Tell me why

En helt fantastisk låt! Lyssna riktigt noga på texten, jag lovar att du kommer bli berörd.


http://www.youtube.com/watch?v=_j6IBdHW_rY&feature=rec-HM-rev-rn

Snart är allt bortplockat igen.

Av lovet har det gått en vecka och jag börjar smått gruva mig för skolan. När tiden går så fort så lovar jag att de sista jullovsdagarna, som förövrigt är 8 dagar, kommer att vara förbi innan jag ens visste om det.  Men jag ska verkligen försöka ta vara på dessa dagar. Imorgon fara jag till Ammarnäs och ska fira nyår där. Jag köpte en finklänning på Vila som jag ska ha på mig. Det sägs ju att nyår är den dagen man ska vara mest finklädd (kan man säga så?).


Jag och Hilda spelar gitarr.


Men nu ska jag sova. Ha en underbart nyår om jag inte hinner skriva imorgon - all packning måste ju hinnas med.

Julen

Julen har varit jätte bra men det har gått lite för fort. Nu är allt över och jag har som inte hunnit vara med riktigt. Jag fick många fina presenter trots att jag inte önskat mig så mycket och ville egentligen inte ha något. Men jag fick iaf ett par skor, present kort på massage, underställ (perfekt nu när vi ska till fjällen till veckan), en klocka och en hel del pysselsaker. Trevligt hade vi hos mina kusiner iaf.

Igår kom Jenny hit. Hade tänkt se en film och bara ta det lugnt men det hela slutade med att jappe kom och hämtade oss. VI for till Dörrnäs och hämtade Johan. För att sedan fara vidare till Sikfors där vi plockade upp Josse, Sofia och Maria. Vi for till Älvsbyn och sedan vidare till Muskus. Jag vet, det låter boschigt, och jag kan lova att det är mitt ute i ingenstans. Därefter vidare till Vissträsk för att sedan fara tillbaka till Älvsbyn. Var där en stund innan vi for söderut igen till Piteå, lämnade av Johan och sedan hem till lilla Jävre igen. Jag kan lova att det blev ganska många mil den kvällen. Jag vet inte hur många mil det är från Jävre till Muskus men nog är det då runt 10 om inte mer. Kul hade vi iaf när vi for runt och sladdade med jakob och johan uppe på biltaket.

Idag är vi bjudna till några andra kusiner. Där ska vi äta middag och umgås. Det är väl det som man gör allra mest under julen - äter och umgås.

Ha det bra!

Dan före dopparedan

Mina kusiner kom upp till oss idag. Dom bor i Stockholm men ska fira jul i skellefteå hos deras mormor och morfar så då passade de på att titta förbi här en sväng också. Riktigt kul att träffa dom. Vi har varit ute och åkt pulka, kört fyrhjuling och njutit av snön. Jag lockade även charlottas hår. Hon blev som en riktig ängel med sitt blonda hår.


Jag och Lydia hann ut imorse innan dom kom för att ta ett julkort som vi ska skicka till några släktingar i Göteborg. Mamma står uppe på balkongen och fotar men det märker man kanske inte.

 


Ha en riktigt GOD JUL!     Kram elvira

Inget har förändrats och du vet inte om det

På träden hänger ett tunt lager med snö. Där bakom kan man skymta solen. Ett rött ljus över himlen men en sol som inte orkar ta sig upp. Ute hör man en skoter långt borta och luften som kryper ner i lungorna fyller en av hopp. Ett hopp som fort försvinner när man andas ut. För någonstans mitt i alltihop hänger en arg och förvirrad känsla. En känsla som stärks när telefonen plingar. Vill inte men jag gör det ändå. Efteråt ångrar jag mig som alltid och känslan blir bara starkare och starkare. Varför går jag alltid på det... 


.

JULLOV!

For och såg på julspexet i Hortlax imorse. De var riktigt duktiga, bra var det. Sedan for vi in till stan där vi bara blev mer och mer folk. Sedan följde jag med jappe hem också skulle vi skynda oss ut på isen innan det blev mörkt. Men vi tänkte inte på att det varit plusgrader så när vi gick sprack isen under oss hela tiden. Men mer blöta än i skorna blev vi inte som tur var. Nu ska jag äta middag sen ska vi på nittonårskalas hos Sofia. Riktigt skönt, nu är jag helt ledig!!

Ha ett super bra lov!


Jag och Lydia (lillasyster) klär julgranen förra året.

Torsdag 09.17

Fick MVG på provet igår!! Haha två fel. Dock inget svårt prov, det var precis de saker jag hade pluggat på förutom de där två poängen som jag missade. Skönt! Fick även veta mattenationella som jag gått och gruvat mig för att få tillbaka. Fick VG+. Och det var verkligen inte väntat. Kändes som att allt gick åt skogen. Hur som helst ska vi få tillbaka resultatet på samhälssprovet idag och jag hoppas det gick bra.

Satt och pysslade ihop ett grattiskort till Sofia som fyller 19 imorgon.



Take care!!

Sista spurten.

En vecka kvar och det känns helt fantastiskt! En lättnad igår när vi hade gjort vårat näst sista prov och det kändes riktigt bra. Dock gjorde jag ett fel som man verkligen kan kalla slarvfel. Första frågan och det står - "vem är sveriges statschef?" Jag bara slummar igenom frågan och mitt svar blir, Fredrik Reinfeldt. Han är inte våran statschef! Han är våran statsminister. Svaret ska ju vara kungen. Som tur var så fick jag ta tillbaka provet och ändra på det innan jag lämnade klassrummet. Tur där, annars hade jag varit en poängfattigare på ett svar som jag kunde på en fråga som jag läste fel.

Slarvfel är aldrig kul men när man väl får tillbaka provet och inser sitt fel så glömmer man aldrig av det svaret igen. Det kan jag lova! Jag gjorde detta på vårat andra världskriget prov i nian. Frågan var när kriget började och jag skriver -45 i all hast. För den som inte vet så började kriget -39 och slutar (!) -45. Det kommer jag aldrig att glömma!

Imorgon har vi vårat sista prov och jag började plugga idag. Ganska ovanligt för att vara Elvira. Men jag har inte så höga mål på det här provet, G känns rätt okej. Och en dag som denna då jag är ledig så sitter jag och pluggar men skulle helst av allt vilja ut och gå eller åka skidor. Men men... allt kan man inte hinna göra.

Hoppas ni har en underbar dag!!







Vem vinner idol?

En vecka och en dag, sedan är det jullov. Så oerhört skönt! Men det kommer vara en tung vecka... Lärarna kommer på att det ska hinnas med ett prov i respektive ämne före jul, som kanske era lärare också gör. Så då sitter man där med flera prov sista veckan och hinner inte med annat än plugg. Först så trodde jag att jag aldrig skulle klara/orka det men nu har jag slutat tänka så negativt och försöker se det från den ljusa sidan. Det funkar, allt går mycket lättare!

På fredag, oj imorgon, är det Idol-final
. Jag har kanske sett  två delfinaler, ja inte fler iaf, och är inte speciellt intresserad. Men finalen kan man ju alltid kika på. Jag vet inte riktigt vem jag vill ska vinna. Oftast brukar det vara att man har en favorit som man kan lägga sin röst på, men nu är det ju så att den som kommer tvåa får ett nästan bättre pris än den som kommer etta. Och jag vill att det ska gå bättre för Kevin i framtiden. Jag tycker han är en bättre sångare och roligare att titta på. Så jag vet inte om jag ska rösta på honom elelr inte. Så här borde det ju inte vara...

Vad tycker du?



This is it.

Skriver inte så ofta nu för tiden. Sitter sällan vid datorn och när jag väl gör det så är det skolarbete som gäller. Men nu är jag ledig imorrn så då ska jag skriva så att det glöder, jag har tänkt göra bort några uppsatser och anyleseringar så det är klart iaf. Prov kan man inte riktigt göra bort på så sätt.

I fredags var vi då och såg "Vi hade i alla fall tur med vädret, igen". Den var hur rolig som helst. Jag skrattade och den största delen av biopubliken skrattade nog med mig. Men jag blev ganska irriterad på Gösta när han är så himla trög, jag blev rent av arg på honom ibland. Det som var dåligt var slutet. Hade viljat se mer, kändes som att den slutade nästan mitt i...Hur som helst får den iaf bra betyg av mig!

I lördags var vi först och lyssnade på Piteå Gospel. Väldigt duktiga. Roligt att fara och höra på lite skön sång. Sedan for vi till Jappe och drack the och åt smörgås. Sedan bar det ut på vägarna. Vi sladdade så jag mådde riktigt illa. Och efter att  jag en gång var med om att det gick för fort och för långt, ändå ner i diket, så har jag blivit ganska rädd av mig. Men det var riktigt kul, hur som helst. När vi blev less jävres små vinter vägar tog vi oss en sväng in till stan. Tack för en trevlig helg!

Dagens låt: Gavin Degraw - Chariot



Kram

Vi hade iaf tur med vädret, igen!

Premiär ikväll och vi sitter på några av de platserna. Hoppas den är lika underbar som ettan!



Ha en bra dag, och helg!
kram

Blundar och drömmer mig tillbaka till gamla tider.

December och julkalendern på tv har börjat. Ett stort tecken på att julafton snart är här. Det påminner om gamla tider.

Ända tills vi (mina kusiner och jag) blev 13 år fick vi en paketkalender av våran farmor. Tänk dig att vara farmor till 9 barnbarn och alla ska ha 24 paket var, ett för varje dag. Snacka om att hon gillade att köpa och slå in saker till oss. Vi klev upp på morgonen, knöt lös vårat paket från den broderade jultomten, satte oss i soffan under en filt och såg julkalendern medan vi öppnade våra paket. Det var en bekymmerslös tid...


RSS 2.0