Soon and very soon

Packning och planering. På onsdag bär det av.


Från kylan in i värmen

Imorse sas det hejdå. Under några dagar har vi i vår lilla lägenhet bott åtta personer. Kaos i kök och hall. Även Anna packade bilen full och begav sig söderut, för alltid! Kommer sakna henne... Men hoppas att vi ses snart igen iaf!

Sedan blev det en joggingrunda i det underbara vädret. Och efter det begav sig jag, Ida och Julia till Hamnmagasinet för att titta på den gigantiska isborgen. Häftigt!
(Mobilbilder)








Hamptjärnsberget & Flyttfest










Retrovykort

Fick dessa (20 st) av min kära syster i julklapp. Älskar dem verkligen, hur snygga som helst! Problemet är att jag inte vet vad eller hur jag ska få dom att platsa i rummet. Nog får dom alltid plats men hur, var och alla??? TIPS!


Dagens önskelista


Glasögon-provning

Anna kom hem från Barcelona utan sina glasögon. Dom hade hon "skänkt" till medelhavet. Så då var det provning och smakråd som gällde.


Bräntis

Jag, Sara, Micke och Elisabet. Pulkan och tefatet. Chokladen och falukorven.






Älskade lördag

Tvätta, dammtorka och dammsuga. Putsa, flytta om och spela musik. Lördag morgon klockan 8 var jag i full gång. Sedan förflyttade vi oss, jag och Sara, från lägenheten ut i det vackra vädret och mot röda korset. Fyndade och fick ideér. Tog en promenad till Gammlia för basket och en kram av Frida. Till middag blev det Saras kycklingwook och ris med min kladdkaka och grädde till efterrätt. Planer och drömmar. Hårförlängning och skratt. Sara skulle också förverkliga en idé men glömde läsa instruktionerna så det var inte bara glasskålarna som fastnade ihop, även hennes fingrar. Ännu mer skratt.




Magazine

Fick denna fina låda av moster i adventspresent, förståss fylld med ett och annat smått och gott! Men kände att jag ville få lite liv i den så jag fick ett tips av min fina inspirations- & idékälla, Sofia.
Skrev ut textsnittet som jag ville ha. Men hittade inget kalkyleringspapper så det fick bli att skriva för hand. Men det gick ju lika bra det. Och sedan målade jag med en tunn , fin pensel och svart färg  Och som grädde på moset ligger Oskar högst upp för att pryda lådan!






Min nya


Kungligheten

är nu redo. Jag målade på ett extra varv men till min besvikelse låstnar den också och seglar ner på marken som mjäll från hårbotten. Men ful och fälckig står den nu på min hylla. Jag älskar den! (Sofia kan ge lite tips för en lyckad eller mer lyckad kuglig ljuslykta:)






Nära döden, nej krock upplevelse.

Vem skulle kunna tro det när jag i princip aldrig åker bil eller buss i Umeå stad. Här tar jag mig fram som lyxigast på cykel, vilket förståss man också kan krocka med, men nu under vintertiden har mina ben fått tagit mig dit jag ska.
Hur som haver så bad Ida och Anna att jag skulle skjutsa dem till flygplatsen då de har gått klart skolan (för alltid!) och skulle fira detta med några vänner i Barcelona. Vilken resa jag inte alls är avundsjuk på. De ska bara äta god mat, mysa och se på fotboll i ett land med +10 grader.
Bilen är en liten, gullig golf som jag knappt får in mina långa ben i och speglarna går inte att vrida då det förmodligen inte är meningen att man ska vara längre än max 170 cm i förarsätet. Vi sitter och pratar medan min hjärna går på högvarv då jag samtidigt som jag ska undvika att sladda runt i svängarna, hitta rätt växel och undvika de passerande bilarna. Ett gott tecken på att jag inte kört bil på ett bra tag, eller att Umeå är en stad jag inte känner till och dessutom sitter jag i en bil som jag inte riktigt har kläm på.
På en raksträcka med lite uppförsbacke kommer vi körandes och jag ser hur en bil tänker svänga ut från en bensinmack men reflekterar inte mer på det då jag har företräde, jag är på huvudled och han kommer från vänster. Men just som det är börjar han köra och han kan inte ha uppfattat mig (den lilla vita bilen gömmer sig bra i detta vita fina vinterlandskap). Foten ligger så hårt på bromsen men inget händer, hjulen rullar som dom ska, eller så inte. Jag väjjer mot diket och den andra bilen hinner precis stanna då jag är nära att ta plogkarmen. Men som tur är hittar jag ettan och bilen har bromsat in så pass mycket att jag sakta men säkert glider mitt mellan den andra bilen och plogkarmen. Efter detta var jag glad över Idas bil och inte alls arg på det lilla utrymmet som jag hamnat i.   

Oj vem skulle kunna tro att min blogg kunde fyllas med så här mycket text?! Jaja läs eller gör det inte. Jag lever.

Detta händer i vår:



Påskhelgen:


Undrar hur detta ska gå

För det första skulle jag nog ha putsat och ruggat upp ytan. För det andra skulle jag ha använt mig av en färg som inte kommer från Ikea och kanske som är meningen att man ska måla på plåt med. För det tredje skulle jag ha köpt pärlor som har lite större hål än vad som pärlor från ett halsband har. Det ska bli spännande att se resultatet av min ljuslykta.




Dagens

Promenad till skolan i det härliga vädret. Efter halva vägen fick jag sällskap av Oliwia, det är så kul att se alla klasskompisar igen efter 4 veckor. Information om det nya momentet och jag kommer hem i chocktillstånd. Inte för att det verkar jobbigt, för det hade jag räknat med, utan för att vi kanske inte kan fara till Hemavan...

Så ikväll körde jag ett stenhårt träningspass på Iksu för att få bort energi och för att för en stund glömma vad som komma skall. Det blev 1h Bodypump, där jag tog lite för mycket vikter då jag glömt att det inte blivit något pass under jullovet. Zumba också i 1h där svetten verkligen rann i slutet. Kul och skönt att komma hem och få lägga sig helt slut i sängen.


Termin 2

Dags att kavla upp ärmarna och börja arbeta. Idag blev det att köpa nya kollegieblock och en pärm. Bara sex kvar, andra terminen är här.

Helgen har varit riktigt skön. Har laddat för skolstart med klasskompisar, träning och dans! Har även hunnit med att fylla upp frysen med matlådor och skafferiet med frukt. Nu är jag redo.




Examen

Det känns som att det var nyss. Men då ett annat upplägg. Nu var det högtidligare och pampigare. Examen för min sambo Anna. En glad tjej som äntligen fått sin dröm att gå i uppfyllelse.
- Anna vad sysslar du med?
- Jag är tandläkare!




Kungligt

Av gamla förbrukade konservburkar kan du göra något vacker! Det enda som behövs är en konservburk och en plåtsax. Mät ut 6 kronspetsar runt burken och märk ut ett V mellan kronspetsarna. Kom ihåg att inte klippa närmare burkens nederkant än ca 3 cm. Och vipps har du varit miljövänlig och fått dig en vacker ljuslykta.



Tjuren ferdinand?

"Jag trivs så mycket bättre häääär, där jag kan ha det lugnt och skönt och lukta på... skorna."

Väder prognos





och jag måste sitta inne...!

Sånt e livet

Är hemma (igen), vet inte ens om någon hann vara med om min reunion med Umeå förra veckan... Hur som helst så for jag dit torsdag och återvände till piteå redan i lördags.

Idag har jag och resten av veckan kommer jag sitta klistrad framför dataskärmen med tangentbordet under fingrarna. En hemtenta som ska vara klar på fredag påbörjades idag och på 8 timmar har jag åstadkommit svar på 2,5 uppgift av 6. Så den som kan, vill och orkar räkna lite så kommer den förstå att detta kommer att ta sin tid.


Tillbakablick

Gjorde du något 2010 som du aldrig gjort förut?

Ja det gjorde jag. Säkert flera saker men det som jag minns mest var resan till Israel, vilket också var min första utomlandsresa, och sedan så flyttade jag hemifrån!


Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Inte någon av mina vänner tror jag, däremot blev det tillökning i släkten.


Dog någon som stod dig nära?

Ja två stycken jag känner dog, dock ingen jätte nära.


Vilka länder besökte du?

Jag höll mig i Sverige förutom den härliga resan till Israel.


Är det något du saknar år 2010 som du vill ha år 2011?

Jag saknar inte så jätte mycket saker. Däremot har jag två planer som jag hade tänkt uppfylla år 2011 som jag drömt om en längre tid. Dessa kommer ni kanske få reda på lite senare.


Vilket datum från år 2010 kommer du alltid att minnas?

15 juni vilket var Israel. Känns som ett återkommande ämne.


Vad var din största framgång 2010?

Min största framgång?! Kanske att jag tog mig in här på Umeå Universitet på det program jag ville.


Bästa köpet?

Det måste helt klart vara min systemkamera. Dock så drömmer jag nu bara om att lära mig mer om foto och kanske sedan någon gång skaffa mig en bättre.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja flera saker. Men just nu är jag väldigt tacksam för det boende och de människor som omger mig i Umeå. Hade inte kunnat drömma om att det skulle bli bättre.


Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?

En låt som absolut kommer att påminna om 2010 måste vara Oskar Linnros – Från och med Du. Enligt mig en underbar låt!


Hur tillbringade du julen?

Till en början på ålderdomshemmet där jag jobbar tillsammans med fina och tacksamma människor. Sedan fortsatte julen hemma hos min farmor tillsammans med släkten.


Vilken kändis var du mest sugen på?

Det finns en som hängt med ett tag nu. Joel Kinnaman skulle jag absolut inte tacka nej till däremot så har Oskar Linnros börjat ta ikapp lite.


Favoritprogram på TV?

Favorit och favorit. Det nya programmet på tv4 ”Så mycket bättre” kommer vara ett program som jag kommer att minnas där man fick höra mycket bra nygamla låtar med härliga människor som jag fick en ny bild av.


Högsta önskan just nu?

Just nu önskar jag bara att 2011 kommer att bli ett bra år fyllt med nya upplevelser och härliga människor.


40 års fest

















Full rulle


Då är man stor!

Fyra års kalas med go´ mat och tårta.

2010 - 2011

Platsen är Vidsel. Antalet fyrtio stycken. Maten god och lekarna roliga. Det är Nyår!
Carro hade gjort en fördrink.
Thomas, Tomas, Sofia och Carro var laddade för lekar. Först ut var ballongtorn. Tjejerna var inte långt ifrån killarna.
Sedan blev ballongsprängning där Ingegerd och Linn jobbade på bra men killarna var helt outstanding.
Tolvslaget
Mysigt värre. Natten i Vistträsk.

RSS 2.0