Pesto
Brännässlor kan ju vara en besvärlig sommarväxt som orsakar klåda och irriterade sommarben. Men den har sin charm också. Eftersom nässlor har en lång innehållslista med hälsosamma egenskaper så äter jag denna pesto med god aptit samtidigt som jag känner mig rätt så nyttig.
Nässelpesto 1 burk
Skölj 2 liter färska, späda nässlor väl och koka upp i saltat vatten. Mixa nässlorna. Finhacka 1dl sötmandel. Blanda nässlor och mandel med 2 ½ dl riven västerbottensost eller parmesanost. Rör i 1dl rapsolja lite åt gången. Smaksätt med 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.
På ett rostat bröd med några tomatskivor blir denna pesto det mest uppskattade mellanmålet eller kvällsfikat!
Nässelpesto 1 burk
Skölj 2 liter färska, späda nässlor väl och koka upp i saltat vatten. Mixa nässlorna. Finhacka 1dl sötmandel. Blanda nässlor och mandel med 2 ½ dl riven västerbottensost eller parmesanost. Rör i 1dl rapsolja lite åt gången. Smaksätt med 1 pressad vitlöksklyfta, salt och peppar.
På ett rostat bröd med några tomatskivor blir denna pesto det mest uppskattade mellanmålet eller kvällsfikat!
Kommentarer
Trackback