mys med systrarna stenvall


Blåbärscheesecake

Det blev en hit. Jag var lite nervös från början men den blev mer än okej. Enkelt och snabbt recept för den sötsugne.

·16 digestivekex
·100 g smör
·3 ägg
·2 dl vispgrädde
·400 g färskost
·2 dl strösocker
·3 tsk vaniljsocker
·ca 3 dl + eventuellt blåbär till dekoration

Smält smöret och krossa kexen grovt. Blanda samman och tryck ut i botten på en pajform, 24-28 cm i diameter. Välj gärna en form med löstagbar kant så slipper du servera kakan i formen. Mosa blåbären tillsammans med socker, vanilj och färskost. Knäck äggen och separera vitor från gulor. Vispa ner äggulorna med färskosten, sockret och blåbären. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden för sig i en bunke. Blanda nu försiktigt ner grädden i färskostblandningen. Rör ner vitorna försiktigt så inte luften går ur smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Om du vill kan du dekorera ytan på kakan med blåbär innan den ställs i frysen men det går också fint att göra det vid serveringen. Tag fram kakan 45-60 minuter innan den ska serveras och låt tina något i kylskåp innan det serveras.


Blåbärscheesecake och härliga damer












baka en kaka

Innan jag åker norrut för två veckor hade jag tänkt bjuda på lite födelsedagsfika här i Umeå. Det blir något helt nytt på kakbordet som jag är spännd över att få smaka. Alltid lika trevligt att omringas av härliga människor! Man borde fylla år oftare. 



Loppisfynd


Nyckeln till frihet

"I have to remind myself that some birds aren't meant to be caged. Their feathers are just too bright. And when they fly away, the part of you that knows it was a sin to lock them up does rejoice. But still, the place you live in is that much more drab and empty when they're gone."

Men nu består...

tro, hopp och kärlek. Dessa tre, och störst av dem är Kärleken!
1 kor. 13:13


Min nya skönhet


Rökdykning

Jag kände mig ändå rätt så cool från början. Men de två decimeter för korta byxorna, de tunga lufttuberna på ryggen och syrebrist fick mig att inse att brandmansyrket är nog inget för mig... Men det var riktigt roligt att pröva på!






Kramfors (?)

Senast var i somras. Från att ha träffats var eviga dag (så gott som) från det att vi började lågstadiet till gymnasiet är det nu nästan mindre än en gång i halvåret. Det är galet. Men hur som, så bär det i alla fall av till P i eftermiddag tillsammans med Anna. Ska verkligen bli trevligt att träffas, snacka och bara umgås!


Times of India

"Here Im forwarding a newspaper clip which said about out trip to Kerela and we all were stranded  and  standing very sadly on the way due to water and Dam issues between Kerela and Tamilnadu during your visit." - Santhanam

Några timmar av vår "semester" under fältstudierna var vi fast mitt mellan TamilNadu och Kerala i södra Indien. Vi funderade bokstavligen över vilket vägval vi skulle ta. Framför oss gjorde folket uppror och de bävade för att ett inbördeskrig var på gång. Bilar brändes upp och tjurar sprang hejdlöst runt i folkmassorna. Efter många om och men, några tårar och ett antal "we are from Sweden" hoppade två polismän in i vår buss och eskorterade oss genom djungeln till gränsen där de sedan inte kunde hjälpa oss längre. Men över gränsen tog vi oss tillslut. Denna lilla resan, mitt i den stora, bjöd på helt nya upplevelser som inte går att beskriva med ord. 


Upp till bevis

Ett spel som får högt betyg, ("med andra ord" kan ju vara rätt så uttjatat vid det här laget). Det bjöds på mycket skratt och många roliga "uppgifter" hos Viola ikväll. Det måste göras om!


Internationella kvinnodagen

... uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.






Snö, våfflor och bastu








Handikappad

Nutiden och dagens samhälle är duktiga på att framkalla ett beroende. Utan internet känner man sig rätt handikappad. Frustration och irritation. Så länge cyberspace lyser med sin frånvaro i mitt lilla hem kommer de mysiga bilderna från helgens äventyr fortsätta ligga kvar på kameran... Istället lånar jag en bok här på biblioteket innan det är dags att gå hem. Någonting måste man ju ha att sysselsätta sig med då en förkylning till råga på allt har satt sig fast i kroppen.


Sushi kväll

Den här kvällen kommer jag spendera hos bästaste Sandra med ett härligt gäng. Sandra har länge pratat om att få äta hennes favoriträtt med oss. Så ikväll blev kvällen. Sushi. Ha en skön helg!


Vår-känslor


RSS 2.0