Baka baka liten kaka

Just nu står en stor chokladkaka på bänken för att svalna. Helt sjukt, att jag står här ensam i vårat kök en fredag kväll och bakar. Det har nog aldirg hänt förut. Jobbat hela dagen från halv 10 imorse till nu halv 9 ikväll. Och när jag kom hem var det bara att käka middag och börja baka. Hade glömt bort att baka till fotbollen på söndag. Känns lite mört att jag ska göra det när jag inte spelar längre. Men jag vill ju hjälpa laget trots allt.



Det verkar som att alla andra i det här länet just nu befinner sig på Lule kalaset, vilket jag själv inte kunde fara på. Hade varit himla kul att se Tomas Ledin! Men så vart inte fallet den här gången.

Hoppas ni har det bra! Kram

Sommar, sol och...

Som många andra gånger så är jag inte så aktiv här på bloggen just nu. Vet inte vad jag ska skriva, det enda jag gör är att jobba känns det som. Men nu jobbar jag bara tre dagar till sedan får jag lite sommarlov innan skolan börjar om!

Var på PDOL i helgen. Hur kul som helst! Skulle vilja spola tillbaka eller ha ett nytt PDOL nu till helgen. Jag och Sofia hade lånat mormor och morfars hus på klubbgärdet då dom inte använder det på sommarn. Detta hus blev som ett Motell och det kom fler personer och sov med oss. Längtar redan till nästa år.

Imorse när jag öppnade tidningen var där en bild som jag kände igen. Ett kort som jag tagit i mitten av juni på min kusin.



Denna bild var i tidningen idag, dagens sommarbild.


Take care. Kram Elvira

Take a look at yourself, and then make a change

Digilistan på P3... så lät det då jag satt i bilen påväg 9 mil norrut. På plats nummer 10, 9 och 8 låg den nu döde, king of pop, Michael Jacksons låtar- smooth criminal, thriller och Black or White. Några av hans bättre låtar som ger minnen från tider då leksaker och barnprogram fortfarande var populära. Jag och min syster sjöng med i låtarna och förundrades över hur stor den där mannen egentligen var/är. Vi diskuterade låtarnas innehåll och hur bra budskapet egentligen är. Digilistan, plats nummer 11... Låten som alla kan sjunga med i och som dom flesta känner ett slags beat i kroppen när dom hör. Till och med en kvinna på jobbet idag hade denna låt som ringsingnal, hon måste ha varit över 50 bast. Jag ska citera en bit ur texten för er...

 " tack som fan kap kun kap
koh pangan koh tao khao lak
fuck it i phuket pingpong show
kalla folket för tjingtjonghoes
trekant i grekland leka stekarn
bakfull redan fredag"

 Låten är Svennebanan, Promoe. Även jag måste erkänna att låten får mig att vilja dansa och gillar att sjunga med i refrängen. Men i gämförelse, om man nu ens kan jämföra dessa artister, så känns Promoe som en anka i en liten pöl, medans Michael är ankan som hittat havet. Promoes text känns värdelös!

Jag förstår dem som saknar Michael, men hans låtar lever fortfarande kvar, hans underverk.

If You Wanna Make The
World A Better Place
Take A Look At Yourself,
And Then Make A Change


Så ska det se ut!
 



Kalas - dagar

Inom loppet av två veckor har jag 8 släktingar som fyller år. Det började för en vecka sedan då min lilla syster Lydia och min kusin Ellen fyllde år. Dagen efter dem fyllde min kära pappa år. Nu i helgen missade jag två kalas pga jobbet, min kusin Sara och hennes mamma Åsa. Idag däremot är jag ledig och på morgon har jag varit ut och sprungit och gjort ett grattis-kort till min morfar som fyller år idag. Det blir storkalas med tacos till middag och sedan en massa tårta och sånt. På torsdag fyller ännu en kusin år, Frida och på lördag är det min kusin Allans tur. Det är två veckor fulla med kalas. Tur det är trevligt, annars hade det blivit jobbigt...



Grattiskortet som jag gjort till morfar. Enkelt men stilrent.  

Michael Jackson

Ingen kan väl ha missat att King of Pop är död. Den 25 juni tog Michael Jackson sina sista andetag. Jag har växt upp med ett antal Jackson-skivor i min samling och tycker att den här mannen verkligen skapat fantastiska låtar. Däremot kan jag väl inte påstå att han på senare tid skapat något positivt, det har mest handlat om pedofilbrott och andra hemskheter. Kan väl säga som så att han var en bra sångare men som person vet jag inte om jag tycker om honom.

Men som det står på löpsedlarna idag: Fansen tar sina liv.
Vad är nu det här för nå? Om man nu tycker om honom så mycket kan man väl istället leva kvar här på jorden och göra allt man kan för att sprida hans verk. Michael kommer inte att återuppstå bara för att man själv tar sitt liv. Och sedan så förstår jag inte varför. Han har gjort sitt. Den senaste tiden har han bara varit gömd eller blivit omskriven när han blivit indragen hos polisen. Tror dom att han skulle göra en fläckfri comeback och att allt var som förut? Nä, Mihael har varit död sedan länge. Det är hans musikverk som har levt kvar och kommer att leva kvar ett bra tag till!


RSS 2.0