Elviras enkla superbröd!



Ingredienser

4dl grahamsmjöl
3dl grovt rågmjöl
3dl vetemjöl
2tsk bikarbonat
1tsk salt
4dl filmjölk
½dl sirap
1dl lingonsylt
½dl tranbär
½dl russin
Solrosfrön

Gör såhär

Sätt ugnen på 175°c. Smörj en 1½ liter avlång form. Blanda de torra ingredienserna, tranbären och russin i en bunke. Blanda ner fil, sirap och sylt. Rör ihop till en smet och klicka ut i formen. Strö över solrosfrön på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 55 minuter. Stjälp upp brödet och låt svalna under bakduk.

Kommentarer
Postat av: Elisabet

Det lät gott och något att bita i, det gillar jag. Kommer att prova det så fort som möjligt. Ha en skön helg/ kram Elisabet

2011-05-06 @ 08:50:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0