är väl den som står för att den inte dricker och kan ha kul i alla fall? Eller har jag fel?


Fall for you



Har varit väldigt osocial i veckan, men nu är jag tillbaka!

Det här kommer nog bli en lugn helg. Sofia kommer och ska sova här, när det inte blev någon fotbollsavslutning... Hade iaf sovmorgon till halv 11 och slutade 12.10. Så en otroligt soft dag!


Dagens låt: Secondhand serenade - Fall for you

Onsdag

Sitter kvar på skolan fastän vi har slutat. Känner mig så efter när jag inte har någon dator, så jag måste ju stanna kvar för att updatera mig om vad som händer i omvärlden. Men idag ska jag iaf fara hem för att sova hemma. Det kommer bli skönt. Och sedan får jag se om jag sover hos mormor och morfar imorgon också. Jag lämnde in ett arbete idag som vi egentligen skulle lämna in på fredag så då fick jag sovmorgon på fredag istället. Till halv 11! Och då skulle det ju vara skönt att slippa kliva upp klockan 8 för att ta bussen klockan 9, härligare att sova hos dem. 


 
  


Frissan

Imorse klockan 9 satt jag hos frisören och klippte mig. Gjorde även ljusare slingor i håret. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med klippningen trots att det inte blev någon större skillnad. Har iaf klippt bort det "raka" som jag hade sedan förra gången jag klippte mig. Då blev jag inte nöjd så nu bad jag henne att försöka få bort det och det fick hon! Happy. Slingorna blev mycket bra också. Man ser tydligt att det är ljusare, eller jag vet inte, kke är det bara jag själv som ser att det är stor skillnad? Men hur som helst så tycker jag då det är viktigast att jag själv vill leva med det!  

Sedan gick jag på stan med min mamma och köpte lite smått och gott som var behövligt. Åt en morotssoppa till lunch innan jag for till skolan som började 12.30. Nu har vi teckenspråk och sedan slutar vi. Då drar jag nog förbi statoil och köper någon tidning som jag kan läsa ikväll. Bor fortfarande hos min mormor och morfar. Grymt mycket skönare! Jag kan cykla till skolan när jag vill och cykla hem när jag vill. Slipper allt åkande med bussen!!

Take care!

Sovmorgon

Sitter nu på skolan efter att ha gjort teckenspråkstestet. Fick sluta efter det så nu har vi hål till kvart i 12. Skönt, eller så inte! 

Sov hos min underbara mormor och morfar inatt. När man inte har någon dator eller några bra tevekanaler så har man inte så mycket att göra. Jag gick därför och sov vid halv 10. Så idag var jag ordentligt utvilad. Och plus även att fick skjuts av morfar till skolan, så jag fick sova en timma längre än vad jag skulle ha gjort om jag sov hemma. Tummen upp för det!  

Snö!

Det börjar likna vinter nu. Hösten är över och den vita tiden är (snart) här. Har snöat i  Älvsbyn och i Arjeplog (?). Hoppas bara att det kommer hit också. Det är ju inte många mil bort alltså. Blir så mycket ljusare då det ligger ett vitt täcke på marken. Så mycket mysigare än regn! Hoppas vi får en ännu vitare jul den här gången motför ifjol.  Den 13 januari det här året var vi ute och körde skoter och då krockade jag och jappe. Om det hade varit mer snö än vad det var så hade det ju gått bättre. 

(Bild tagen hemma på gården)

Imorgon börjar en ny vecka. Den börjar med teckenspråksprov direkt på morgon. Och jag hoppas det kommer gå bra. Jag är inte så sugen på att plugga så jag hoppas på det bästa istället.

Kanelbullensdag

Det är ganska fränt att det finns en dag där man ska fira en bulla - kanelbullen. Jag undrar hur det skulle vara om det fanns fler dagar där man firade saker som kebaben,  palten,  pannkaka eller varför inte naturen kanske. Skulle inte det vara trevligt? Aja vi i min familj tar då inte detta så seriöst så det blir nog ingen kanelbulla idag. Undrar om dom ens vet om att det är kanelbullensdag?





Igår var en mycket trevlig kväll. Först for jag och åt middag med Emma, Liza, Emelie, Anna och Frida på Pentryt. För min del blev det fyra små rätter. Jag älskar det verkligen. Sedan drog jag och Emma vidare till Efs där vi lyssnade på en snubbe. Men jag förstod inte så mycket av vad han pratade om men jag tror Emma förstod lite bättre, hon gillar ju det som har med fysik och kemi och sånt att göra, eller?

Där var också Sofia, Josse, Carro, Thomas, Jakob, Sofia W, Johan, Jonas och Robert. Vi bokade bowlingbanor och när vi kom dit hade våran skara utökat sig så vi blev runt 15 personer som bowlade. Mycket mycket trevligt. Men dock tänker jag inte berätta hur det gick...

Träningsvärk

I veckan har det blivit mycket träning. Har farit runt byn (6 km) varje kväll, antingen har jag gått eller sprungit. Sedan så var jag och Emma och tränade igår på step in. Och idag känns det i hela kroppen kan jag lova! Vi var först på yoga. Mycket balans övningar och någon slags streching, som yoga ska vara antar jag. Sedan for vi på (Body) Combat. Som boxning med inslag av karate och liknande. Mycket roligt men som sagt, kroppen är inte van.

Nu hoppas jag på en trevlig och händelserik helg! Hoppas ni också får det!



Tankar blir ord

Har ont i magen, en klump i halsen och tårarna är på väg. Jag känner hur mycket jag skulle vilja hjälpa till men det känns som att jag inte har vad som krävs, att jag inte är tillräcklig. All denna ovisshet orkar jag inte med. Skulle vara lättare om jag visste...



Har slutat bry mig om vissa saker. Jag lämnar det som jag förut kunde ligga en hel kväll och gråta över. Idag vet jag att det inte är värt att gråta en tör över, det är inte värt att lägga ner min energi på. Jag vet att jag inte ska bry mig utan lämna det åt sidan. Men trots att jag vuxit inombords så kommer det stunder då jag inte kan låta bli att tänka på hur det kunde ha varit och vad det var som gick så snett.




Önskar att Du var här

Älskade låtsas bebis

Var det någon som såg programmet, Älskade låtsas-bebis, på 4:an i måndags efter Idol? Jag gjorde det.

Programmet handlade om kvinnor som la ut flera tusen kronor på dockor som såg ut som riktiga bebisar. De älskar  dockorna som om det vore deras eget barn. De går ut och går med dem i vagn, gosar med dem och till och med byter deras blöjor. En kvinna som var med i programmet jobbade med att tillverka dessa dockor. Hon hade olika ansiktsformer, ansiktsuttryck, knutna eller öppna händer och olika storlekar på dockorna. Allt för att man skulle få "det perfekta barnet". Det var bara välja och vraka. En annan kvinna kallade sig själv för perfektionist och tyckte att dockorna var ett enklare alternativ än en riktig bebis. En riktig bebis smutsade bara ner och var jobbig. Hon tyckte att hon hade hittat den ultimata lösningen. Hon köpte kläder till dessa dockor för flera tusen kronor och behandlade dem som prinsar och prinsessor. Hon hade flera olika barnvagnar, beronde på vad hon skulle göra. Hennes man "råkade" en gång säga docka och hon var snabbt med och rättade till, det är ett barn.

Vad håller egentligen på att hända med samhället? Jag menar, att samla och "leka" med dockor som ser ut som riktiga barn är väl inte det värsta man kan göra men hur sjukt är det inte? Har de inte vuxit upp?

Lägg pengarna på en psykolog istället!

RSS 2.0