18 år!

Ja idag var då dagen då jag blev myndig!! Känns nästan som förut, förutom ett litet oigenkännligt pirrande i magen. Blev uppvaktad både igår och idag så det har blivit lite tårta och presenter. Men det är ju inte så ofta man fyller år.

Jag fick en ganska rolig sak i present. Jag älskar ju bilder och ta kort och så (trots att jag är ganska dålig och min kamera försvann efter lördags kvällen). Jag fick en liten digital fotoram. Jag stoppar bara in den i datorn lägger in mina egna kort (rymmer ca 180 bilder), drar ut den, sätter fast den i nyckelknippan. Sätter igång den och där snurrar mina bilder. Kan bestämma hur den ska byta bild och hur många sekunder den ska visa varje bild. Det var lite roligt. Sedan så fick jag en hel del saker till också.


En party bild, bara för att jag är så glad!

Ha det bra!! 

efter helgen...

Siiter och lyssnar på låten "my love is your love". Grymt bra låt! Kanske någon som kommer ihåg när Robin B sjöng den på Idol...

Ska försöka pyssla ihop några grattis kort nu. Många som fyller år och jag ligger lite efter känner jag. Och det var ett tag sen jag pysslade så det ska bli kul. Ni kanske får se resultaten sen.


Efter helgen, rättare sagt på måndag, är jag myndig!!


Trevlig helg.

Pirrigt.

Efter en jobbig måndag så har jag återfått lite krafter. Var på körskolan idag och gjorde rep-fasen (som inte gick sådär jätte bra) och sedan körde jag. Det är rätt så kul att köra men fatta vad jag längtar tills jag har körkort och får köra som jag vill, inte riktigt som jag vill men ni förstår vad jag menar. Men det är bara att klara proven som är kvar. Jag är hur nervös som helst för uppkörningen fastän det är ett tag kvar. Och ni ska veta att det är sällan jag är så här nervös, och så långt i förväg! Man får hoppas på det bästa och om det skulle skita sig så är det ju inte hela världen utan det är ju bara att göra om det.

När jag kom hem igår hade Jonas (min bror) gipsat armen. Han kraschade med skotern i lördags men trodde då att det bara var en stukning. Men eftersom att det bara blev värre så for han till vårdcentralen igår. Och det var ju tur. Men inge mer skoterkörning blir det nog för han i vår. 10 veckor med en klump på armen kommer han nog mest troligt att ha. Och så bra som jag då är, så har jag räknat ut att det nästan är sommarlov då! Och som jag längtar tills dess!!



  Ha d! Kram

jobb.

I fredags ringde Biggan och frågade om jag ville jobba i helgen. Och självklart ville jag det. Vem vill inte ha extra pengar?! Hur som helst så blev det en ganska tung första dag då jag jobbade från 10 på förmiddan till halv 9 på kvällen. Efter det var jag ganska slut. Hade ju tänkt hinna på Jennys 18 års fest under kvällen men det blev att gå och lägga sig direkt istället, för imorse halv 8 var jag uppe och i full gång med att göra mig i ordning för match i lule. En match som absolut inte spelades av mitt bästa spel men en vinst blev det iaf, 1-0. Nu ska jag bara käka sedan bär det av och jobba igen.

Ha det bra!

happy

Onsdag morgon och solen skiner. Man blir glad av att bara vara. Det blir lättare att kliva upp ur sängen och en ork som man inte trodde fanns börjar upptäckas. Inte länge kvar nu tills körkortet kanske ligger i min hand, detta är nog en avgörande faktor till att många saker går så mycket lättare nu för tiden också.

Träningen igår var hur kul som helst. Fick målvaktsträning under hela träningen och jag har nog inte haft det så jobbigt som just då, men att ha lite hårt jobb är ju bara bra. Det är ju såna där småsaker som man inte tänker på men som också måste fungera bra som jag fick hjälp med. Såna saker som jag inte själv kan se, hur jag landar när jag slänger mig, hur jag greppar bollen när jag tar den, hur foten ska hållas vid en inspark. Ja, mycket som jag kanske kan men som alltid behöver finslipas. Längtar tills träningen ikväll och hoppas på en lika rolig träning! 

  

Järnbrist

Sitter här och har precis kommit på varför det är som det, eller jag tror då det iaf.
Läste i tidningen om järnbrist och dess symtom.
  • trötthet
  • håglöshet
  • yrsel
  • koncentrationssvårigheter
  • blekhet
  • svaghetskänsla
  • huvudvärk
  • försämrat minne
  • irritation
  • sköra naglar
  • kalla händer och fötter
  • depression
Många av dessa saker har jag upplevt den senaste tiden. Jag har velat göra så mycket men tröttheten och huvudvärken har hindrat mig. I skolan lyssnar jag sällan på vad lärarna säger för det blir för jobbigt. Mina naglar går sönder och händerna är iskalla. Känner bara för att sola, sola, sola när min hud känns som albino. Ja ni fattar, min "sjukdom" är nog järnbrist.

Tips jag har för att få i sig lite järn:
  • Leverpastej på smörgåsarna
  • Broccoli, spenat och/eller persilja till maten
  • Fisk
  • Nötter
Undvik däremot att dricka mjölk, te och kaffe i samband med "järn-maten". 

Sedan så fick jag några hjärntabletter som finns att köpa på apotek eller hälsobutiker. Det är ju bättre att få i sig järn via kosten men ibland kanske det inte räcker.

Helgen

Hemma efter vinst! Spelade första träningsmatchen idag mot Saik och den slutade 4-2 till oss. Var riktigt kul att vara ute på stora ytor. Men jag kan inte godkänna mitt eget spel. Hade otroligt duktiga backar som hjälpte mig. Men även de andra delarna av laget gjorde det till en rolig match trots brist på mitt eget spel.

Igår var jag med jappe, josse, johan, robban, jonas och andreas. Vi såg lite av melodifestivalen hos robert men i brist på intresse så for vi ut och grillade istället. Jappe trodde att han kunde köra bil i den härligt mjuka snön ner och upp för en backe men det slutade med bakhjulen nergrävda i snön längst ner i backen. Han fick hämta en traktor som fick dra upp den. Efter att vi grillat och åkt lite madrass så bar det kring halv 12 av till Skellefte. Där slutade min, jonas, robbans och andreas kväll. Jappe, johan och josse däremot hade planer på att spendera natten i bilen ner till sthlm. Men de tog sig inte så långt, eller långt är det väl men inte lika långt som till sthlm. Väl i umeå stannade de och sov för att sedan köra den ca 20 mil långa resan hem igen imorse.  

 

Friday.

Frida dök upp här hos mig vid halv tio. Kring tio började vi närma oss stan och emelie ringer och säger att vi inte har några lektinoer idag. Åh, sånt här kan jag bli ganska arg över. Det var iaf himla tur att vi inte for in till skolan vid 8.10 då vi egentligen började. Hur som helst så ringde jag morfar och då hade jag sån tur att han och mormor var just på väg till jävre. Så efter en halv timma i stan så bar det av hemmåt igen. Väl hemma följde jag mormor och morfar ut på sjön för att njuta av solen. Det var mysigt.

Nu sitter jag och väntar på att Berggrens ska komma hem för vi ska nämligen och äta på den nya restaurangen som kommit hit till byn. Kommer att bli spännande att se vad de har att erbjuda. Sedan ikväll kommer Josse, Johan, Sofia och jappe hit. Kanske Frida och Jens också. Blir kul, var så länge sen jag träffade dom alla.

Ha en bra fredagkväll!

Trött.

Ett sprängande huvud och trötta ögon. Har så mycket jag skulle vilja göra men orken finns inte. Det blev iaf ingen träning ikväll och det kanske var bra, så att kroppen får hämta sig lite. Vet inte, men en förkylning kanske är påväg.

Imorse då jag vaknade var den gulliga renen tillbaka. Den låg under en av våra tallar och smaskade på nå gräs som den hade hittat. Jag undrar om jag får syn på den imorgon också eller om den har hittat till någon annans tomt. Den hade stått bredvid bron då pappa skulle fara på jobbet så den verkar gilla att vara här.

Imorgon har jag och Frida tänkt ta oss sovmorgon trots att vi egentligen börjar 8.10. Jag pallar inte att sitta där i 2h och inte ha något att göra. Så när hon inte fixar fram nåt nytt arbete så kan hon ju glömma att vi kommer bara för att få närvaro. Så det blir att sova till 9 imorrn. Skönt!


Imorgon kommer Sofia hit och det var riktigt länge sen
jag var med henne. Så det ska bli kul!

Ha det bra!
 

En ovanlig gäst.

Imorse när jag skulle ta mig lite frukost så kikade jag ut genom köksfönstret. Där, bredvid garaget, som en liten klump, ligger en ren. Första tanken var ju att den var död, men en död ren på gården är ju lite konstigt. Hur som helst så gick jag och hämtade kamera, hoppade i foppa-tofflorna och gick ut. Jag ser direkt att den här renen är inte alls död. Den vrider sitt lilla huvud med de små pinnarna till horn, mot mig. Jag går sakta och försikigt framåt för att inte skrämma den. Det måste ha varit den sötaste ren jag någonsin sett. För det mesta så tycker jag bara att renar är ett av de trögaste och jobbigaste djuren som finns, de är alltid på vägarna och flyttar sig inte när man kommer och kör. Hur som helst så kommer jag mig ganska nära. Jag ser hur det börjar rycka i den och hipps vipps hoppar den upp på benen. Den är inte stor, jag skulle gissa att det var en ganska ung ren. Jag går lite närmare men då börjar renen sakta men säkert att röra sig över på grannarnas gård. En liten lättnad släpper för jag är lite, ja bara lite, rädd för renar. Man vet aldrig, de kanske får för sig att attackera. Men jag tror den här renen måste ha tappat bort sina kompisar, för renar är väl flockdjur?





 
 

3 veckor kvar.

Idag är det precis 3 veckor tills den dagen då jag blir myndig. Jag vet inte, men åldersskillnaden mellan 17 och 18 känns mycket större än mellan någon annan ålder. Med tanke på hur mycket mer man får göra. Hur som helst så är det inte bara den där 1 och 8:an som lockar, utan för min del är det till största grad det där körkortet. Och 3 veckor är snabbt 2 veckor och efter det går det hur fort som helst och helt utan förvarning står jag där, fullt laglig för att sätta mig in i bilen och köra helt själv!!

Imorgon har jag något som kallas Risk ettan, en ny utbildning som man måste göra om man ska ta körkortet. Inte nog med att man betalar kring 11000 så ska det ut ännu några hundringar. Ibland (eller ganska ofta) känns det som att körskolorna gör allt för att få in ännu mera pengar. Men jag klandrar dom inte, för den här utbildningen tror jag är bra och välbehövlig för alla. Men 700 kronor för en "föreläsning" känns lite att ta i. Aja sånt är ju bara en engångsgrej får vi hoppas. Hur som helst så skulle jag nästan kunna betala mycket mer för att ha det där himla körkortet!



 

 

Hemma igen med en medalj i handen.

Så otroligt skönt. For till Älvsbyn utan förväntningar men med en inställning om att första platsen skulle bli våran. Då vi vunnit de två första matcherna med 3-0 respektive 3-1 så hade vi bara en match kvar i gruppen. Den matchen vann vi också med 1-0. Semifinalen blev mot hemma laget älvsbyn och även den vann vi. Final var ett faktum. Vi skulle möta laget som vi delade omklädningsrum med, som vi tränar med och som vi egentligen hör ihop med, Blåsmark 2. Vi gick inte för att vinna och även den här gången var det vi, BSK 1, som på slutsingnalen kramade om varandra och stod där som segrare.


Stugan

Andra träningen på LF och det var riktigt roligt. Otroligt skönt att komma ut på ytor och inte känna sig så instängd. Hade väl hoppats på en lite bättre start men man kan inte begära så mycket då det var ett tag sen.

Den här veckan har haft både sina positiva och lite mer negativa händelser. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra och såna här situationer är verkligen det värsta jag vet! Det är ju något man vill när det inte är aktuellt men sen så när det väl ligger framför en så har då iaf jag väldiga problem och känner mig mest pressad och förvirrad.

Men nu ska jag försöka koppla bort detta och bara njuta för imorgon bitti bär det av till stugan. Där kan man inte göra så mycket krävande saker, man far inte fram och tillbaka utan är där man är och framförallt, det ingen som begär saker av mig. Jag får helt enkelt luta mig tillbaka och bara njuta.


(jag och lydia översnöade på en skoterkälke)

Ha en fortsatt bra vecka! Kram 

Ett moment närmare.

Andra dagen på lovet men det känns inte alls som lov. Jag har haft fullt upp och längtar massor till imorgon då jag får sova ut och göra precis det jag känner för.

Igår gjorde jag manövertestet (man kör mellan några koner, gör en trepunktsvändning (?) och kör sedan mellan konerna tillbaka. Och detta på under 40 sekunder för att man skulle klara det.) Det var lite nervöst i början, men vi fixade det då allihopa.
Idag har vi då varit ute på halkbanan i 5 timmar och kört omkring, sladdat, bromsat och voltat. Inte en riktig volt då någon av oss körde utan en bil som sitter fast i en motor som sakta snurrar runt. Riktigt skoj! Nu är det bara att vänta på att tiden ska gå och sedan så kanske jag har ett körkort i min hand.

Nu ska jag färga syrrans hår innan det bär av på första utomhus träningen på LF.

Take Care! 

Elvira dagen

Idag är det Elvira som står som dagens namn i almanackan. Brukar aldrig göra någon stor grej av det och inte heller idag, men jag tycker namnsdag ändå är en liten rolig grej. Man kan alltid göra någon glad. Jag, mormor och morfar brukar då iaf försöka ringa och prata med varandra på namnsdagarna. Det har som blivit av de senaste gångerna och kanske blir det en tradition.


Hade tänkt lägga upp några bilder och berätta lite om gårdagen, emelies 18 års fest, men nu är det Beck så jag får göra det en annan gång.

Ha det!

RSS 2.0