Pannacotta

Efter alldeles för lång tid från umeå och mina sambosar är jag nu tillbaka. Detta firades med lyxig efterrätt. Det blev en underbart god vanilj pannacotta med blåbär och mörkchoklad.
.
Till 4 portioner behövs:
5 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl socker
3 gelatinblad
Blåbär och hallon
Mörkchoklad (minst 70%)
Eller andra bär/frukter som finns hemma.
.
Lägg gelatinbladen i blöt. Blanda vaniljsocker, socker och grädde i en kastrull och koka upp. Låt puttra 1-2 minuter och tag sedan av kastrullen från plattan. Lägg ned gelatinbladen i grädden men var noga med att det inte kokar, annars skär det sig. Häll upp i serveringsglas och låt stå i kylen minst 2 timmar. Piffa upp med bären och stoppa fast en chokladbit. Mumma!
.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0