Varm oboy och sol










Överraskning




Att komma hem till jävre utan att ha sagt det till någon, kliva in genom dörren och skrika >Hallå!>, få ett hej tillbaka men ingen större reaktion innan hon förstår att det är jag. Leendet jag får genom att stå i köket i Jävre då världens gulligaste mamma kommer hem från jobbet, känns helt rätt. Överraskning på hög nivå, för min mamma men även för mig själv då jag knappt hann vara med att jag från att ha suttit och suckat i förläsningssal helt plötsligt sitter i en bil påväg norrut. Ibland kan jag också vara lite impulsiv.

Ibland är världen bara en aning orättvis

Glass-kalas imorgon. Röda mattan med massa kändis brudar och andra festligheter på lördag. Allt ännu längre norrut. Och här sitter jag. Varken glass eller kända brudar. Min fest blir kaffe i glaset och böcker som umgänge. 


Så det kan gå


Oplanerad ommöblering gjorde att jag fick mig en liten myshörna.
Sara fick sig dock ett helt nytt rum...

Privat lektion? Ja tack!



Knoppen var på väldigt bra humör. Kroppen på desto sämre. Tas sig upp ur sängen och ut i köket efter två bodypump pass och ett zumba blev helt enkelt en riktig utmaning. Men efter att jag fått på mig kläderna och tagit mig till statsbibblan för att skriva med Sanna kändes kroppen men framförallt benen inte lika tunga. Väl på bibblan gick det inte så bra trots knoppens humör. Sociologiska perspektiv var inget som den ville läsa. Och detta problem insåg inte bara jag och Sanna utan även den gulliga killen som satt mitt emot. Han erkände att han suttit och lyssnat då vi förmodligen pratat så de flesta hörde och uttryck vår ilska över Engdahl och han konstiga begrepp. Men även mot samhället som sådant. Den gulliga killen erbjöd hjälp i form av en festival med föreläsningar, utställningar och annat smått. Vi tackade och tog emot och leendes gick killen iväg ovetandes om att vi redan innan festivalen måste ha lämnat in hemtentan och då förmodligen inte haft den kunskap som han tyckte vi skulle behöva för att klara uppgiften. Attans! Skulle ha bett om hans nummer istället och fått privat lektion...!



Som nytt



Är det någon mer som har samma problem? Ett par tesilar som inte alls ser speciellt inbjudande ut då de blivit färgade av allt te-drickande och vita temuggar som fått sig ett mönster.

Jag har lösningen!



Som nytt! Vem hade kunnat tro att dessa är samma som på förra bilden.

TIPS!
Koka upp vatten, ställ tesilarna i koppen (kopparna) och lägg ner en diskmaskinstablett, eller diskmaskinsmedel. Låt stå. Efter ett tag ser ni skillnad. För det allra smutsigaste hjälper det att gnugga med fingrarna. Så, då var det bara att dricka igen!

som det ska va



En kväll för café. Skratt, skvaller, latte och Lydia.



Strömpilen, hembakad pizza, melodifestivalen och hårfärgning.

New shoes


Hey, I put some new shoes on,
And suddenly everything is right,
I said, hey, I put some new shoes on and everybody's smiling
It's so inviting,
Oh, short on money,
But long on time,
Slowly strolling in the sweet sunshine,
And I'm running late,
And I don't need an excuse,
'cause I'm wearing my brand new shoes.

Paolo Nutini - New Shoes

L & E


change

Jag och mitt målande. Eller den ständiga förändringen. Hyllorna till badrummet börjar ta form. Dock har de stått stilla ett tag nu i brist på tid. Köksbänken blev riktigt nice, men det varade inte länge. Insåg ganska snart att dra något på den, tex en påse fylld med varor, var ingen bra idé...



Verklighetsutflykt

Nu har de flyttat. Systrarna Mattsson har nu flytt sin kos söderut för en större lägenhet och jobb. Kommer aldrig glömma min första höst här i Umeå med dessa underbara brudar!
Annas rum har Julia tatt över och Idas rum har blivit matsal/allrum.



På dörren sitter nu en ny skylt som vittnar om förändringen.



Än så länge står där ett tillfälligt köksbord och inget har kommit upp på väggarna. Men det kommer bli mysigt!

3 rätters

Inget man som student är bortskämd med, kan jag lova. Men dessa snygga brudar, Ida och Paulin, hade lagat tunnbrödsrullar med kräftstjärtar till förrätt, klyftpotatis i ugnen och fläskfilé med bacon till varmrätt och pannacotta med hallon till efterrätt. Jag tror inte jag ätit så gott på väldigt länge, tack för det fina ni! Kameran följde med denna härliga kväll, med det gjorde inte memorycardet så nå bilder med min kamera blev det tyvärr inte. Här är Idas bilder från delar av kvällen. 











Paulin försökte också men lyckades kanske inte lika bra...

Hål i brallan

Idag drog jag, Sandra, Sanna och Oliwia ut på stan då jag länge propsat på att äta en semla. En semla och latte gjorde dagen kan jag säga! Sedan unnade jag mig ett par marinblå jenastights då mina svarta favvo byxor spruckit sönder, vilka jag inte fick slänga för Sara - så hon tog dom! Det blev även en döskalle-tshirt som passade utmärkt till. Så då vet ni hur jag ser ut ikväll. Undra om detta är mitt första "dagens outfit" inlägg (om man kalla d det?)... I så fall skulle jag tro att det är första och sista.


Syjunta

Nej, det är inte bara för medelålders/äldre tanter. Idag satt vi sju brudar tillsammans med Micke som var kvällens special gäst. Han lärde oss knyta nyckelringar och armband. Mitt armband blev lite exclusivare med en "diamond knot" som spänne. Jag hann även nått varv på min halsduk som har stått stilla ett tag nu. Kanske, jag säger kanske, jag hinner använda den litegrann innan vintern är slut...








Bakdags

Blåbärs muffins a la Eda, Ida och Elvira




Lägenheten

Just nu smids det planer för omstyling och vissa saker har redan börjat ta form. Inköpta glasburkar får pryda toalettskåpen likaså kökshyllorna. Rött tyg ska täcka det fula elementet och förvaringen i köket. Hatthyllan ska bli svart och hallskåpen ska säljas för att sedan kunna rymma två stora speglar. Resten får ni se sedan!








Student Skii del 2



Många olika väder. Kallt, lite varmare, blåsigt, vindstilla, snö och SOL.



Taggade brudar - Sandra, Ida och Jessica.



Dålig bild då kameran inte alls gillade att vara ute lika mycket som vi. Här är iaf KVBK - Daniel.



Han nöjde sig inte med scenen.







Robert och Anastacia, Fabian och Jessica



Nils och Annika



Utropstecknena!!

Student Skii



Jag och snyggingen Ida!



Nina och Annika!



Petra och Eden!



Pontus och Tobias - min och Idas räddare!



Tema U - Ut & In x2, Miss Underställ och Fröken Ur.

(fler bilder kommer)

Back on track

Alltså mina vader! Efter fyra dagars skidåkning, eller redan efter första, var mina vader som några klumpar. Stretchingen hjälpte inte så det blev extra voltaren och massage. Sena kvällar och tidiga morgnar. Skratt, skratt och ännu mera skratt till KVBK (Kanske världens bästa kille), Daniel. Men nu är vi hemma hela och rena. Resan i bilder kommer senare.


Hemavan

Har nog aldrig varit såhär duktig vad gäller packning nån gång. Utgångspunkten var ett skidfodral, en pjäxbag och en väska... Och jag rymmer all min packning i detta. Helt otroligt! Men dock har skidfodralet och pjäxfodralet fyllts med lite andra saker än bara skidorna och pjäxorna. Får däremot se senare hur mycket som jag har glömt. Hur som haver så i eftermiddag beger vi oss. Ska bli riktigt skoj, lägntar massor tills jag står där i Kungsliften!



Tigerkaka



Mums.

RSS 2.0