Tentaperiod

I helgen ställde vi tillbaka klockan. Ibland skulle jag vilja göra det flera gånger. Om och om igen. Tiden räcker inte till. Det är så mycket jag vill göra. Måste göra. Borde göra. Men från och med nu och en vecka framåt kommer alla vill och borden att läggas åt sidan. Nu gäller bara alla måsten. Tentan närmar sig och tio veckors föreläsningar, begrepp, variabler, mätprocesser och vetenskapliga metoder ska in. De ska rabblas i sömnen. För en omtenta direkt efter jul ska inte skrivas. Håll till godo.

Lillplutten

.

Drömmen vi egentligen inte drömmer

Jag ser den rosa tröjan och hoppades på att den var min. Jag åker skidor och önskar att jag var snabbast av alla. Alla barnen åker iväg på cirkus medan jag är hemma och leker häst på ängen. Jag drömmer om grönt vatten och en strand så långt ögat kan nå. Jag blundar och ber. Snälla Gud ge mig en snyggare cykel. Gör så att jag blir tillsammans med killen i årskurs fem. Idag ser jag berget och tar mig till toppen. Jag möter nya människor och skapar vänskapsband för livet. Jag blundar och ber. Ta hand om mamma och pappa, hela familjen och släkten. Skydda oss från sjukdomar och olyckor. Idag är jag glad att Gud sorterar böner. Jag är glad att vi växer i rollen som människa. Och jag är otroligt tacksam för det liv han gett mig!

...andra bullar

Det finns änglar. Jag är helt säker. Efter 8 timmar av plugg på universitet och när det krånglar med utskriften av recept så att jag måste cykla från apotek till apotek så finns det inte mycket enegi kvar. Varje steg är påfrestande. Gråten är påväg. Men på dörrhandtaget in till lägenheten sitter det en påse. En påse fylld med nybakta bullar. Den personen, som varit underbart snäll och genom denna gest förgyllt min onsdagkväll, kallar jag för ängel!
.

Syster

.
.

Finkläder och trerätters

.
.
.
.
.
.
.

Vardagslyx

Fantastiskt att ha underbara klasskompisar som tillagar och bjuder på lyxmat med efterrätt. Det var så gott som potatisgratäng med kotletter, en stor sallad och bea. Till efterrätt var det chokladpudding med vispad grädde. Kan inget annat än tacka och bocka och gå och lägga mig denna onsdagkväll med en härlig känsla i magen.
.

Tack gode Gud!

För att operationen gick bra och att det inte fanns mer ondska i hennes kropp. För att nästan alla förberedelser inför Indien är ordnade. Och tack för att min älskade syster kommer hit till helgen så att vi hinner träffas lite mer innan jag åker iväg!

Fredagsmys

Hemlagat potatismos med fisk i citronpepparsås. Äkta gräddglass med banan och hemkokt chokladsås. Ibland är det inte så dumt att bo i kollektiv.
.

Snabb Shaker

En fantastisk produkt som kan användas till lite av varje. Invigde den helt enkelt med att göra en shake. Jag använde ungefär 1 dl blåbär, 1/2 dl hallon, 2 dl mjölk och 1/2 tsk vaniljsocker. Skaka.
.
.

En Rosa Värld

Rösta på min Doftis som stöd för Rosa bandet. Gör det här!
.


Oövervinneliga

En axel att luta sig mot och en hjälpande hand. Glädje och inspiration. För mig har dessa människor skapat den bästa uppväxten ett barn kan tänka sig. För mormor och farmor fick man alltid. Det fanns få gränser. Och där gränsen gick, där var det fara för hälsan. Men så långt sträckte det sig sällan. Skogsturer och mysiga hemmakvällar. Övernattningar då man alltid tog morfars säng och på morgonen alltid undrade om han överhuvudtaget hade sovit. Inte att förglömma alla julklappar, adventskalendrarna och födelsedagspresenter. Stålmannen, batman eller vad de nu heter kan slänga sig i väggen. Mina mor- och farföräldrar är svåra att övervinna.
.
.
.

Cornelia <3


Naturligt


För att jag älskar er



Kanelbulle

Åt min igår. Nybakad med kall mjölk till. Idag hoppas jag alla andra har ätit.
.

Ny vecka och nya tag

Det började bra. Som det oftast brukar. Träning och andra nyttigheter alltså. Men vad gör man då ens sambo står och bakar kanelbullar?! (För den som hade missat så är det ju kanelbullensdag imorgon) Kan ju liksom inte låta sånna gosaker gå till spillo. Äh, det blir extra långa och intenstiva träningspass så ska nog en bulle slinka ner i alla fall.
.

Galgar

Äntligent! Med ett brett leende och smått okontrollerad strosar jag runt. Plockar på mig grej efter grej och struntar fullständigt i att tänka ekonomiskt. Det kliar i fingrarna och idéerna sprutar. Gulliga butiksbiträden som gärna vill hjälpa till. Efter drygt ett år i Umeå har jag hittat MIN butik!
.
.
.

RSS 2.0