Beyoncé

Sista skoldagen är gjord och jag firar mitt lilla sommarlov med att åka ner till Stockholm. Stephan överraskade med konsertbiljetter och jag, som en oerfaren konsertbesökare, hade ju såklart ingen aning om att denna stora kvinna skulle besöka Sverige. Men förstå vilken grej. Som den fantastiska sångare hon är kommer det inte bli annat än bra. Kanske hinner det bli någon shoppingrunda också..


Grattis mamma 50 år

En stor och härlig fest anordnades för vår mamma i fredags. Gott fika, roliga tävlingar och sex enastående tårtor bjöds det på. Som avslutning på den mycket trevliga festen kom rökt röding, hembakt tunnbröd och egengjord nässelpesto fram. Vi älskar dig!
 








 

Årsringar

Äntligen ska jag få träffa syster. Hon har varit borta alldeles för länge, men nu! Tar bussen norrut tillsammans för att fira både bror och mamma som fyller år i dagarna. Det blir storkalas vilket betyder en hel del släkt och vänner, god mat och gott fika. Kan inte annat än bli en bra helg. 

 
 

Sommarlov

Då grupparbetet blev färdigt drygt en vecka innan seminariet så har vi tagit sommarlov. En skoldag till bara. Man tackar och bockar för en skön avslutning på vårterminen. Och såhär spenderar jag tiden..


Överraskningshelg

På lördag hade jag planerat en överrasknings- och aktivitetsdag för Stephan och mig. Den började med en promenad, gofrukost på balkongen och sedan bilfärd mot Pite Havsbad. Där utmanade jag honom i äventyrsgolf. Spelade två matcher och det slutade lika, en vinst åt oss var. Turen fortsatte söderut hem till Jävre. Där hade jag bett mamma och pappa förbereda för en utflykt med fyrhjulingen. I ryggsäcken låg marinerad fläskfilé, potatissallad och grönsallad. Sedan åkte vi iväg. Nedanför Högberget stannade vi och började traska uppåt. Väl uppe njöt vi av utsikten och den goda maten som vi grillade. Senare på kvällen åkte vi mot Piteå Stadshotell för övernattning. En fantastisk dag, helt enkelt.   







(Blodom)Loppet

Sara bara råkade anmäla mig till milspåret. En bävan för denna löpning. Jag som aldrig sprungit en mil. Inte heller är det någon speciellt rolig träningsform. Därför har nog löpträningen inte blivit prioriterad. Och med en och en halv vecka kvar står jag här med fyra kortare rundor i bagaget. Hur ska detta gå...  


Sjukt

Ute har nog tempen varit uppe i närmare 18 grader idag. Åh, det är så välkommet! Själv har jag legat utslagen i soffan, med balkongdörren lite på glänt. Sovit, läst, sovit, kollat film, sovit... Ja min hals och mitt huvud har inte gett mig mycket sömn inatt. Nu hoppas jag att jag kurerar mig fort så jag kan njuta av de få veckor vår som norra Sverige bjuder på innan det är sommar. 


När man letar så finner man (?)

Letar och letar. Resor till ett varmt ställe är vad som sökes. Till ett bra pris och runt rätt datum dessutom. Hittar det kanske snart. Men påtal om att resa så fann jag dessa mysiga bilder från en mysig tripp. På en fin trio.



 

Uppsatsen

Efter många och långa veckor känns det nu skönt att ha lämnat in den färdiga produkten. Förhoppningsvis för alltid. Firar med en ledig dag och uppladdning för de fyra sista veckorna innan sommaren.


(Bilden är från Prag sommaren 2012)

 

  

Valborg

En fantastisk kväll. Vi skippade majbrasan och vårsången ute och firade in våren hemma på vårt eget sätt istället. Till förrätt bjöd vi på lax och saffranssoppa med räkor. Till det serverades nygräddade baguetter med vitlökssmör. Sedan var det knytkalas: sparrispaj, kycklingsallad, fläskfilé, potatissallad, olika såser och en stor god grönsallad. Och till efterrätt hade Carro och Sofia bakat en himmelskt god chokladkladdkaka, med grädde och egengjord hallonsås. Kvällen avslutades med spel och mycket skratt. Livet, när det är som bäst. 




RSS 2.0