Blåbärscheesecake

Det blev en hit. Jag var lite nervös från början men den blev mer än okej. Enkelt och snabbt recept för den sötsugne.

·16 digestivekex
·100 g smör
·3 ägg
·2 dl vispgrädde
·400 g färskost
·2 dl strösocker
·3 tsk vaniljsocker
·ca 3 dl + eventuellt blåbär till dekoration

Smält smöret och krossa kexen grovt. Blanda samman och tryck ut i botten på en pajform, 24-28 cm i diameter. Välj gärna en form med löstagbar kant så slipper du servera kakan i formen. Mosa blåbären tillsammans med socker, vanilj och färskost. Knäck äggen och separera vitor från gulor. Vispa ner äggulorna med färskosten, sockret och blåbären. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden för sig i en bunke. Blanda nu försiktigt ner grädden i färskostblandningen. Rör ner vitorna försiktigt så inte luften går ur smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Om du vill kan du dekorera ytan på kakan med blåbär innan den ställs i frysen men det går också fint att göra det vid serveringen. Tag fram kakan 45-60 minuter innan den ska serveras och låt tina något i kylskåp innan det serveras.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0